(0) kommenttia

Uudet lähijunat tulevat K-nummelle

Uudet lähijunat alkavat liikennöidä Kirkkonummelle saakka. Kuva: Junakalusto Oy

Kirkkonummen junamatkustajat pääsevät ensi sunnuntaista lähtien uusien lähijunien kyytiin. Jo neljä vuotta käytössä olleita uusia Flirt-lähijunia aletaan ajaa Kirkkonummelle saakka. Toistaiseksi Flirtejä on kulkenut rantaradalla vain Kauklahteen.

Sveitsiläistä Flirt-kalustoa käytetään sunnuntaista lähtien S-, U ja L-junien vuoroissa. Vanhempaa kalustoa on edelleen liikkeellä ruuhka-aikoina, mutta niiden ulkopuolella Kirkkonummen liikenne on tarkoitus hoitaa pääosin Flirteillä.

Matkustusmukavuus uusilla junilla nousee selvästi vanhoihin lähijuniin verrattuna. - Flirt on lähes kauttaaltaan matalalattiainen eikä siinä ole kulkua hidastavia väliovia. Junat ovat myös ilmastoituja”, HSL:n Liikennepalvelut -osaston johtaja Reijo Mäkinen kertoo.

Täyttä hyötyä matalalattiaisuudesta ei Mäkisen mukaan kuitenkaan saada ennen kuin rantaradan asemat on korjattu nykyaikaiselle tasolle. Lähiliikennejunista Flirt on ainoa tyyppi, jolla voidaan liikennöidä vuosien kuluttua valmistuvaa Kehärataa, joten kehärataliikenteen alkaessa niiden määrä Kirkkonummen junissa saattaa vähentyä.

Kalustoa tulee lisää

Flirt- eli Sm5-junien tulo Kirkkonummen junaliikenteeseen on lisääntyneen kaluston ansiota. Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy, jonka HSL:n jäsenkunnat ja VR omistavat yhdessä, on tilannut sveitsiläiseltä Stadler Bussnang AG:ltä yhteensä 41 Flirt-junaa.

Ensimmäiset Flirtit lähtivät liikenteeseen syksyllä 2009, ja tätä nykyä niitä on liikenteessä jo 30. Loput junat Stadler AG luovuttaa Junakalusto Oy:lle ensi vuoden aikana.

Rantaradalla tehdään arkivuorokautena noin 50.000 matkaa. Pääkaupunkiseudun lähiliikennematkoista neljäsosa tehdään Kirkkonummen suuntaan, joten uudet junat tulevat tarpeeseen.

(22.10.) Bussi-ja junaliput kallistuvat

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä