(1) kommentti

Uimahalli kutsuu myös jumppaan

Uimahallin liikunnanohjaajien esimies Oona Perälä kannustaa kysymään kaikenlaisia neuvoja uimavalvojilta, jotka kaikki toimivat myös liikunnanohjaajina.

Suosittu Kirkkonummen uimahalli kutsuu lisää kävijöitä. Tilaa on myös ohjatuissa ryhmissä, joista joihinkin ei tarvitse edes ennakkoon ilmoittautua. Vesijumppa ei ole vain senioreille, muillekin löytyy ryhmät.

Kirkkonummen uimahalli osallistuu ensimmäistä kertaa valtakunnalliseen Ui kesäksi kuntoon –kampanjaan. Sen tavoitteena on piristää uimahallien kävijämäärä ja tietenkin houkutella ihmisiä liikkumaan.

Vastoin ehkä yleistä luuloa uimahalliin mahtuu aina. Altailla on ruuhkapiikit, mutta päivässä on todella rauhallisiakin aikoja uimiseen tai vesijuoksuun.

Kuntouinnin ohella uimahallissa vedetään tällä hetkellä 21:tä ryhmäharjoitusta viikossa, niistä 17 on altaissa ja neljä kuntosalilla. Vesijumppaa löytyy eri ikäisille ja kuntoisille.

Vesijumppaankin liittyy omat ennakkoluulonsa. Se mielletään helposti vain senioriliikunnaksi tai kuntoutukseksi, mitä se suuresti onkin.

Uimahallin liikunnanohjaajien esimies Oona Perälä lupaa, että vesijumpasta saa jokainen jotakin. – Oli kunto kuinka kova tahansa, meidän tramboliinivesijumppa antaa vastusta kenelle hyvänsä. Se on kovaa treeniä. Eli vesijumppaa voi tehdä hyvin monella tavalla ja tasolla, Perälä lupaa.

Tramboliinijumppa vedessä on samanlaista kuin kuivalla maallakin, imukupit pitävät itse laitteen altaan pohjalla. Laji on vielä aika harvinainen, Kirkkonummella kuitenkin ollut jo muutaman vuoden ohjelmassa.

Vesijumppaa kannatta tulla Perälän mukaan kokeilemaan, vaikkei varsinaisesti uinnista pitäisikään. – Vesijumppa mahdollistaa monille ihmisille sellaista liikuntaa ja sellaisia liikkeitä, joita he eivät kuivalla maalla voi tehdä. Ja vaikka liikuntaesteitä ei olisikaan, vesi antaa tehokasta vastusta sekä kehittää koordinaatiota ja tasapainoa. Vesi tukee ja hieroo, Perälä listaa.

Kynnys on matala

Uimahallin ryhmiin tulo on tehty mahdollisimman helpoksi. Osaan rymistä voi tulla ilmoittautumattakin.

Viime syksystä lähtien uimahallilla on ollut käytössä työikäisten vesijumppakortti, jolla voi mennä vapaasti eri ryhmiin. Perälän mukaan uusi sarjakortti on toiminut erittäin hyvin. - Aluksi pelättiin, että jotkut ryhmät ruuhkautuvat. Näin ei käynyt, kävijät valitsevat kuitenkin hyvin tasaisesti eri ryhmiä. Tässä on hyvä, ettei tarvitse sitoutua mihinkään aikaan.

Perälä muistuttaa myös, että uimahallilla kannattaa aina kysyä neuvoa valvojilta, jotka kaikki ovat myös liikunnanohjaajia. – Meiltä voi kysyä ihan vinkkejä uintitekniikkaan.

Esimerkiksi vesijuoksussa on hyvä, että sitä tekee oikein. – Jos vesijuoksua tekee väärin, ei siitä sinänsä haittaa ole, mutta oikealla tekniikalla saa enemmän tehoja irti ja harjoittelusta lisää hyötyä, Perälä sanoo.

7.3. klo 9.15 KORJATTU. Aiemmin jutussa kerrotiin, että kunnan ohjattua liikuntaa on vain uimahallilla. Kaksi erityisryhmien liikunnanohjaajaa tarjoavat sovelletun liikunnan ryhmiä keskustassa sekä Veikkolan ja Masalan alueilla: uimahallilla, Veikkolan nuorisotilalla, kouluilla, päiväkodeissa, LähiTapiola Sport Centerissä sekä seurakuntataloilla. 

Kirkkonummen uimahalli

  

      


(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Uimahallissa parasta ovat mukavat ohjaajat. Jaksavat aina hymyillä.

Ruuhkan suhteen olen vähän eri mieltä. Viimeisen kahden viikon aikana olen kolme kertaa ollut tilanteessa, jossa naisten pukuhuoneessa joutuu jonottamaan saadakseen pukukaapin, koska kaikki ovat varattuja. Varmasti arkisin päiväsaikaan olisi enemmän tilaa, mutta kun töissäkin pitää käydä.
Ankanpoikanen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä