(3) kommenttia

Uudet rajoitukset koskevat vain harvoja tilaisuuksia ja nekin voi välttää koronapassilla

Uudellemaalle tulee ensi viikolla voimaan uusia rajoituksia yleisötilaisuuksiin. Oleellista rajoituksissa on se, onko katsomossa seisomapaikkoja ja lauletaanko yhdessä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määritellyt sisätiloissa niin sanotut korkean riskin tilaisuudet, joita rajoitukset koskevat.

Päätöksellä rajoitetaan sisätiloissa seisomakatsomojen henkilömäärää niin, että tilaisuudessa voi olla enintään 20 henkilöä, joilla ei ole istumapaikkaa.

Istumapaikallisten katsomojen osallistujamäärää ei rajoiteta.

Katsomolla tarkoitetaan avin päätöksessä tilaa, josta yleisö voi seurata esitystä, ottelua tai vastaavaa tapahtumaa. Siten päätös ei kohdistu esimerkiksi messutoimintaan.

Päätös kohdistuu vain tilaisuuden yleisöön, ei henkilökuntaan, esiintyjiin tai esimerkiksi urheiluotteluiden pelaajiin.

Päätöksellä rajoitetaan lisäksi sisätiloissa järjestettäviä yhteislaulutilaisuuksia.

Jos yhteislaulutilaisuuteen osallistuu yli 20 henkilöä, sisään saa ottaa enintään puolet tilan enimmäisosallistujamäärästä.

Yhteislaulutilaisuudella tarkoitetaan tilaisuutta, jonka pääasiallista sisältöä on yhteislaulu. Päätös koskee myös yhteislaulutilaisuuksia, joissa on istumapaikat.

Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

Koronapassi pitää tarkastaa tilaisuuteen saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä.

Koronapassia ei tarkasteta henkilökunnalta, esiintyjiltä tai ottelussa pelaavilta urheilijoilta, avin päätöksessä linjataan.

Yleiset hygieniavaatimukset koskevat edelleen kaikki tilaisuuksia, riippumatta koronapassin vaatimuksesta.

Uudet rajoitukset tulevat voimaan 24.11. ja jatkuvat jouluun saakka. Tällä hetkellä Uudellamalla ei ole yleisötilaisuuksiin mitään muita rajoituksia kuin yleiset hygieniavaatimukset.

Avin päätökset eivät koske ravintoloita, joiden rajoituksista päättää valtioneuvosto.

Uudellamaalla ovat käytössä jo pidemmän aikaa voimassa olleet rajoitukset, jotka nekin voidaan välttää vaatimalla koronapassia asikkailta.

Muussa tapauksessa ravintoloissa on lopetettava anniskelu kello 24.

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Koko Euroopassa - mukaanlukien vaikka naapurit Ruotsi, Norja ja Viro - rajoitetaan leviämistä ihan toisenlaisilla otteilla kuin meillä. Syksyllä kiirehdittiin avaamaan kaikki vaikka tavoitteena ollut 80 % rokotekattavuus oli kaukana. Nyt ei voida tai uskalleta ottaa jämeriä otteita takaisinpäin. Hoitohenkilökunta täysin kuormittunut, muiden hoitojen jonot kasvavat, tehohoitopotilaita siirrellään jne. Koronan alkuvaiheessa meille perusteltiin rajoitustoimia, että hoitopuoli ei kuormittuisi ja ajautuisi ongelmiin. No nyt näin on. Mutta ei ole mitään merkkejä, että asialle haluttaisiin tehdä mitään. Päätöntä pykäläsaivartelua ja asioiden pallottelua vaan.
Peukku alas
Tosi on, että taas me tunnolliset jotka hoidamme terveyttämme kuten ohjeistuksissa opastetaan saamme jälleen kärsiä näiden vastaan hangoittelijoiden ehdoilla.

Mikä kumma siinä on, ettemme saa näitä rokottamattomia kuriin jotka koko ajan pilaavat muidenkin elämän.

Ainut keino on todellakin vaatia joka paikkaan koronarokotustodistukset sittenpähän näkisivät kuinka tylsää heidän elämänsä tulisi olemaan jos eivät pääsisi minnekkään.
Emmekä me muut joutuisi maksamaan heidän sairastuttuaan hoitojakaan jotka on varmasti edessä ilman rokotuksiaan.
ENEMMISTÖN EHDOILLA VÄHEMMISTÖ KURIIN !!...ja sillä siisti!!
Rispa
Homma räjähtänyt käsiin kuten uutisista selviää!! Rajoitukset aivan liian myöhässä, koronapassi pitäisi olla kapakoissa käytössä jo avattaessa eli koko aukioloajan. Iso osa kävijöistä rokottamattomia. Maskipakko pitäisi olla vielä julkisissa samoin kaikissa kaupoissa, virastoissa ja yleensäkin julkisissa paikoissa. Käsihygienia ja turvavälit unohdettu.. Kiva Joulu tiedossa hoitoalalla...
Liian myöhään, liian vähän toimia!!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä