(1) kommentti

Uusi tuulia kunnantalolla: Ensimmäinen Business Forum

Kirkkonummen kunnantalon aula oli keskiviikkona täytetty yrittäjätiedolla.

Kirkkonummen kunta on miettinyt uusia keinoja edistää elinkeinoelämää. Yhtenä tuloksena siitä kunta ja yrittäjät järjestivät keskiviikkona yhteisen neuvontatilaisuuden.

Kirkkonummen ensimmäinen Business Forum keräsi iltapäiväksi kunnantalolle noin 70 osallistujaa.

Kirkkonummen yrittäjien puheenjohtaja Katarina Penkert oli hyvin tyytyväinen osallistujamäärään. - Tämä on selvä osoitus, että tällaiselle tilaisuudelle on ollut tilaus, Penkert iloitsi.

Forumissa oli  "ständeillä" eri julkisia tahoja, jotka ovat neuvoin ja muin keinoin valmiita auttamaan yrittäjiä. Yhdellä kertaa oli yrittäjillä mahdollisuus selvitellä monelaisia asiota kunnan palveluista valtion yritystukiin.

Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio totesi avauksessaan, että Kirkkonummella näyttäisi yritystoiminta menevän eteenpäin vähintään kohtuullisesti.

- Yrityksissä on vältytty pahoilta yt-neuvotteluilta. Yhteisöverotuototkin ovat vuodesta 2012 vuoteen 2013 pysyneet suurinpiirtein samoina. Tämän vuoden lukuja ei vielä ole, Aarnio kertoi.

Aarnio muistutti, että kunta on iso tekijä myös yritysmaailmaan suuntaan. Kirkkonummi investoi vuosittain yli 20 miljoonalla, josta kunnallistekniikan osuus on lähes 10 miljoonaa euroa.

Elinkeinojen edistämiseksi Kirkkonummi on tehnyt uuden elinkeinopoliittisen ohjelman, josta Business Forumkin on seurausta.

"Oppisopimus ylivetojuttu"

Forumin tietoiskuissa monia kiinnosti oppilaitosten yrityksille suunnattu oppisopimustoiminta.  Paikalla olivat oppisopimusmahdollisuuksia markkinoimassa Laurea ja Omnia.

Kahvilayrittäjä Tiina Karlsson kehui vuolaasti omiin kokemuksiinsa perustuen Omnian oppisopimuksen käyttöä. Karlssonilla runsaan vuoden opissa ollut nuori on valmistautumassa jo esimiestehtäviin.

- Jostakin tullut käsitys oppisopimuksesta oli, että se on vaikeaa ja byrokraattista. Lopulta se olikin niin helppoa, että koko ajan tuntui, että jotain on jäänyt tekemättä. Tämä on ylivetojuttu, Karlsson hehkutti.

Samaa mieltä oli tilitoimistoyrittäjä Kati Kettunen, joka kertoi käyttäneensä Omnian oppisopimuspalveluita paljon.

Business Forumissa oli paikalla myös Uudenmaan yrityskummit, joilta sai henkilökohtaista tutorointia. 

YritysEspoo kertoi toiminnastaan ja muun muassa siitä, että joka toinen tiistai kunnatalolla on uusille ja vähän vanhemmillekin yrittäjille henkilökohtaisia "vastaanottoja". 

> Ex-ministerit lukiossa - yrittäjyys pitäisi tuplata

> (3.11.) Kirkkonummen 10 suurinta yritysveron maksajaa - katso lista

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Hyvin järjestetty tilaisuus. Tiiviit alustukset ja ajankohtaisia aiheita. Ja yleisökin oli löytänyt runsaslukuisena paikalle.
Mari

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä