(4) kommenttia

Urheilupuistoon uusi jäähalli?

Varuboden Areenan viereen on jo pitkään kaavailtu toista hallia. Uusi taho haluaisi kokeilla, saisiko se hankkeen toteutettua.

Varuboden Areenan viereen haluaisi yksityinen yhtiö suunnitella mittavan liikuntakeskuksen, johon tulisi harjoitusjäähalli ja sisäliikuntahalli. Kirkkonummen kunnalta on anottu hankeen suunnittelua varten tonttivarausta.

Jäähallin vieressä olevan tontin varaamisesta on jätetty kuntaa hakemus tämän viikon keskiviikkona. Hakijana on arkkitehtitoimisto AW2-arkkitehdit Oy.

Hakija haluaisi varata jäähallin viereisen tontin kahdeksi vuodeksi liikuntakeskuksen suunnittelua varten. Myöhemmin tontti vuokrattaisiin perustettavan yhtiön lukuun, jos hanke etenee. Tontin koko on 11 000 neliötä.

Anomuksen mukaan urheilupuistoon suunniteltaisiin harjoittelujäähallia, sisäliikuntahallia ja jonkinlaista palvelukeskusta, johon haettaisiin liikuntaa ja urheiluun liittyvää yritystoimintaa. Anomuksen mukaan kysymys olisi Kirkkonummen mitassa suuresta hankkeesta.

Hyvin lyhyessä anomuksessa perustellaan hanketta sillä, että Kirkkonummella on kova pula sisäliikuntatiloista.

Anomuksen ovat allekirjoittaneet Matti Anttila ja Timo Kaitanen. Anttila on varsin tunnettu arkkitehti. Kaitanen asuu Kirkkonummella ja on tunnettu paikallisista jääkiekkopiireistä. Viisykkönen ei tavoittanut perjantaina kumpaakaan.

Harjoitusjäähalli pitkään toiveissa

Varuboden Areenan suunnitteluvaiheessa ajateltiin jo, että viereen rakennetaan joskus toinen halli. Toinen jääkenttä voisi hyvin tukeutua vanhaan halliin, koska siellä on muun muassa jääntekotekniikka.

Erilaisia hakkeita on ollut kymmen vuoden aikana useita, mutta mikään ei ole edennyt. Nykyisen jäähallin vieressä olisi asemakaavoitettu tyhjä tontti valmiina.

Tonttivarausanomus on tarkoitus käsitellä kunnassa ripeästi. Asia oli jo torstai-illan liikuntalautakunnassa eli päivä anomuksen saapumisen jälkeen. Anomus menee todennäköisesti jo seuraavaan kunnanhallitukseen, joka asian ratkaisee.

Liikuntalautakunta suhtautui hankkeeseen periaatteessa myönteisesti. Lautakunta huomautti, että mahdolliset yksityiset liikuntatilat eivät saa korvata alueelle suunnitellun uuden koulun liikuntatiloja.

TARKENNUS: Hankkeen vetäjä korostaa, että ensi sijaisesti tarkoitus on rakentaa palloiluhalli. Jäähalli on toissijainen.  


(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Janne H:lle tiedoksi että kunta ei ole sitoutunut hallihankkeeseen millään tavoin ainoastaan tontin vuokraajan omainaisuudessa.myöskään hakijat eivät ole pyytämässä kunnalta rahaa.Tämä on hyvä ja kannateltava hanke.Toivottavasti K :nummen yrityselämä tukee hanketta.
Timo N
Kyllä Kirkkonummelle olisi hyvä saada kunnollinen liikuntahalli, esim. pommarin tilalle. Ja jos siihen nyt vielä uusi jäähalli saataisiin, niin eiköhän tämä nykyinenkin halli hieman parantaisi omia palveluja. Tällä hetkellä jäähalli on todella luokattomassa kunnossa. Jää on umpisurkea, kopit ovat likaisia ja vessat aivan kauheassa kunnossa ja hinta on ihan järkyttävän kallis. Uuden pallohallin myötä voisi toivoa, että vanhatkin liikuntapaikat parantaisivat oloja.
Paikallinen
Kannatta lukea toinen juttu "Liikuntakeskushanke: Ensin palloiluhalli urheilupuistoon". Siinä on enemmän taustaa hallihankkeeseen, muun muassa se, että hankkeen puuhamiehet eivät pyydä kunnalta mitään muuta kuin vuokratontin kohtuuhinnalla.
Anonyymi
Kuulkaahan nyt tohelot!
Eiköhän esim. Pohjois Kirkkonummelle olisi ensisijaisesti rakennettava yleiset palvelut ja myös miehittä ne.
Vai olisiko kunnan lomautus säästö rahat (jos viivan alle mitään edes jää) laitettava uuteen halliin?
Janne H.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä