(13) kommenttia

Tyhjeneviä keskustan kortteleita suunnitellaan uusiksi – tarvitaan uusi katu, jossa myös bussit ajavat

Keskustassa Kirkkotallintien, rautatieaseman ja Wiikintien rajaamalle alueelle suunnitellaan uusia kerrostaloja. (havainnekuva: Arkkitehtipalvelu Oy Jukka Turtiainen)

Nykyisen terveysaseman ja koulukeskuksen alueen suunnittelua on jatkettu ja mietitty, miten uusien kerrostalokortteleiden läpi saadaan rakennettua kokoojakatu.

Suunnitelmat liittyvät laajempaan kokonaisuuteen, jossa kaavoitetaan laajaa keskusta-aluetta rautatieasemalta Kirkkotorille saakka.

Kunnantalon takana jää tyhjäksi koulukiinteistöjä ja terveyskeskus jo vuosina 2021-2022.

Arkkitehtisuunnitelmia on keskusta-alueelle laadittu useamman vuoden ajan ja pisimmillä ollaan torin ympäristössä.

Suunnittelun painopiste siirtyy vähitellen etelämmäksi nykyisen terveyskeskuksen ja koulukeskuksen sekä läheisen vanhan kerrostalokorttelin alueelle.

Alkuperäisissä ehdotuksissa on törmätty ongelmaan suunnittelualueen läpi kulkevan uuden kokoojakadun linjauksessa.

Kirkkotallintieltä Wiikintielle kaavaillulla uudella katulinjalla korkeuserot haittaavat järkevän ratkaisun löytymistä.

Keskustasuunnitelmia tekevä Arkkitehtipalvelu Oy Jukka Turtiainen on laatinut kaksi vaihtoehtoa kokoojakadusta.

Katulinjaus on hyvin oleellinen seikka jatkosuunnittelussa. Kokoojakatua pitkin on ajateltu, että bussilinjat menevät keskustan läpi. Katu ratkaisee myös kortteleiden muotoa.

Suunnittelussa on pidetty myös kiinni siitä, että alueen läpi johtaa puisto kunnantalon takaa Finnsbackaan.

Suunnittelualueen omistaa pääosin kunta. Yksi kortteli on Y-säätiöllä, joka haluaa suunnitella uusia kerrostaloja vanhojen tilalle ja tehostaa maa-alueensa käyttöä.

Suunnittelu jatkuu asemakaavaehdotukseen. Kirkkonummen yhdyskuntatekniikan lautakunta käsittelee suunnittelutilannetta 17.9.

(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Hyvä suunnitelma, varsinkin jos lisätään radan alitus Finnsback'sta!
piip piip
Hieno juttu, että vihdoinkin Kirkkonummen vanhan keskustan alueelle suunnitellaan uudistusta. Kävin koulut noin 40 vuotta sitten Kirkkonummen keskustassa ja alue näyttää edelleen aivan samalta kuin silloin.
Rapistunut keskusta parka ...
Tienvarsiparkkipaikkalooshit pois Ervastintieltä ja tie leveämmäksi bussien kulkea. Kyllä joutaa ihmiset kävelemään pari korttelia bussiin, ei se muuallakaan Kirkkonummella tule ovelta asti noutamaan.

Miksei tuosta uudesta alueesta tehdä ruutukaavan pohjalta? Jos halutaan vähän kaupunkimaista suunnittelua, niin se voisi olla järkevämpi suunta kuin tällainen epämääräinen sokkelo.

Sepänkannaksen tähystäjä
Miksi kaavoitettavalla alueella olevaa puistoa rakennetaan suurella rahalla? Alueen puistossa massiivinen rakennusprojekti ja TAAS kaikki viherrakenteet revitään pois muutaman vuoden päästä. Rahaa tuntuu olevan kun roskaa kunnallistekniikan puolella käytettäväksi. Miten se bussi ei pysty ajamaan siellä, kun on esteetön se puistoki, ainakin suunnittelu-päätöksen mukaan?
Järki hoi
Hienoa että 70-luvun rappeutuvat betonikuutiot jyrätään. Muutama vuosi sitten rakennettiin ervastintie suunnilleen 50m päähän tästä suunnitellusta tielinjasta. Silloin oli julkisessa palautekeskustelussa PALJON puhetta siitä että olisiko väylästä kannattanut tehdä suunnilleen metrin leveämpi jotta siinä mahtuisi bussit kulkemaan. Suunnittelu oli kuulemma täysin onnistunutta josta nyt ensimmäisenä arkkitehtitoimisto kiittää. Ajaako kunnassa kukaan pitkillä valoilla? Voisiko joskus katsoa yhtä tonttisuunnittelua kauemmas?
Teepee
Suunnitelma on järkevä, juuri tätä tiivistämistä keskusta tarvitsee ollakseen elinvoimainen palveluineen jne. Bussilinja tosin ihmetyttää, se pitäisi hoitaa hienovaraisemmin, ei busseja asuintalojen ikkunoiden alle!
Tämä mahdollistaa myös sen että vesitorninmäen ja juhlakallion voi jättää rauhaan, niinkuin järkevää on ja muuallakin tehtäisiin.
60-luvulla hammaslääkärissä käydessäni en tiennyt että kävin ”Villa Hagassa” .
Todellisuutta, ei huuhaata
Tulee kyllä kiire myydä kämppä pois. Kiitos tämän järjettömän suunnittelun. Taas kerran.
Nyt kannattaa myydä, tulevaisuudessa ei saa enään kaupaksi kun kaikki asunnot on niputettu samaan paikkaan niin tiivisti että keittiöstä näkee naapurin suihkuun.
Äkkiä pois nistinummelta
Miksi ihmeessä tuonne talojen väliin pitäisi saada bussiliikennettä?
Nythän ne bussit menee aivan tuosta läheltä. Vai luuleeko päättäjät/suunnittelijat että ollaan isokin kaupunki?

Hei, pitäisikö sittenkin rakentaa raiteet raitiovaunuille jotta pääsee liikkumaan meidän suuressa keskustassa?

Ei, autotie on ihan hyvä, mutta bussiliikenne siihen vähän turha. Toki kannattaisi varmaan rakentaa sen verran leveä tie että onnistuu laillinen kadunvarsipysäköinti alueella eikä niin kun torilla ja Ervastintiellä tällä hetkellä on että pysäköidään jalkakäytävälle.
Kuntalainen
Toivottavasti saataisiin viihtyisiä ja kivan näköinen keskusta arkkitehtuuriltaan. Jos rakennetaan rumia laatikoita rahanhimon silmissä niin alueesta tulee Malmin kaltainen katastofi jossa ei ole mukava ihmisen elää. Virheitä ei kannata tehdä.
Ei rumia rakennuksia.
Ihan hyviä suunnitelmia, toivon mukaan uskalletaan rakentaa myös vähän korkeampaa kerrostaloa.
Timo
Älkää hyvät ihmiset ajattako busseja tuon alueen läpi. Siinä menee alueen idylli, eikä vastaavaa hyötä saada uusilla bussireiteillä. Matkakeskus on ihan vieressä ja busseja kulkee molemmin puolin.
the virtuaalikätyri
Tässä nyt on kyseessä ihan järkevän infran rakentaminen, eli raha ei pala. Asuntoja tarvitaan ja niille löytyy aina kysyntää.
Duunari
Ja rahaa palaa.. Mistä nyhjäistää??
Tyhjästä paha nyhjästä..

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä