(5) kommenttia

Uusi rantaravintola ensi kesäksi – Porkkalan merikylässä ja venesatamassa aloittaa uusi yrittäjä

Porkkalan merikylästä aiotaan kehittää keskus ja portti Porkkalanniemen ainulaatuiseen meriluontoon. (kuva: Kirkkonummen kunta)

Kirkkonummen kunnan omistamassa Porkkalan merikylässä aloittaa keväällä uusi yritys, joka tähtää vierasvenesataman kehittämiseen pitkällä tähtäyksellä.

Kunta on päättänyt vuokrata satama-alueen 25 vuodeksi sekä myydä kiinteistöt ja laiturit perustettavalle yritykselle. Kunnanhallitus päätti asiasta viime maanantaina.

Uuden yrityksen takana on neljä yksityishenkilöä, jotka lupaavat kehittää vierasvenesatamaa ja merikylän palveluita. Alue pysyy vuokraehtojen mukaan kaikille avoimena alueena ja vierasvenesatamana.

Hankkeessa mukana oleva Rami Alanko kertoo, että ensimmäiseksi merikylässä on tarkoitus saada pikaisesti alkuun päärakennuksen ja ravintolana toimineen rantamakasiinin peruskorjaus.

Merikylä pyritään avaamaan Alangon mukaan jo heti toukokuussa riippuen siitä, miten nopeasti kunnostustöihin päästään.

−Tarkoituksena on saada merikylään kunnollinen ravintola, mikä vaatii muun muassa uusien keittiötilojen rakentamista. Huippukokki meillä on jo hanketta suunnittelemassa. Paikaista ei olla tekemässä kuitenkaan fine dining -ravintolaa, Alanko kertoo.

Varsinaista kauppaa ei päärakennukseen ole tulossa, mutta Alangon mukaan jonkinlaista kioskitoimintaa kylläkin.

Uusilla yrittäjillä on nyt 3-4 vuoden kehittämisohjelma, jolla saadaan merikylän palvelut ja kiinteistöt ajanmukaiselle tasolle. Rakennukset ovat varsin huonossa kunnossa.

Pidemmällä tähtäimellä yrittäjänelikon visioissa on kehittää merikylästä jonkinlainen keskus, joka kokoaa Porkkalanniemen palveluita ja aktiviteettejä liittyen erityisesti ainutlaatuisiin virkistysalueisiin lähistöllä ja mereen.

Tulevaisuudessa voi tulla kysymykseen myös majoitustilojen rakentaminen sataman yhteyteen.

Merikylän päivittäisestä pyörittämisestä vastaavat etupäässä espoolaiset Nora ja Mika Harlo, joilla on kokemusta vastaavasta toiminnasta. He ovat vastanneet Ylen henkilöstön lomasaaren toiminnasta Espoossa.

Alanko ja Marko Nieminen ovat hankkeessa enemmänkin taustavoimina.

Merikylän polttoainemyynti jatkuu, ja sitä hoitaa sama yritys, jolla toiminta on ollut kaksi kesää.

Polttoaineasemalla on tarkoitus tehdä ensi kesänä investointeja, joilla jakeluaseman toimintavarmuutta lisätään.

Kirkkonummen kunnanhallitus päätti uusien yrittäjien valinnasta maanantaina 16.3. Päätös meni esityksen mukaan.

Lue lisää: > Porkkalan merikylälle ehdolla uudet yrittäjät – taustalla on neljä yksityishenkilöä (Viisykkönen 12.3.)


(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Kunta varmasti järjestää kaikille asukkaille bussimatkoja ja montakin joka päivä sinne Porkkalaan JOS me kuntalaiset hyväksymme 50-60% veronkorotuksen nykyisestä muuten kunta ei voi järjestää tuollaista.
Meneehän sinne jo tällä hetkeellä bussi joten kai sinne pääsee ilman autoakin. Ja onko joka paikkaan aina päästävä. Kun valitsee asuinpaikka pitää miettiä että pärjääkö siellä ilman autoa vai ei. Kirkkonummella ei pärjää ilman autoa ja varsin monella perheellä on kaksi tai kolmea autoa käytössä. Itse olemme muuttamassa Espooseen juuri tuon julkisen liikenteen takia.
Eläkeläispari.
Äärimmäisen hienot puitteet ovat tuolla ja matkailun kannalta ovat huikeat mahdollisuudet. Voi olla, että jonain päivänä meillä on Porkkalan kansallispuisto ja tuo olisi erinomainen opastuskeskus.
kari vierinen, siuntio
Miten huomioidaan ne jotka asuvat Kirkkonummella joilla ei ole autoa millä kulkea tuonne? Järjestetäänkö mitään kuljetusta?
Autottomat kun haluaisivat nauttia tästä
Tila matkailuautoille/vaunuille toisi asiakkaita ilman venettä.
MiksiEi
Mahtaakohan uudet yrittäjät palvella myös maitse veneen kanssa tulijat, eli onko tulossa parkkitilaa myös auto+traileri yhdistelmälle.
Buster

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä