(7) kommenttia

Uudet suositukset: Ei yli 20 henkilön yksityisiä tilaisuuksia, yleisötapahtumia harkittava ja lähes aina maskit päälle

Myös Kirkkonummen kunta antaa entistä tiukempia koronasuosituksia, jotka ovat samat kuin pääkaupunkisedun kaupunkien ja HUS:n entistä tiukemmat suositukset.

Kirkkonummikin antaa vahvan viestin, ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia toistaiseksi järjestettäisi lainkaan. Suositus koskee myös syksyn ylioppilasjuhlia ja joulun ajan juhlia.

Yleisötilaisuuksien kohdalla suositus on, ettei suuria kulttuuri- ja urheiluharrastetapahtumia (kuten näyttelyt, konsertit, urheiluturnaukset) järjestettäisi lainkaan.

Jos tapahtuma katsotaan ehdottoman perustelluksi, osallistujien kokonaismäärä tulisi rajoittaa alle 50 henkilöön ja järjestää tapahtuma ilman yleisöä.

Maskisuositus on hyvin laaja tällä hetkellä. Aiemmin on jo kehotettu käyttämään maskeja muun muassa joukkoliikennevälineisiin.

Esimerkiksi harrastustoiminnassa on suositusten mukaan kakkien yli 15-vuotiaiden käytettävä lähes aina maskia.

Kasvomaskia käytetään kaikissa tilanteissa, pois lukien urheilutilanteet.

Maskisuositus on annettu myös työpaikoille erityisesti tilanteissa, joissa ihmiset laajemmin tapaavat toisiaan.

Kirkkonummella on todettu THL:n mukaan tähän mennessä yhteensä 125 koronatartuntaa, joista kahden viimeisen viikon aikana on tullut testeissä ilmi 17.

> Lue Kirkkonummen kunnan tuoreimmat koronasuositukset

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Milloinkahan Siuntion kunta tekee jotain keskustan ainoan kaupan suhteen yläluokkalaisia tupa täynnä rynnitään kaupassa ja kassoilla ja muut asiakkaat saa pelätä koronatartuntaa miksi? Muutenkin nämä koululaiset käyttäytyvät huonosti kaupankin ulkopuolella niin törkeää kieltä yksikin uhkasi potkaista auton ikkunat rikki ja toiset sylki autojen päälle mistä nämä isommat koululaiset ovat me useat kysymme
Koulun vastuu
Itselläni kokemukset viikon sisältä: Prismassa koronakuri parempi kuin Citymarketissa. Sekä asiakkailla että henkilökunnalla.
Vastuuta
Mamma. Kirkkonummen varhaiskasvatuksessa aloitettiin ryhmien ja jopa päiväkotien yhdistäminen välittömästi kun koronarajoitukset tulivat keväällä voimaan. Sitten laitettiinkin osa hoitajista perusturvaan töihin ja taas kasvattajat sinkoilivat ryhmistä toisiin turvatakseen sen, että ryhmissä on tarpeeksi kasvattajia. Lapsimäärät vähenivät ja vihdoin olisi ollut aikaa ja tarvetta hoitaa kaikki päiväkodeissa rästiin jääneet työt, mutta henkilökunta pakotettiinkin kesölomille - ja samaan aikaan koulut aukesivat ja lapsia tuli lisää päiväkoteihin - sitten jo haikailtiin kesälomalaisia takaisin töihin. Ja niin edelleen... Perhepäivähoito on lottovoitto niille lapsille, jotka sinne pääsee!
Päin P:tä
Maanantaina taas moni tapaa: koululaiset ja koulujen henkilökunta palaa töihin.
Maskeitta ainakin koululaiset
Miten kouluissa onnistutaan sijoittamaan oppilaat 20 hengen ryhmiin. Entäpä päiväkodit, miten rajataan toiminta niin, että lapsia samassa tilassa (+lain säätämät aikuiset) pysyvät erillään. Onneksi perhepäivähoidossa ei ole tuota ongelmaa. Sisällä 4 lasta ja 1 tai 2 aikuista.
Mamma
Ei kellään pitäisi olla syytä tavata montaa ihmistä samaan aikaan.
Vihdoin järkeä touhuun.
Mitään vahinkoa ei tapahdu jos ei sukujuhlia pidetä tai tapahtumia järjestetä.
Nyt joku järki.
Pysytään kotona ja liikuntaan luonnossa.
Jokaisen kannettava vastuu nyt
Saas nähdä montako tartuntaa poikii kirjaston avajaispäivä konsertteineen??
Osaa ei tunnu kiinnostavan suositukset maskeista/turvaväleistä ja turhan oleskelun/asioinnin välttäminen.. Juostaan kirppiksellä monta kertaa päivässä, oleillaan kapakassa kuin kotona.. No kohta seuraa näistä taas lisää kiristyksiä, kiitos teille :(
Järki kateissa..

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx