(8) kommenttia

Uusi ampumarata voidaan rakentaa − oikeus ratkaisi lopullisesti vuosia jatkuneen kiistan

Uutta ampumarataa on vuosia suunniteltu Vuohimäkeen rantaradan ja kantatie 51:n väliseen maastoon

Kirkkonummen ampumaharrastajien useita vuosia valmisteltu hanke uudesta ampumaradasta Vuohimäkeen on ratkaistu Korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Oikeus on hylännyt ampumaradan ympäristöluvasta tehdyt valitukset, joissa vedottiin ampumaradasta syntyvään meluun. Lähimmät talot ovat runsaan 350-400 metrin päässä suunnitellusta radasta.

Kirkkonummen rakennus-ja ympäristölautakunta antoi ampumaradalle ympäristöluvan jo kolme vuotta sitten.

Lähiseudun asukkaat valittivat päätöksestä ensin Vaasan hallinto-oikeuteen ja myöhemmin Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. (Viisykkönen 26.1.2017)

Valitukset on hylätty nyt molemmissa oikeusasteissa, joten kunnan vuonna 2015 myöntämä ympäristölupa jää voimaan.

Lupaan liittyy useita ehtoja kuten esimerkiksi tarkat kellonajat, jolloin ammuntaa saa radalla harrastaa.

Ympäristölupaa uudelle ampumaradalle on hakenut Kykrslätts Skytteförening.

Yhdistyksen mukaan Vuohimäen ampumaradalla tullaan käyttämään vain matalapaineaseita kuten pienoiskiväärejä.

Ampumaratahanke on yhdistykselle mittava. Yhdistys kertoi kolme vuotta sitten, että radat maksavat satoja tuhansia euroja, ja myöhemmässä vaiheessa suunniteltu sisähalli noin 1,5 miljoonaa. (Viisykkönen 15.4.2015)

Hankkeessa on mukana myös Porkkalan Ampujat ry.

Tällä hetkellä Kirkkonummella voi ulkoradalla harrastaa ammuntaa vain Upinniemen varuskunta-alueella, jonne myös yhdistykset ovat päässeet harjoittelemaan ja järjestämään kilpailuja.

Vuohimäen ampumarata tarvitsee vielä rakennusluvan kunnalta.

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Mitä aseita ovat "matalapaineaseet"? Kaikki aliäänilataukset kaliiperista riippumatta?
9x19
Tosiharrastaja voi olla myös olympialajin harrastaja. Esim 50 pienoiskivääriampuja. Sellaista rataa ei Upiniemen varuskunta-alueella ole.
Piekkari
Muuten hyvä juttu mutta mitä jos tuo rantarata siirtyy juuri tälle tontille? Itse hain Brudbergintiellä olevalle 2 ha tontille rakennuslupa mutta en saanut en edes saanut hakea poikkeuslupa koska voi olla että rantarata siirtyy juuri tänne reilu kilometrin nykyisestä paikasta. Kuulema rakennuskielto on 30 vuotta. Nyt on mennyt jo 2 vuotta joten jo vuonna 2046 voi olla että saamme hakea rakennuslupa kunnalta. Ongelma on vain siinä että silloin olen 91 vuotias joten tuskin enään silloin haen rakennuslupaa. Näin toimitaan Kirkkonummella. Ei ole stressiä rakennustoimistolla kun kaikki siiretään harmaan tulevaisuuteen.
Muutamme pois kunnasta.
Tämä on varmasti tervetullut päätös ampumaurheilun harrastajille, tosin muutamat tosiharrastajat ovat kuulemma saaneet luvat käydä Porkkalan varuskunnan radoilla...
Anonyymi
Todella hyvä asia. On sitä odotettu mutta kohtuuton käsittelyaika. Kolme vuotta vaikka hakijalla on kaikki vimpan päälle kunnossa.
Piekkari
Järkeä päätöksiin! Ja suunnitteluun! Noin 10 vuotta sitten oli omakotitalon rakennuslupa kiven takan koska Meikon luonnonsuojelualue/Natura2000 oli tontin läheisyydessä ja eläimille piti turvata kulkuväylä, tänään samalle alueelle kaavaillaan 43 hehtaarin kivimurskaamoa ja ampumarata. Murskaamosta ja ampumaradalta olisi luonnonsuojelualueelle etäisyyttä noin 1 kilometri!
Pettynyt päätöksentekijöihin (jälleen kerran)!
Suomessa harva asia on niin vaikeaa kuin rakentamiseen liittyvä lupamenettely. Vuosi on lyhyt aika, vuosikymmenkin voi vierähtää. Lähes kuntaan ja paikkaan katsomatta.
odottavan aika on pitkä
Mainiota, todella hyvä ja odotettu uutinen!
Haulikko

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx