(1) kommentti

Tuuli kaatoi illalla lämpölaitoksen piipun Kantvikissa – nojaa nyt sokeripuhdistamon siiloa vasten

Suomen Sokerin tehdaslalueella olevista piipuista lyhyempi kaatui maanantai-iltana. (arkistokuva)

Maanantaiyön kovassa tuulessa kallistunut Suomen Sokerin lämpölaitoksen piippu meni keskeltä poikki ja kaatui lopulta illalla, ja se nojaa nyt teollisuuslaitoksen siiloa vasten. 

Piippu sijaitsee suljetulla tehdasalueella. Piipun kallistuminen huomattiin aamupäivällä ja vaara-alue eristettiin heti. Tilannetta on seurattu koko päivän.

Pelastuslaitos hälytettiin tehdasalueelle uudelleen illalla kello 20:n aikoihin. Piipun kaatumisesta ei aiheutunut vaaraa kenellekään.

Suomen Sokerin toimitusjohtaja Matti Sipilä kertoi illalla, että vahinkoa ruvetaan tarkemmin tutkimaan tiistaina päivän valjettua.

Tarkempaa syytä piipun kaatumiseen ei Sipilän mukaan pysty vielä sanomaan. Lämpölaitoksella on kaksi savupiippua, joista lyhyempi kaatui.

Sipilän mukaan sokeripuhdistamon toiminta ei keskeydy. Kaatunut piippu vaikuttaa yhden lämpökattilan toimintaan, mutta kattiloita on useampia.

Sunnuntain ja maanantai välisenä yönä rannikolla tuuli puhalteli ainakin puuskissa myrskylukemissa. Sokeripuhdistamo on merenlahden rannalla avoimella paikalla.


(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Minne harukset on unohtunut piipusta. Mallia Riimäen ongelmajtäelaitoksen korsteenista joka heilui jo rakennusvaiheenaikana ja korjatiin ed.main.haruksilla.
esa väisänen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx