(18) kommenttia

Uusi esitys Volskodin lopettamisesta: Toiminta siirtyisi osin Masalaan – henkilöstön kanssa olisi käytävä yt-neuvottelut

Yksityisen säätiön omistama ikäihmisten asuinyksikkö on toiminut Masalassa viitisen vuotta. (kuva: Yrjö ja Hanna Kodit)

Kirkkonummen kunnan omistaman Volskodin lopettamisesta on tehty uusi esitys. Vajaa puolet asukkaista siirtyisi Masalaan yksityiseen hoivakotiin, jonka kunta vuokraisi.

Volskodin lopettaminen on ollut esillä viime kuukausina useasti. Vaihtoehtoina on ollut paikkojen vuokraaminen yksityisistä hoivakodeista, toiminnan siirtäminen Killinmäen tyhjillään olevaan kiinteistöön tai kunnan oman hoivakodin rakentaminen uuden hyvinvointikeskuksen viereen.

Uusin esitys on yksityisen hoivakodin vuokraaminen Masalasta kunnan käyttöön.

Asiasta on käyty neuvotteluja Yrjö ja Hanna Kodit -säätiön kanssa. Säätiöllä on Masalassa vuonna 2015 valmistunut asumisyksikkö, jossa on 40 vuokra-asuntoa ja 30 ryhmäkotipaikkaa.

Masalan Valkokulta -nimiseen yksikköön voisi sijoittaa vajaat puolet Volskodin nykyisistä asukkaista ja suurin osa kunnan palveluksessa Volskodissa työskentelevästä henkilöstöstä voisi siirtyä myös Masalaan.

Loput Volskodin asukkaista sijoitettaisiin joko muihin yksityiseen hoivakoteihin tai kunnan omiin yksiköihin Lehmuskartanoon ja Palvelutaloon.

Kirkkonummella on neljä yksityistä hoivakotipaikkojen tuottajaa, joilta on pyydetty tietoa vapaista paikoista.

Vapaita paikkoja on yhteensä 37 eli paikkamäärä riittää lähes sellaisenaan Kirkkonummen kunnan lisätarpeeseen.  

> Yksityiset vanhainkotipaikat moninkertaistuvat Kirkkonummella (Viisykkönen 14.10.2014)

Jos Volskoti lopetetaan, sen koko henkilöstöä ei ehkä tarvita jatkossa. Sen vuoksi, kunnan on aloitettava yt-neuvottelut mahdollisista irtisanomisista.

Volskodin tilanne on Kirkkonummen perusturvalautakunnan käsittelyssä 3.12.

> Volskoti ehdotetaan suljettavaksi jo muutamassa kuukaudessa – asukkaat aiotaan siirtää yksityisiin hoivakoteihin (Viisykkönen 19.10.)    

(18) kommenttia
Kommentit (18)

Kommentit (18)

Olisi toimittajalta näitä juttuja kirjoittaessaan hyvä tuoda esille aina kuka on esityksen takana.Jäljet johtavat sylttytehtaalle sanotaan.Varsinkin nyt kun on tulossa kuntavaalit olisi hyvä tietää kenen päätöksiä kannattaa.
Kohti parempaa
Upea homma, että tässä vuosia vatvotussa asiassa olisi vihdoin ja viimein paikka ratkaisulle. Toivottavasti menee maaliin saakka!
Upea homma!
Eiköhän volsgård halua vaan vanhainkodin rakennuksen itselleen lähes ilmaiseksi jotta voi siihen remontoida majoitustilat omaan käyttöön
Uottelinpa vaan ääneen
Aivan käsittämätöntä tämä perusturvan johdon touhu. Ensinnäkin perusturva ei päätä tällaisista asioista ollenkaan. Onneksi valtuustollakin on tehtävänsä. Yt-neuvotteluja ei myöskään hoideta perusturvan kautta tai muuten kunta on raastuvassa.. lisäksi on täysin järjetön ajatus, että kuntaan jää tyhjiä kiinteistöjä, kun ikäihmisiä siirretään epävarmoihin yksityisiin yrityksiin. Kalliiksi ja ihmisarvoa halventavaksi tämä tulee. Nyt vastuulliset päättäjät, ottakaa valta omiin käsiin. Teille se kuuluu eikä virkamiehille.
Tero Strand
Kelpaisi se uusikin pytinki Killinmäen alueelle vanhuksille, jos ei vanhan kunnostus onnistu. Vanhaa matalaa rakentamista mukaillen. Vai onko alueelle suunnitteilla asuntoja nuoremmille.
Kiva nähdä
Tämä ei ole ollenkaan niin hyvä asia kuin annetaan ymmärtää.Hoivakoti saa kunnalta työntekijät,joita se kipeästi tarvitsee päästäkseen takuu-ehtojen vaatimuksiin.Samalla henkilöstön palkka putoaa,edut heikkenee,työnkuvat muuttuu jne.Vanhuksille tietää hoitomaksujen nousua,palvelun huonontumista ja pelinappulaksi joutumista.Pidetään toiminnot kunnan omana niin säilyy edes jonkinlainen roti.
Hyvää hoitoa ikäihmisille
Mikä kiire nyt on tehdä nopeita päätöksiä ja hoitopaikkojen lakkautuksia ja siirtoja. Eikö voitaisi rauhassa harkita järkeviä ratkaisuja. Nyt on tärkeää kuunnella ja kuulla asiantuntijoita, eli vanhuksia, heidän läheisiään, ja niitä, jotka heistä aidosti välittävät.
Otetaanko vakavasti : ulkoilumahdollisuudet myös liikuntarajoitteisille, asiantuntevan henkilökunnan riittävyys terveyskeskus tasoista hoitoa tarvitseville, psykogeriatrisesta hoidosta ja tilasta hyötyvien tarpeet
Vielä kysymys, minkälainen mahdollisuus kunnassamme on tällä hetkellä kotiuttaa tai hoitaa potilaat, jotka eivät tarvitse jatkohoitoa Espoon sairaalassa (Jorviin vieressä). Niitä paikkoja lisää lähemmäs, jos on tarvis.
Ajatuksella
Volskotia ja Killinmäkeä ei todellakaan saa pienellä pintaremontilla kuntoon.
Molemmat paikat ovat nykynormien mukaan sopimattomia hoitokodiksi. Tilojen suunnittelu ei ole tämän aikakauden normien mukaista..
Kannattaisi käydä tutustumassa kiinteistöihin, niin olisi faktaa. Niin ei tarvitsisi puskista kirjoitella virheellistä kannanottoa.
Tutustukaa kiinteistöihin
Huru-ukot ja kaikki muut viisastelijat.
Onko teistä kukaan tulleet ajatelleet missä itse haluaisitte viettää viimeist vuotenne?
Tai missä haluaisitte läheisentenne viettävän viimeisiä aikoja.
Vaihtoehtoja on.

Anonyymi
Masalan Valkokullan hyödyntäminenhän olisi enemmän kuin järkevää! Ei vanheneva väestö ole lähivuosina loppumassa, päinvastoin.
Vaihtoehtoja
Masalan hoitokodissa on surkea piha-alue. Tuulinen ja kolkko. Vanhuksille toivoisi viihtyisää puutarhaa ja metsikköä. Vehreys on tärkeää. Killinmäessä hoidokit voisivat ulkoilla turvallisesti ja viihtyisästi.
Puita ja luontoa
Sekä Volskoti ja Killinmäki saataisiin varmasti pienellä pintaremontilla ihan hyvään kuosiin vanhuksien hoitoon...nyt pitäisi päättäjien ottaa maalaisjärki käyttöön ja lopettaa turha rahan tuhlaaminen etenkin purkamisvimmassa....
Staffan
Paljonko rahaa työnnetään Killinmäen korjaamiseen ja sitten huomataan että se on silti huonossa kunnossa? Ei tarvis tehdä sitä virhettä nyt.
Lepe
Vai yllinkyllin tilaa.. Tuskin huru-ukko! Koulujen kohdallakin on aina tullut tilanpuute vastaan jo ennen kuin kohde on ollut valmis!!
Järkevää, että Masalan yksikkö on itse ollut aktiivinen.. Miksi sitä ei voisi hyödyntää??
Ihme kommentteja..
Juuri nyt ei ole viisasta tehdä tällaisia ratkaisuja, saattaa mennä miljoonia harakoille. Parin vuoden kuluttua hyvinvointialue saataa panna kaikki uusiksi. Uudessa hyvinvointikeskuksessa saattaa olla ylllin kyllin tilaa jos alue ei ota koko taloa sellaisieen tarkoitukseen, jota kunta on ajatellut.
Huru-ukko
Killinmäki vaatisi ison remontin, järkevämpää käyttää jo olemassa olevia paikkoja. Töitä löytyy varmasti hoitajille, kun on pulaa osaavasta henkilökunnasta:)
Järkevää
Eikun kuulemma Masalan yksityinen on rahapulassa kun siellä ei ole tarpeeksi asukkaita. Olivat itse aktiivisia kunnan suhteen ja kertoivat ongelmistaan. Toivottavasti kunta ei lankea tähän. Killinmäki on ainoa oikea ratkaisu, henkilökuntakin pääsisi siirtymään mukana.
Sivusta seurannut
Mikähän kunnan omassa kiinteistössä killinmäessä on niin iso juttu ettei voi käyttää onko jälleen laskutaito pielessä
Ihme

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx