(18) kommenttia

Tyhjä tontti aivan keskellä "kylää" rakennetaan viimein − "Lopullinen päätös tehdään tässä kuussa"

Kirkkonummentien liikenneympyrän vieressä on tyhjä tontti odottanut vuosia rakennustöitä.

Tämän vuosikymmenen alussa saatiin Kirkkonummen keskustassa useita kerrostalokohteita rakenteille, mutta kaksi tonttia on jäänyt vuosiksi odottamaan parempia aikoja.

Kirkkonummentien reunaan kaavoitettiin kolmen kerrostalon rivi Kauppakeskus Kirsikan jatkoksi.

Kaksi niistä saatiin rakennettua ja asunnot myytyä. Sen sijaan viimeisen talon kohdalla rakennuttaja on odotellut, että asuntokauppa kävisi taas.

− Hankkeessa on tarkoitus nyt edetä. Valmistelutyöt on aloitettu tontilla ja lopullinen rakentamispäätös aiotaan tehdä vielä tässä kuussa, yksikönjohtaja Liisa Bäckström Bonava Oy:stä kertoo.

Taloon tulee 26 osakehuoneistoa, joista Bonavan nettisivujen mukaan on varattu kuusi kappaletta. Asunnot ovat ennakkomarkkinoinnissa. Tontilla on hiljakkoin aloitettu kaivuutyöt.

Tämän vuosikymmenen alkupuolella Kirkkonummen keskustaan rakennettiin useita uusia kerrostaloja, joissa on omistusasuntoja.

Kysyntä hiljeni kuitenkin selvästi. Ervastintien varrella kunnantalon naapurissa tontit omistava Skanska päätti jatkaa korttelin rakentamista vuokrakerrostaloilla.

Skanskalla on vielä tonttimaata kahdelle kerrostalolle, joita yhtiö olisi jo oman kertomansa mukaan rakentamassa, jos kunnan kanssa olisi päästy sopuun pysäköintipaikkanormeista.

Skanskan mielestä parkkipaikkoja vaaditaan liikaa, mikä nostaa asuntojen hintaa.

Skanskan kortteliin on valmistumassa asemakaavamuutos, jossa parkkipaikkavaatimusta on pienennetty.

> Tyhjä keskustatontti odottaa yhä taloja − rakennusfirma olisi valmis rakentamaan, kunnan päätöksiä puuttuu (Viisykkönen 23.2.)

Kirkkonummelle valmistui viime vuonna 450 uutta asuntoa, joista kerrostaloissa oli noin 360. Rakentamisen painospiste on ollut Tolsassa, Masalassa ja Sarvikissa.

> Kerrostaloja nousi rivakasti ja Kirkkonummelle valmistui 450 uutta asuntoa − silti kunnan väkiluku ei oikein kasva (Viisykkönen 11.3.)

(18) kommenttia

Kommentit (18)

Sivut

Tuli katsottua Kirkkonummen keskustasta myytävät olevat asunnot. Myöskin Gesterbyn lähistöllä olevat rivitaloasunnot. Missään ei kerrota että siellä on "mopoille" toimiva maastorata toiminnassa lähes vuorokauden. Onneksi ei ostettu.
Tammisaari kutsuu
Kyllä Kirkkonummella on hyviäkin puolia. Hyvät "pienyrittäjien" palvelut. Käytän aina kun on mahdollista. Mutta. Kirkkonummen keskusta on ruma ja siivoton. Tiet karmeassa kunnossa ym. Ei pitäisi mainostaa jotain olematonta.
Viihtyisä "merikunta" ???
Voi te ainaiset ruikuttajat kuinka voi jaksaa ei kai ole muuta tekemistä
Voi voi
Minä luulin että siihen kaivetaan maauimalaa:)) Tuli tänään käveltyä Kirkkonummen keskustassa. Katupöly/talven hiekoitusjämät leijui tuulenpuuskien avulla oikein kiitettävästi. Olkoon vaan minkä tahansa keskuksen siivottavana niin jotain pitäisi tehdä. En todellakaan muuttaisi Kirkkonummen keskustaan.
Viihtyisä "merikunta"???
Muuto liike alkanut viressä talossa
Juppi

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx