(0) kommenttia

Työttömyyden huippu ehkä saavutettu

Heikosti vireytyvä taloustilanne saattaa pistää Uudellamaalla työttömyyden pieneen laksuun. Kirkkonummella on nyt runsaat 1.400 työtöntä.

Kirkkonummen työttömyysluvut pysyvät suurin piirtein ennallaan. Syyskuussa Kirkkonummen työttömyysprosentti oli Ely-keskuksen mukaan 7,5. Elokuuhun ja kesään verrattuna työttömyydessä on ollut hienoista laskua. Esimerkiksi kesäkuussa työttömyys oli 7,8 prosenttia.

Työttömyystilanne saattaa olla nyt vakiintumassa ja kääntymässä ehkä pieneen laskuun. Kirkkonummella on nyt työttömänä runsaat 1.400 henkilöä. Kesäkuussa työttömien määrä kävi jo 1.500:ssa.

Matkaa esimerkiksi vuodentakaisiin lukuihin on vielä melkoisesti, silloin työttömyysprosentit liikkuivat viiden ja kuuden välillä. Yhtä huono työllisyystilanne on Kirkkonummella ollut viimeksi vajaat 10 vuotta sitten.

Vaikka työttömien määrä on pienessä laskussa, työttömyystilanne pahenee toista kautta eli pitkäaikaistyöttömyys kasvaa reippaasti. Yli vuoden työttömänä olleita on yli 400. Vielä huhtikuussa pitkäaikaistyöttömiä oli Kirkkonummella 336. Koko Uudenmaan alueella pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvanut vuodessa kolmanneksen.

Kirkkonummen työttömyystilanne muistuttaa hyvin paljon Espoon tilannetta. Espoossa työttömyysprosentti oli viime kuussa 7,7. Siuntiossa puolestaan on Uudenmaan alhaisin työttömyys 4,8. Inkoon syyskuun työttömyysprosentii oli 5,6 ja Vihdin 7,9.

Koko Uudellamaalla oli syyskuussa työttömänä 8,7 prosenttia työvoimasta eli 71.000 henkilöä. Pitkäaikaistyöttömiä oli vajaat 18.000. Korkein työttömyys oli Hangossa, 14 prosenttia.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä