(11) kommenttia

Uusi kirjasto on kiinnostunut tuhansia ihmisiä – ”Kuinkahan paljon ihmisiä olisi ollut ilman koronaa”

Uudessa kirjastossa on kaksi kertaa enemmän tilaa kuin entisessä.

Viikko sitten avattu Kirkkonummen uusi pääkirjasto on herättänyt kiinnostusta. Kävijöitä on ollut pitkälti yli 1 000 päivässä.

Ovilaskurien mukaan viiden ensimmäisen aukiolopäivän aikana kirjastossa kävi noin 6 800 henkilöä. Laskussa on mukana luonnollisesti myös samoja vierailijoita.

Kirjaston kannalta tilanne on osin ristiriitainen.

Uutta kirjastoa halutaan näyttää sisältä mahdollisimman monelle, mutta toisaalta koronasuositukset kehottavat ihmisiä välttämään paikkoja, joissa on paljon väkeä.

Kirjastotoimenjohtaja Margareta Kull-Poutanen on iloinen kirjaston herättämästä kiinnostuksesta ja pohtii, kuinkahan paljon vierailijoita olisikaan ollut ilman koronaa.

Kirjastossa henkilökuntaa käyttää koko ajan joko visiiriä tai maskia.

Yleinen suositus on, että myös kaikki kirjastossa vierailevat yli 15-vuotiaat pitäisivät suojamaskia.

Kull-Poutanen arvio, että selvästi yli puolet ovat kirjastossa maski päällä.

Toisaalta aikuisten lukusali on niin suuri, että siellä turvavälien noudattaminen on mahdollista.

Kirkkonummen uusi kirjasto avautui 9.10. Kirjasto on auki maanantaista-lauantaihin.

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

ABC:lle: ylhäällä on hiljainen huone, voit mennä sinne. Nykypäivän kirjasto ei ole mikään hiljaisuuden temppeli, se on vanhakantaista ajattelua.
Ihana Fyyri
Upea homma, että vihdoin saatu todellinen koko kunnan olohuone, johon perheet ja porukat voivat joukoittain kokoontua aikaa viettämään.
Tätä on kaivattu
Saattaa olla, että seuraava kommenttini liittyy koululaisten syyslomaan, mutta kun kävin torstaina kirjastossa ensimmäistä kertaa lukeakseni muutamaa päivän uutislehteä, lehtisalissa oli aivan liian vilkasta:
Lapsia ravasi pitkin lehtisalikäytävää edestakaisin, ruokaa ja kahvipullaa tuotiin lukupöytiin perhekunnittain ja kovaääninenkin puheensorina ei täyttänyt mitään kirjastojen vaatimuksia saada rauhassa keskittyä siihen, mitä varten kirjastotoimi on aikanaan Suomeen perustettu. Avoin oveton kulkuaukko lasten kirjasto-osastosta on suunnitteluvirhe. Samoin kahvilan ja lehtilukusalin asiakkaiden yhdistäminen ei tunnu järkevältä. Mainitsemani aukko voitaisiin sulkea ja lehtilukukirjaston molemmat päät voitaisiin suositella, toinen pää kahvilaksi ja toinen lukutilaksi. Paras vaihtoehto kuitenkin olisi siirtää lehtisali sinne, missä nyt on kirjojen rauhallinen avara tila. Sinne mahtuisi helposti kaikki keskittymisrauhaa vaativa toiminta. Siirtosermienkin käyttö edesauttaisi asiaa. Tämä nöyrästi mielipiteenäni.
Muuten totean, että kuntamme on varakas. Ulkoseiniin kuparia ja sisäseiniin uurrettua (jalo_??) puuta. Menikö yli 20 m€:n muuttokuluineen, päivineen? Muuten tunnelma voisi olla kuin Oodissa, mutta meidän mittakaavassamme vaikkapa "Koodissa". Fyyri taitaa olla svetisismiä?
ABC
Kävin kurjastossa. En saanut Koronaa, koska suojasin itseni. Teille tietyille ihmisille sanoisin, että aiotteko istua kotona seuraavat kolme vuotta, ennenkuin turvalliseksi todettu rokote tulee markkinoille?
Järkipäähän
Voi sentään! Käykää nyt kaikki porukalla uudessa kirjastossa jotta saadaan covid-19 leviämään myös Kirkkonummella entistä enemmän!!!
Järjen käyttö ei kielletty
Useat maksaa myös valtionveroa.
Verovaroilla paljon kaikille
Kiitos ei ikinä. Mielummin käyn Helsingin kirjastoissa ja tapahtumissa.Siellä on sivistyneempää.
Ruma laatikko
Kirjasto on kaikille.
Onko Kirkkonummella Oopprakin
En tiennyt.
Kirjasto on varmasti hieno ja tulen siellä vielä käymään.
Arvostan
Niinkuin vaimonikin: Voi katkeruus! Käytä ihmeessä kaikille tarkoitettua kunnan palvelua. Käy myös oopperassa. Sillä saat eniten vastinetta veroeuroillesi.
Kirjasto on kaikille.
Jaa mutta minä en ole käynyt siellä, no tosi minä kuuluun niihin jotka maksaa sen enkä nosta tukea.
Niinkuin vaimonikin.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx