(5) kommenttia

Uusi alikulkutunneli keskustaan – suora yhteys uudelle suurkoululle

Vanhan Rantatien ali kaavaillaan uutta alikulkua, jonka läpi pääsee uudelle suurkoululle.

Kirkkonummen keskustassa Vesitorninmäen alueen suunnitelmiin on loppuvaiheessa piirretty uusi kevyen liikenteen alikulkutunneli Vanhan Rantatien alitse.

Vesitorninmäen asemakaava on viimeisiä päätöksiä vaille valmis. Alueelle on tulossa keskustan uusi suurkoulu ja asuntoja arviolta 800-900 henkilölle. Nyt alue on lähestulkoon peltoa ja joutomaata.

Kaavasuunnittelun loppuvaiheessa on todettu, että uudelle Jokirinteen oppimiskeskukselle tulee olemaan jalankulku-ja pyöräliikennettä niin paljon, että Vanhan Rantatien ali on tarpeen ja järkevää rakentaa alikulku.

Kaavaa ei ole haluttu lähteä kierrättämään uudestaan päätösprosessin alusta, vaan alikulkuyhteyden lähialueen kolmelle maanomistajalle on esitelty hanketta syksyn aikana ja he ovat hyväksyneet suunnitelman.

Vesitorninmäen asemakaava tulee kunnanhallituksen käsittelyyn 31.10. Kaavasta päättää valtuusto.

Lisätty (1.11.): Kaava palautettiin. Pysäköintinormit eli kuinka monta autopaikkaa edellytetään kiinteistöiltä selvitetään vielä joulukuuhun mennessä.

Lue lisää:

> Tässä näkymä keskustasta vesitornille – uusi kaava nähtäville (Viisykkönen 20.10.2015)
> Uusi oppimiskeskus: Yli 1 300 lasta ja nuorta saman katon alle (Viisykkönen 8.6.)


(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Onkohan koulun mitoituksessa huomioitu nuo toisessa uutisessa mainitut 900 uutta asukasta? Tuskinpa. Kun koulu tulee olemaan jo alkajaisiksikin ahdas.
Kl
Koululle olisi ollut valmis tontti kunnan maalla Kirkkonummen tien varrella. Ei kelvannut näille meidän päättäjille.
KO
Koulu-päiväkoti-salibandyhalli -rakennuskompleksin hinta paukkuu. Nämä kuluthan tulevat välillisesti hankkeen takia. Ja aikataulu paukkuu myös. Koululaiset ja lapset kärsivät taas. Hyvä päättäjät !:(
Käsittämätöntä
Hienoa, ei tarvitse kuin nostaa tietä korkeammalle niin saa jyrkän mäen loivennettua ja alle mahtuu alikulku.
Vesa
Miksi koulu pitää sijoittaa kaavaalueen perimmäiseen nurkkaan? Koululiikenne kilkee sitten koko tulevan asuinalueen läpi.
Onko arkkitehdilä kartta nurinpäin?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx