(1) kommentti

Urkrainalaisia ja heidän auttajiaan informoitiin – pakolaisten lukumäärä pysynyt Kirkkonummella viime viikot samana

Infotilaisuudessa puhuivat muun muassa sosiaaliohjaaja Satu Salmela (oik.) ja sairaanhoitaja Taina Lehtola Luonan vastaanottokeskuksesta.

Kirkkonummelle tulleille ukrainalaisille jaettiin torstaina heidän omalla äidinkielellään tietoa palveluista, joita pakolaisille on tarjolla.

Kirkkonummen kunnantalolle oli tullut 60-70 henkilöä, joista noin puolet oli ukrainalasia ja loput heidän majoittajiaan tai muuten auttamistyössä mukana olevia.

Kaikki puheenvuorot tulkattiin ukrainaksi.

Kirkkonummella majoittuvien ukrainalaispakolaisten lukumäärästä ei ole tarkkaa tietoa.

Viime kuun lopulla maahanmuuttovirasto ilmoitti, että ukrainalaisia olisi Kirkkonummella 60, mutta jo silloin lukumäärää pidettiin liian alhaisena todellisuuteen verrattuna.

Kirkkonummen kunnan arvio on, että ukrainalaisia olisi nyt 70-90. Arvio perustuu muun muassa kouluissa oleviin ukrainalaislapsiin, joita on noin 50.

Kirkkonummella ei ole vastaanottokeskusta, vaan kaikki ukrainalaiset ovat yksityismajoituksessa. Suurin osa heistä on Evitskogissa Hotelli Silmussa.

Pakolaisten kaikki palvelut hoidetaan Espoosta Luona Oy:n vastaanottokeskuksen kautta.

Kunta hoitaa lasten koulunkäynnin ja tarvittaessa päivähoidon sekä myös akuutit terveyspalvelut. Ukrainalaisilla on mahdollisuus päästä Espoon vastaanottokeskuksen kautta maksutta Aavan terveyspalveluihin. 

Kunnantalolla torstaina pidetyn info-tilaisuuden järjestivät Kirkkonummen kunta, Luckan rf, Röda Korsets svenska avdelning ja Kirkkonummen ruotsinkielinen seurakunta.

> Maahanmuuttovirasto: Kirkkonummen tarjoamille tiloille ei tarvetta – ukrainalaislapsia 47 nyt koulussa (Viisykkönen 25.4.2022)

> Mitä apua Kirkkonummella on ukrainalaisille, tiedot koottu nettiin – vastaanottokeskusta ei ole, kunta voi järjestää tilat 1.5. lähtien (Viisykkönen 8.4.2022)

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Mikseivät kaikki ole rekisteröityneet kuten pitää tehdä?? Täytyyhän lukumäärä olla selvillä.. Vaikuttaa oudolta?
Missä mättää??

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä