(6) kommenttia

Tyhjä liiketila herää eloon kahdeksi viikoksi

Taiteilijat Krista Petäjäjärvi ja Soile Kortesalmi yrittävät herättää toimintaa Kirkkonummen keskustassa. Kipinä aukeaa tyhjässä liiketilassa elokuussa.

Kaksi taiteilijaa on vuokrannut ison liiketilan Kirkkonummen keskustassa ja aikoo synnyttää elokuussa sinne erilaista toimintaa: teatteria ja Stand Up –klubi on jo luvassa.

Kirkkonummen Kipinä –nimellä kulkeva hanke yrittää kerätä torin lähellä olevaan Seppälän entisen vaateliikkeen tyhjään liiketilaan toimintaa ja pikku tapahtumia ” Pop Up Art House –hengessä 16.-31.8. Ajatuksena on täyttää tila esimerkiksi työpajoilla, keskusteluilla, häppeningeillä, taidenäyttelyllä ja kahvilatoiminnalla.

Kipinän käynnistäjinä toimivat kirkkonummelaiset taiteilijat Soile Kortesalmi ja Krista Petäjäjärvi.

Työpari on jo pitkään toivonut keskustan tyhjiin liiketiloihin yhteisöä inspiroivaa toimintaa.

Tavoitteena on myös tuoda esiin kirkkonummelaista osaamista ja vahvistaa tunnetta yhteisön mahdollisuuksista oman ympäristönsä muokkaajina.

Toimijoita haetaan – kahvilalle tilat

Kipinän sytyttäjät etsivät nyt tulisia tekijöitä, jotka haluavat tulla osaksi Kipinää. Kuka tahansa voi olla toteuttaja ja ideoille ei ole juurikaan rajoituksia. Kipinässä on mahdollisuus järjestää esimerkiksi työpajoja keskustelun ja tekemisen merkeissä.

Kipinä tarjoaa tilat, apua ja kannustusta toiminnan järjestämiseen ja siitä tiedottamiseen. Kipinässä on myös mahdollista pyörittää Pop Up –kahvilaa.

Kipinä toteutetaan Kirkkonummen kunnan hallinnoiman taide-apurahan turvin. Myönnetty 4 133 euroa kattaa työparin palkkiot, välttämättömät vakuutukset ja materiaalikulut,

Kipinä vastaanottaa lahjoituksena tai ottaa vastaan lainaksi tarvikkeita ja välineitä, joita voisi tarvta kuten toimistokalusteita, printtereitä, mustekasetteja, maalaus –ja siivousvälineitä ja niin edelleen.

Kipinä kaipaa myös taloudellisia tukijoita. Kipinässä järjestettävää nuortentoimintaa voi tukea yksityishenkilönä tai yrityksenä yhteisörahoituskanava mesenaatti.me:n kautta.

Kirkkonummen Kipinän nettisivut 


(6) kommenttia
Kommentit (6)

Kommentit (6)

Haastan meidät kaikki kuntalaiset osallistumaan ja menemään mukaan!
Kiitos
Todella upea idea! Toivottavasti homma alkais rullaamaan! Tsemiä!
Maarit Savolainen
Mutta eihän tällaista voi sallia tapahtuvan ilman kunnan konsernijaoston käsittelyä!
Kauhistunut
Hyvä juttu, kävin tänään Knummen kirjaston vieressä marketissa n. klo 19 aikaan, oli aivan kuollutta, tuntuu, että jopa täällä on elämää ja liikettä enemmän.
masalalainen
Erittäin upeaa!
riku cajander
Wau!
vaikuttunut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx