(10) kommenttia

Tyhjä keskustatontti odottaa yhä taloja − rakennusfirma olisi valmis rakentamaan, kunnan päätöksiä puuttuu

Ervastintien varrelle jäänyt tyhjä aukko on ollut tänä talvena tarpeeseen lumivarastona.

Kirkkonummen keskustan keskellä sijaitseva tontti on jäänyt vuosiksi "mustaksi aukoksi", mutta nyt rakennushankkeessa päästäneen eteenpäin.

Ervastintien ja Kirkkonummentien välissä oleva kortteli varattiin rakennusyhtiö Skanskalle jo noin seitsemän vuotta sitten seitsemän kerrostalon rakentamista varten.

Yhtiön on rakentanut viisi kerrostaloa, mutta kaksi viimeistä kerrostaloa on jäänyt tähän saakka toteutumatta.

Skanska ilmoitti toissa vuonna, että se olisi valmis rakentamaan korttelin loppuun, jos autopaikkavaatimusta helpotetaan.

Skanskan mukaan asukaspaikkoja ei tarvita niin paljon kuin asemakaava vaatii. Tyhjilleen jäävät autopaikat nostavat rakennusyhtiön mielestä liikaa asuntojen hintoja.

> Keskustassa sijaitseva tontti saattaa olla vielä useita vuosia tyhjänä – ”Taloudellisesti mahdoton toteuttaa” (Viisykkönen 20.10.2017)

Kunta ei suostunut vielä tuolloin autopaikkamäärien vähentämiseen, vaan vaati, että asemakaava pitää muuttaa.

Asia on viivästynyt, koska autopaikkanormia on keskustan alueella muutenkin mietitty ja vähennetty.

Esimerkiksi Kirkkotallintiellä sijaitsevan kunnan itsensä omistaman niin sanotun pankkitalon paikalle suunnitellaan asuinkerrostaloa kokonaan ilman asukasparkkipaikkoja. (Lue: Viisykkönen 25.1.)

Skanskan toteuttamasta korttelista on nyt valmistunut uusi asemakaavaehdotus, jossa autopaikkanormia on pienennetty. Pääosa autopaikoista on osoitettu viereiseen pysäköintitaloon, jossa on hyvin tilaa.

Skanska on suunnitellut tyhjälle tontille kaksi asuinkerrostaloa, joiden rakentamisen se olisi valmis aloittamaan mahdollisimman pian. Toisen talon alakerrassa on liiketiloja.

Kaavaehdotus mahdollistaa myös uuden kerrostalonkohteen rakentamisen kortteliin nykyisen liiketalon paikalle.

Ervastintien ja Kirkkotallintien kulmassa olevan kiinteistön omistajalle ei ole vielä kunnan kanssa maankäyttö -ja kaavoitussopimusta rakennusoikeuden lisäämisestä.

Keskustan alueella on jäänyt vuosiksi tyhjilleen myös kerrostalotontti Kirsikan vieressä Kirkkonummentien varrella.

Tontin haltija Bonava on viime aikoina ennakkomarkkinoinut kohdetta. Yhtiön nettisivujen mukaan 22 asunnosta on varattu vain 3.

(10) kommenttia

Kommentit (10)

Sivut

Kunta nöyristelee rakennusliikettä
Tämähän on selvä, että ei rakenneta riittävästi autopaikkoja niin
alueen palveluita käyttävät kärsivät kun kunnan paikat menevät asukkaiden käyttöön
Alueen liikeyritykset kärsivät. Vain rakenusliike säästää nyt pussistaan noin 30.000-60 000 euroa per vähennetty autopaikka. Kirkkonummen veronmaksajat ja keskustan liikeyritykset kantavat tappion.
ei näin
Auton voi varsin hyvin jättää parkkiin aseman plaanille tai Varuboden-areenan maisemiin, eli ei tuo pysäköinti keskustassa asuville ole minkäänlainen ongelma....
Uffe
Minulla on katsottuna hyvä kerrostaloasunto keskustassa. Mutta siinä ei ole autopaikkaa van sen joutuu ostamaan erikseen. Tämäkin vielä ehkä onnistuisi jos vaan myyjä ymmärtäisi tulla hinnassa vastaavasti vastaan.
pattitilanne
Käsittätöntä että joku kehtaa sanoa että ihmiset pystyvät asumaan Kirkkonummella ilman autoa. Asia ei suinkaan ole näin. Julkinen liikenne töissä käyvälle on täysin mahdoton ja aivan liian kallis. Oma auto tulee halvemmaksi. Ihmisillä on työt, lapset, perhe, harrastukset, kaupoissa käynnit Espooseen ja Helsinkiin. Plus täysin normaali muu elämä mihin autoa tarvitaan. Jos taloja keskustaan rakennetaan on myös autopaikkoja oltava. Ei noissa parkkihalleissa ole mahdollista pitää autoja kun niissä autot rikotaan ja sotketaan. Lisäksi niiden maksut on aivan liian kalliita. Joten, ei keskustaa voi rakentaa vain eläke ihmisille ja muille sellaisille jotka elävät ilman autoa.
Käsittämätöntä touhua taas kerran
Kirkkonummen keskustassa asuva ei välttämättä tarvitse autoa, sillä useimmat tarpeelliset palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Lisäksi julkiset liikenneyhteydet keskustastsa asuvalle ovat jo varsin hyvät.

Itse en pärjäisi ilman autoa omassa elämäntilanteessa, joten nuo asunnot eivät olisi minua varten, mutta uskon että varmasti löytyy myös heitä joilla ei ole omalle autolle minkäänlaista tarvetta ja on hyvä että rakennetaan erityyppisiä asumisratkaisuja.
Olli

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx