(10) kommenttia

Useita naispappeja haluaa Kirkkonummen kirkkoherraksi – hakijoita ympäri Suomea

Konfirmaation viettoa korona-aikana turvavälein Kirkkonummen kirkossa. (arkistokuva)

Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan kirkkoherran virkaan on hakenut kuusi henkilöä, jotka toimivat seurakunnissa eri puolilla Suomea.

Yksi hakijoista seurakuntapastori Anna-Maija Kuutti-Manninen toimii Kirkkonummen suomalaisessa seurakunnassa.

Muut hakijat ovat seurakuntapastori Lotta Hatakka Raumalta, Hyrynsalmen kirkkoherra Pirkko Hänninen, Hangon suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Johannes Tikka, Taivalkosken seurakunnan kirkkoherra Tuomo Törmänen ja Tuusulan seurakunnan kappalainen Elisa Varkemaa.      

Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Hannu Suni jää eläkkeelle ensi syksynä.

Suni on toiminut Kirkkonummella pappina yli 33 vuotta, ja kirkkoherran tehtäviä hän on hoitanut runsaat viisi vuotta.

Kirkkoherran vaalia ei järjestetä, vaan valinnan tekevät seurakunnan luottamushenkilöt seurakuntaneuvostossa, mikä on nykyisin yleisin tapa valita kirkkoherroja.

Sitä ennen tuomiokapituli käy läpi hakijoiden kelpoisuudet kirkkoherran virkaan ja antaa lausunnon istunnossaan toukokuun lopussa.

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Ei lauma valitse itselleen paimenta, sanotaan.
Paimenpoika
Hienoa, että on päteviä hakijoita eri puolilta Suomea. Onko sukupuoli enää ydinkysymys. Toimittajalta erittäin huonoa otsikointia.
Höh
Samaa mieltä, omituisesti otsikoitu uutinen!
Elämme 2020-luvulla
Uutisen otsikko ei ole kovin laadukas.
Anonyymi
”Naispappi”, hei me eletään 2020 lukua. Miksi siis naisliite? Eikö pelkkä ”pappi” riitä? Luulis olevan sama mitä siellä kaavun alla on.
Jumankauta juu nääs päivää
Kumma tuo otsikko. Mikä ero on ”naispapeilla” ja ”papilla”. Kaiken lisäksi hakijoissa näyttää olevan nimien perusteella molempien sukupuolien edustajia.
Useita hakijoita kirkkoherran virkaan.
Luottamushenkilöt tuskin ovat perillä kirkkoherran toimenkuvasta sen enempää kuin seurakuntalaiset. Muuten, luottamushenkilöiden pitää olla seurakuntalaisia. Siitä vaan kirkkoherraehdokkaat nuoleskelemaan luottamushenkilöitä.
Anonyymi
Toivottavasti vaaleissa kansa valitsee oikean henkilön kirkon johtoon, sillä tuo "kirkkoherra" -nimitys saa kylmiä väreitä ihon pintaan jo historian ajoilta....
Staffan
Seurakunnan luottamushenkilöt ovat toivottavasti enemmän perillä kirkkoherran toimenkuvasta kun seurakuntalaiset. Siksi on viisaampaa valita kirkkoherra heidän kesken.
Pontus
Seurakuntalaiset ovat tulleet tyhmiksi, siksi he eivät saa äänestää kirkkoherran vaalissa.
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä