(15) kommenttia

Uusi ruokakauppa Masalaan − rakennustyöt saatiin käyntiin, uusi myymälä avataan vuoden kuluttua

Havainnekuva uudesta Masalan S-marketista. (kuva: Arkworks Arkkitehdit)

Pitkään suunnitellun uuden ruokakaupan rakentaminen on päässyt käyntiin Masalassa. Uusi S-market avataan vuoden kuluttua.

Varuboden-Oslan S-market rakennetaan Masalantien varrelle uudelle Tinanpuiston alueelle, jossa on aloitettu jo myös kerrostalojen rakennustöitä.

Uuteen S-markettiin tulee runsaat 1 000 neliötä myymälätilaa. Jatkossa VBO:lla on mahdollisuus myös laajentaa myymälää.

Kun uusi S-market on valmis, Masalantien toisella puolella toimiva Sale-myymälä suljetaan.

Kirkkonummen kunta myi tontin VBO:lle viime keväänä 260 000 eurolla. Samassa yhteydessä rakennusyhtiö YIT osti vierestä kunnalta kerrostalotontteja. YIT urakoi myös uuden ruokakaupan kiinteistön.

> Tällainen S-market on tulossa Masalaan − kunta myymässä kolme tonttia noin 1,1 miljoonalla eurolla (Viisykkönen 7.3.)

Myös Keskolla on suunnitelmia uusista liiketiloista Masalassa ja naapurissa Sundsbergissa.

Keskolla on asemaakaavan puolesta lupa laajentaa nykyistä K-Supermarkettia Masalassa.

Sundsbergiin puolestaan tuotiin viime syksynä siirrettävä ruokakauppa Keskon omalle, pitkään tyhjänä oleelle tontille.

Sundsbergissa kaupan tontilla on kaavoitus kesken. Kesko on kertonut, että tontille kaavaillaan uutta kauppaa, kun se on mahdollista.

> Sundsbergiin on "tuotu" uusi ruokakauppa − kauppias tulee naapurista ja ryhtyy pyörittämään kolmatta myymälää (Viisykkönen 11.9.)

(15) kommenttia
Kommentit (15)

Kommentit (15)

Miksei gesterbyhyn saa kauppaa!!!! ostovoimaa on %%%%%%
jouni
Nuo lähikaupat ovat sikäli mukavampia asioida, kun niissä ei luuhaa jonninjoutavaa joutoväkeä toisin kuin isoissa marketeissa. Lisäksi on hassua, ettei tämä markettien joutoväki juurikaan osta mitään???
Anonyymi
Keskustassa ei ole S-Markettia vaan Sale!
Faktat esiin!
Hei illka

Olen asunut sekä Jolkbyyssä että Hevosmäessä (ja Kuusalassa). Kaikissa paikoissa löytyy hyviä että huonoja puolia. Meillä lapset käy ruotsinkielisissä koulussa (winellska) siksi gede on paljon kätevämpi juuri meille, mutta ei ehkä toisille. Toki lähikauppa olisi toivelistalla, mutta ei tolssan K-kauppa ole lähikauppa jolkbyyssäkään. Kyllä sinne lähdettään autolla...
Ihmisillä on vähän erillaiset tarpeet, ja siksi ihanteellinen asuinpaikka ei ole samaa kaikille. Todettakoon että esimerkiski jolkbyyssä meidän perhe tarvitsi kaksi autoa, nyt pärjätää yhdellä. Mutta tääa on tietysti asia joka on perhekohtainen asiaa.
Tony Björk
Hei Jerri!

Mukavaa, että olet optimisti, mutta päivittäistavarakauppaa ei Gesterbyhyn tule.

Väestöpohja liian pieni ja ikärakenne väärä.

Tunnen kaavaluonnoksen, en ymmärrä miten se voisi toteutua, kuka ostaisi uuden yli 4000 € / m2 maksavan asub, kun vieressä myydään 1000 €/m2 vanha 50 v. vanha
asunto, yhtälö ei vaan toimi markkinataloudesa.

Lähin kauppa on tulevaisuudessakin S-market keskustassa, mikäli torin ympärille tulee
palveluja, muuten lähin on cittari.

Kiva eläkeläisten ja autottomien kulkea sinne Gesterbystä, uimahalli , koulujen rakentaminen on o.k.

Heikkilän, Jolkbyn ja Laajakallion alueella on uusi hieno K-kauppa, ja miksi , rautieasema on vieressä.

Onnea optimallisuudellisesi!
Ilkka t. poismuuttanut Gesterbystä
Gestis on hyvä ja rauhallinen asua ja isot marketit ovat vain parin kilsan etäisyydellä jonne on vaivatonta hurauttaa ostoksille tilavalla Volvolla isommallakin porukalla...
Manne
Gesterby

Täällähän on runsaastikkin palveluja ihan lähellä nyt jo, uimahalli parin kivenheiton päässä, urheilukenttiä lähempänäkin. Jokirinteen uusi oppimiskeskus avaa ovet parin vuoden kuluttua, hyvinvointikeskus (HVC, eli terverysasema) on tulossa Jokiniitttyyn ja Gesterbyn koulukeskuskin rakennetaan uusiksi Jokirinteen valmistuttua. Lisäksi kun Gesterbyn uusi kaava saa lainvoimaisuuden tulee alueelle uusi kehäkatu kiertämään Gesterbyn ja uutta asutustakin kaupan tontin lisäksi elävöittämään aluetta. Joukkoliikenneyhteydetkin alueelta tulevat parantumaan - hvc:kin takia...

Joten miksi ihmeessä pitäisi nyt muuttaa pois "Ilkka t"? Gesterby lähialueineen on kovastikkin kehittymässä ja uudistumassa lähitulevaisuudessa, joten vaikka voi kestää 5-10 v ennenkuin uusi kauppa avaa ovensa, ei Gesterby todellakaan ole mikään kuoleva kylä.

Itse olen ainakin aktiivisesti pyrkinyt vaikuttamaan Gesterbyn tulevaan kaavaan ja tulen jatkossakin seuraamaan kaavan edistymistä -- mikäli kiinnostusta löytyy niin tervetuloa juttelemaan kaavasta kanssani.

Lopuksi voin toki ihan vain vertailun vuoksi todeta että eipä Heikkilässä, Jolkbyyssä tai Neidonkalliossakaan ole kauppaa.PS: Mutta tässä postauksessa oli tarkoitus iloita Masalan uutta kauppaa - jotain mitä on myös pitkään odotettu. Hienoa että Masalan alue kehittyy ja kaupatkin ovat halukkaita panostamaan alueen pelveluihin.
Jerri Kämpe-Hellenius
Jerri Kämpe-Hellenius!

Myy asuntosi kun vielä voit saada hieman rahaa, kohta kukaan ei osta ilman palveluja
olevasta Gesterbystä asuntoja. Asemakaavan muutosta tehty yli 10 v. eikä sen valmistuminen joskus auta, koska kaupallista kannattavuutta päivittäistavarakaupalle sieltä ei saada. Voit toki itse ryhty kauppiaaksi.

Lue uutiset, jonka mukaan kauppojen määrä vähenee 10 v. kululuessa 20 %.

Nettikauppa on tätä päivää ja ruuat tulee tilauksesta kotiin Prismasta tai Citymarketista.

Ilkka t. poismuuttanut Gesterbystä
Monasti näissä kyläkaupoissa on lähestulkoon kaikkien tuotteiden hinnat myös hieman korkeampia kuin keskustan marketeissa, mutta lähikauppa on aina kuitenkin sen hintansa väärtti....
Trixi
Gesterby on ikävä kyllä kuoleva kylä. Yksityinen päiväkoti lähti, avoin päiväkoti lähti, Siwa lähti, nuorisotila on auki 1 illan viikossa, kohta lähtee Gesterbyn päiväkoti....
Pitäisiköhän aluetta jotenkin kehittää????
Anonyymi
Jerri Kämpe-Hellenius , muistako vielä miten kävi kun Lidl piti tulla Kirkkonummelle? Muistako kuka tai ketkä laittoivat keppi rattaisiin?
Sama porukka rakentaa nyt Masalaan kauppa joten ellen ole ihan sekasin niin uskoisin että Gesterbyyn ei tule kauppa ilman ongelmia jos se ei ole tietysti saman firman kauppa.
Naamasta kiinni Kirkkonummella.
Gesterbyn kauppa
Kaupan paikkaa ollaan siirtämässä Gesterbyntien varteen, siihen Hevoshaansillan tien kupeeseen.

Tilanne on se että Gesterbyn kaava pitää saada ensin vahvistettua ja lainvoimaiseksi.
Ellen ihan väärin muista se pitäisi tulla lautakunnan hyväksyttäväksi vielä syksyn aikana - kerkiäkö kunnanvaltuuston asti tänä vuonna on toki vielä vähän auki, kun maankäyttösopimukset saatava valmiiksi myös ennen sitä.
Sitten on vain toivottava ettei kaavasta valiteta niin tulee lainvoimaiseksi, jos valitettaan niin odottaa oikeuden päätöksiä (kestää tyypillisesti 1-3v.)
Sitten kun kaava lainvoimainen voidaan uutta kauppaa alkaa Gesterbyyhyn toteuttaa.

Itsekin Gesterbyyssä asuvana toivon että kaava saataisin nyt valmiiksi eikä kukaan siitä sitten valittaisi.
Jerri Kämpe-Hellenius
Ei tule kauppaa "jestikseen".. Ostajat vaan kaljan perässä.. Ei kannattavaa liiketoimintaa!
Turha odottaa
Millonkohan olisi Gesterbyn vuoro saada uusi kauppa?Mä en oikeen ymmärrä jotta kauppoja sijotetaan sinne missä niitä ennestään jo on ja sitten tälläset paikat kuten Gesterby saa olla ilman.Erityisesti säälin vanhuksia ja liikunta kyvyttömiä.
Seppo Palkki
Voi kun Gesterbyhyn saataisiin kanssa lähikauppa. Tarvetta olisi....
Kyllästynyt gesterbyläinen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx