(12) kommenttia

Uuden suurkoulun ja päiväkodin hanke saatiin päätettyä − urakkahinta pysyi rajoissa, urheiluhallin katsomoa suurennettiin

Jokirinteen uuden oppimiskeskuksen rakentaminen päässee käyntiin loppuvuodesta. Suurhankkeesta saatiin kustannusarvion mukainen hinta, joka voitiin hyväksyä.

Kirkkonummen palvelutuotannon jaosto käsitteli tiistai-iltana neljä urakkatarjousta, joista hyväksyttiin halvin, SRV Rakennus Oy:n antama tarjous.

Yhtiö tarjoutui rakentamaan ja ylläpitämään oppimiskeskuksen kiinteistön 10 vuoden ajan noin 39 miljoonalla eurolla.

Itse rakennuksen investointi on tarjouksen mukaan noin 33 miljoonaa euroa ja 10 vuoden palvelumaksu 6,4 miljoonaa.

Investointikustannus alittaa selvästi kustannusarvion, joka on ollut 38 miljoonaa euroa.

Jaosto muutti vielä hieman suunnitelmia. Oppimiskeskuksen yhteyteen tulevan urheiluhallin katsomopaikkoja päätettiin äänestyksen jälkeen lisätä.

Jaostossa Noora Piili (vihr.) esitti, että hallin katsomopaikkojen määräksi tulee minimissään 570.

Päätös syntyi katsomopaikoista äänin 4-3.

Jokirinteen oppimiskeskushanketta on suunniteltu niin sanottuna SR-hankkeena, jolloin hankkeeseen valitut urakoitsijat ovat olleet mukana jo suunnitteluvaiheessa.

SVR:n lisäksi tarjouksen jättivät YIT Rakennus Oy ja Caverion Suomi Oy (kokonaishinta noin 40 miljoonaa euroa), YIT Talo Oy (Lemminkäinen) (noin 42 miljoonaa) ja NCC Suomi Oy (noin 49 miljoonaa).

Jorinteeseen tulee koulu ja päiväkoti yli 1 300 lapselle. Oppimiskeskus korvaa nykyisen Kirkkoharjun koulun ja Finnsbackan päiväkodin tilat.

Rakentamaan on tavoitteena päästä vielä tämän vuoden puolella, jolloin oppimiskeskus olisi valmis vuoden 2021 aikana.

Urakkasopimus allekirjoitetaan, kun jaoston tiistai-iltainen päätös on lainvoimainen.

 


(12) kommenttia

Kommentit (12)

Sivut

Mutta riittää että laaditaan yksi tyrmäävä asiakirja tarjousehdokkaiden pelottamiseksi, kuten kirjaston osalta tapahtui, muut katosivat paitsi ylihinnoittelijat.
"Kymmenen vuoden ylläpitosopimuksella laatu-sanktioklausuuleineen on pyritty siihen että urakoitsijalla itse olisi intressi huolehtia mm. kosteudenhallinnasta".
Kenelle siirtyy intessi 10v jälkeen? Kunta ei ainakaan ole osoittanut mitään sellaista intressiä, viime vuosikymmeninä.
asennetta ja paljon opittavaa
Kirkkonummen hankintayksikössä tapahtunut selvästi kehitystä, kun kilpailutuksessa saatiin peräti neljä tarjousta. Toivottavasti suunta jatkuu tulevaisuudessakin, jotta niistä yhden tarjouksen urakoista päästään eroon. Kokemuksesta voin kertoa, että tarjousasiakirjojen laadinnassa on vaikeampaa kasata asiakirjoja niin että tarjouksia saadaan vain yksi.
kuntalainen_
Luulisi vihreiden olevan enempi kiinnostuneita terveistä rakennuksista kuin urheiluhalleista.
Kertaääni riitti
Jutussa oleva talon kuva on vanhasta viitesuunnitelmasta. SRV:n ratkaisu näyttää aivan erilaiselta ja siinä on myös räystäät. Kymmenen vuoden ylläpitosopimuksella laatu-sanktioklausuuleineen on pyritty siihen että urakoitsijalla itse olisi intressi huolehtia mm. kosteudenhallinnasta. Tässä hankkeessa lähtökohdat talon laadulle ovat siten parempia kuin kunnallisessa rakennuttamisessa keskimäärin. Taloon tullee sisäilmaongelmia vasta 20-30 vuoden jälkeen. Parempaa ei oikein voi betoni-muovirakenteelta odottaa.

Itse seison edelleen Patun aikanaan tekemän massiivipuulinjauksen takana, mutta siihen ei KH:ssa tällä kertaa riittänyt rohkeus.
Kim Åström
Hyvät päättäjät, tärkeintä olisi saada riittävästi tilaa nimenomaan opetukselle, ei urheilukatsomolle. Eikö hanke ole KOULUHANKE. Keskusta-alueella on odotettu riittävän pitkään terveitä ja riittäviä koulutiloja.
Uutena heti ahdas

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx