(8) kommenttia

Uusi terveyskeskus nousee Jokiniittyyn

Valtuusto päätti sijoittaa uuden terveyskeskuksen Jokiniittyyn.

Kirkkonummen uusi pääterveysasema rakennetaan tyhjälle tontille Jokiniittyyn. Valtuusto päätti sijaintipaikasta äänin 28 – 23.

Valtuustolla oli maanantai-iltana päätettävänä vain terveyskeskuksen sijainti. Kunnanhallitus oli jo kerran päättänyt terveyskeskuksen paikasta, mutta joidenkin valtuutettujen oikaisuvaatimuksesta sijaintipäätösasia tuotiin vielä valtuustoon.

Runsaan tunnin väittelyn jälkeen valtuusto äänesti asiasta. Vastakkain oli kunnanhallituksen esitys Jokiniitystä ja Eero Lankian (kesk.) esitys siitä, että terveyskeskushanke toteutetaan nykyisellä paikalla rautatieaseman vieressä. Lankian esitys hävisi äänin 23 - 28.

Äänestysluvut osoittavat, että valtuusto on aikalailla kahtia jakautunut terveyskeskuksen sijaintiasiassa. Myös ryhmien sisällä on molempien vaihtoehtojen kannattajia.

Terveyskeskuksen paikan tiimoilta ei enää ole juurikaan uutta sanottavaa. Vastaavanlainen keskustelu on käyty ainakin kahdesti valtuustossa.

Nykyiseen vaiheeseen päädyttiin, kun valtuusto päätti viime keväänä keskeyttää terveyskeskushankkeen nykyisellä tontilla. Terveyskeskuksen saneeraus ja laajennus olivat pitkälle valmisteltu. Jos niitä ei olisi keskeytetty, terveyskeskuksen laajennusta rakennettaisiin jo tässä vaiheessa nykyisellä tontilla.

Jokiniitty-vaihtoehtoa perusteltiin useissa puheenvuoroissa muun maussa sillä, että nykyinen terveyskeskuksen tontti soveltuu hyvin asuntorakentamiseen. Tontti on arvokas, ja se voidaan jossain vaiheessa myydä.

Nykyistä terveyskeskuksen paikkaa puolusteltiin sillä, että se on keskellä hyvien liikenneyhteyksien varrella, kun taas Jokiniitty on syrjässä. Jokiniittyä arvosteltiin rakennuspaikkana, maaperä on arvaamaton, kustannukset ja aikataulut voivat heittää, epäiltiin.

Valtuuston päätöksen pohjalta terveyskeskuksen suunnittelu alkaa nyt uudelleen Jokiniityssä. Hankkeen on arvioitu maksavan 30 miljoonaa euroa. Optisimmat aikatauluarviot ovat hankkeelle alle viisi vuotta.

Jokiniityn eduksi on laskettu se, että nykyinen terveyskeskus voi toimia rauhassa niin kauan kuin uusi on pystyssä eikä terveyskeskukselle tarvitse hankkia väistötiloja.

Arkisto (24.2.) Kunnanhallitus: Uusi terveyskeskus Jokiniittyyn           


(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Se henkilö tai taho joka alkaa valittamaan tästä päätöksestä ja jarruttelemaan rakentamista, on kyllä viimoisen päälle vastuuton ja kohtuuton ihminen.

Ei voi olla niin että tuhansia ihmisiä vuositasolla palveleva uusi terveyskeskus halutaan nähdä valittamisen arvoisena. Ainakin valittajan/jarruttelijan nimi jää monien muistiin, varsinkin heidän jotka parhaillaan kärsivät nykyisen terveyskeskuksen surkeasta tilanteesta.

Uusi terveyskeskus Jokiniityssä tulee palvelemaan tämän kunnan ja ehkä muidenkin kuntien asukkaita vielä kaukana tulevaisuudessa, seuraavien sukupolvien aikana.
vastuu päätöksistä ja tulevaisuudesta
Jokiniittyä vastustavat valittavat että sinne on pitkä matka. Mistä mitattuna? Ymmärrän, että ne työntekijät, jotka kulkevat junalla töihin, saavat pidemmän työmatkan mutta ihan oikeasti: kuinka moni Kirkkonummelainen potilas/asiakas kulkee nykyiselle terveyskeskukselle bussilla, junasta puhumattakaan? Vanhasta paikasta vapautuu hyvä tontti, toivottavasti sille löytyy järkevää, Kirkkonummen keskusta-aluetta kehittävää käyttöä ja että musiikkiopiston talon peruskorjaus kuuluu tulevaisuudessa suunnitelmiin.
Atte
Propun ja muidean asiakkaiden mielestä tk:n parkkipaikka on yhtä kuin tk:n pihassa oleva muutaman auton parkkis. Asiakkaat ja varsinkin henkilökunta pysäköivät myös Virkatien risteyksessä olevalla isolle P-alueelle sekä pysäköintitaloon. Toivottavasti tuo uusi etäterveyskeskus saa sitten varmasti riittävästi p-tilaa kaikille, ettei asiointi ja työssäkäynti vaikeudu sen takia vieläkin enemmän.

Kiinnostavaa nähdä, miten pienempiin neliöihin saadaan mahtumaan kaikki tarpeellinen. Vaikka kuinka virtaviivaisesti suunnittelisi, niin kyllähän siellä joku käytäväkin varmaan pitää olla, jotta huoneisiin pääsee.

Nyt sitten alamme odotella Jokiniityn asukkaiden valituksia, kun he tajuavat, millainen pytinki heidän maisemansa tukkeeksi nousee.
Joppe
Jorvi kutsuu, kun uudelle tontille ei mahdu kaikki mitä tarvitaan. Esim. Röntgen on helppo valinta. Kalliit laitteet ovat olemassa Jorvissa joten se voidaan uudesta jättää pois. Kannattaa jatkossa siis kurvailla suoraan Jorviin.
Tosiasia
Hanke hyvä, Jokiniitty HUONO valinta, koska esim. kaukana liikenneyhteyksistä! Ei ilahduttanut!
Angrybirds
Hyvä, hyvä! Kun täältä reilun 30km päästä ajelen päivystykseen, niin kurvaan mieluummin uudelle ja varmasti isommalle parkkipaikalle.
proppu
Tästä on hyvä jatkaa. Hyvä se. Vihdoinkin hyvä päätös asiassa.
Tämä varmasti on helpotus monelle henkilölle.
Hyvä näin
Hyvä! Terve järki voitti!
Kaskusta

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx