(2) kommenttia

Uusi keksintö on kuin tikkataulu, joka laskee pisteet – Hirsalaan golfin maalilaite ja harjoittelupaikka

Maalilaitteessa on neljä kehää ja keskellä "napakymppi". Laitteeseen voi lyödä kerralla jopa kahdeksan pelaajaa, kertoo Mika Kuusisto.

Hirsala Golf rakentaa ensi kesäksi uudenlaisen golfin harjoitteluareenan, joka perustuu Suomessa kehiteltyyn maalilaitteeseen. Viime kesän testivaiheen jälkeen laite saa ensimmäisen oman pysyvän harjoittelualueen Hirsalasta.

Golfin harjoittelu tapahtuu paitsi kenttää kiertäen myös lyöntiharjoittelualueilla ”rangeilla”. Maalilaitteen kehittänyt yhtiö vakuuttaa, että uudella areenalla harjoittelu on huomattavasti mielekkäämpään kuin perinteisesti.

− Golfharjoitteluun suunniteltu maalilaite laskee osumat automaattisesti ja kertoo, kuinka tarkasti pelaaja on siihen osunut. Maalitauluun voi lyödä samanaikaisesti jopa kahdeksan pelaajaa, joiden tulokset tulevat automaattisesti heti näkyviin, kertoo Geometric Golf Oy:n toimitusjohtaja Mika Kuusisto.

Pelaaminen tapahtuu eri värisillä palloilla, jotka järjestelmä tunnistaa. Henkilökohtaista tulosta voi seurata koko ajan ja tallentaa tiedot, jotka saadaan haluttaessa myös näyttötaululle.

Järjestelmään voidaan luoda myös joukkueita, jolloin idea on Kuusiston mukaan vähän sama kuin hohtokeilailussa. Itse laitetta voisi verrata yksikertaisesti dartsin pelaamiseen.

Idea on samanlainen kuin maailmalla nopeasti levinnyt TopGolf, jota pelaa arviolta 14 miljoonaa ihmistä.

TopGolfia varten on rakennettu miljoonia euroja maksavia areenoita, joissa on aitioita useassa kerroksessa ja palloa lyödään kentälle. Paloissa on mikrosirut, jotka tunnistavat lyöjän ja laskevat pisteet. Areenat ovat isoja viihdekeskuksia.

− GeoGolfin avulla voidaan saavuttaa sama lyöntiharjoittelun informatiivisuus sekä pelillisyyden huuma ja innostavuus selvästi kevyemmin rakentein ja ilman miljoonaluokan investointeja, Kuusisto tiivistää.

Maalilaitetta voidaan kauko-ohjatusti siirtää ja saada lyöntimatkaa muutettua. Hirsalassa saadaan laite 10:stä metristä lähes 50 metrin päähän areenan lyöntipaikasta.

Maalilaitteen käytön etuna on se, että sitä voi hyödyntää harjoittelussa niin täysin aloittelijat kuin pitkälle edenneet golfarit.

Uudella areenalla pyritään houkuttelemaan golfin pariin myös nuorisoa.

− Teemme Hirsalaan rakennettavan GeoGolf Arenan myötä golfista sellaisen version, jota myös tämän päivän nuoriso haluaa pelata, Hirsala Golf Oy:n toimitusjohtaja Essi Liljemark sanoo.


(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Sanottakoon, tämä keksintö on tuleva olympialaji, olisi sen verran yleisö ystävällinen, että taatusti vetoaa joihinkin.. Ei huono!
Johan Vietävä
Huikea keksintö, tämä saa varmasti kaikki vaativan lajin harrastajat enemmän kuin lämpenemään...
Putti one

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx