(3) kommenttia

Uusi kirjasto: Piirustukset hyväksyttiin – lisärahaa tarvitaan

Kirjaston laajennusosan isot ikkunat ovat kirkon suuntaan. (Luonnoskuva: JKMM Arkkitehdit)

Kirkkonummen pääkirjaston laajennuksen ja remontin suunnittelu etenee tavoitteena aloittaa rakennustyöt mahdollisimman pian. Hankkeeseen pyydetään valtuustolta 1,3 miljoonaa euroa lisää rahaa.

Kirkkonummen palvelutuotannon lautakunta hyväksyi torstai-iltana pääkirjaston luonnospiirustukset, joiden pohjalta tehdään lopulliset piirustukset kesäkuun aikana.

Lautakunnalla ei ollut huomauttamista pääkirjaston julkisivuluonnoksiin, jotka ovat aiheuttaneet jo kovan keskustelun. (Viisykkönen 19.5.)

Samalla lautakunta päätti esittää, että kirjastohankkeelle varattaisiin noin 1,3 miljoonaa euroa lisää rahaa. Asia menee kunnanhallituksen kautta valtuuston käsittelyyn.

Tällä hetkellä kustannusarvio on noin 9,6 miljoonaa euroa. Valtuusto budjetoi viime vuonna hankkeelle noin 8,3 miljoonaa euroa 10 prosentin määrärahakarsinnan jälkeen.

Valtio on luvannut hankkeeseen kaksi miljoonaa euroa. Edellytyksenä on, että rakennustyöt alkavat tänä vuonna.

Yhdyskuntatekniikan toimialajohtaja Jari Tirkkonen perusteli lautakunnalle lisämäärärahan tarvetta muun muassa sillä, että hankkeessa tehdään kirjastotoimintojen lisäksi asukaspuisto ja nuorisotila, tilat musiikkileikkikoululle sekä 150 hengen monitoimisali lämpiöineen.

Lisäksi tulee vuokrattavaa tilaa kahvilaa ja Luckanin infokeskusta varten.

− Kustannusten karsiminen enemmän kuin on tehty poistaisi mahdollisuudet sovittaa kirjasto arvokkaaseen ympäristöönsä tai pienentäisi rakennuksen huonosti toimivaksi ja veisi mahdollisuuksia tuottaa suunniteltuja palveluita, Tirkkonen tähdensi.

Alustavissa suunnitelmissa viime vuonna kirjaston laskettiin maksavan noin 9,2 miljoonaa euroa.

Kirjastohankkeen lopullinen hinta tarkentuu vasta urakkatarjouskilpailun jälkeen.

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Mielettömän hienoa! Tässähän jo tuntuu siltä, että asuu sivistyneessä kunnassa.
erittäin tyytyväinen2
Hyvä juttu, juuri tuota keskusta tarvitsee jotta sinne saadaan elämää! Hyvä vaan että tiloissa on muutakin toimintaa kuin kirjasto, sehän vaan elävöittää toimintaa sekä päivällä että illalla.
erittäin tyytyväinen
Ei hyvä. Tarpeettomia tiloja: kansalaispuisto (mikä lieneekään ?), nuorisotila, kahvila, luckan. Keskustassa on runsaasti tyhjiä tiloja näitä varten. Ja kaiken lisäksi havainnekuvien perusteella ruma, samaa sarjaa kuin kunnantalo.
Lasse Javanainen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä