(10) kommenttia

Turunväylä oli poikki yli kuusi tuntia, kymmenien autojen kolari – ajokeli muuttui nopeasti huonoksi

Onnettomuuspaikalla rekka on osittain kaistojen välissä.. (kuva: L-U:n poliisi)

Ajokeli muuttui päivän mittaan Uudellamaalla erittäin huonoksi. Tienpinnat ovat olleet liukkaita ja useita kolareita on sattunut.

Turunväylällä Espoossa Ikean lähellä tapahtui kello 13.30 maissa ketjukolari. Osallisena oli Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan yli 30 autoa noin kilometrin matkalla.

Onnettomuuspaikalta vietiin sairaalaan kahdeksan loukkaantunutta, joista yhdellä oli vakavampia vammoja.

Pelastuslaitoksen tullessa kohteeseen tapahtui edelleen kolareita ja yhdessä oli osallisena pelastusyksikkö.

Autoja oli sikin sokin noin kilometrin matkalla. Muun muassa yksi sorarekka oli kaatunut vastaantulevien kaistalle.

Molemmat ajosuunnat olivat suljettuna yli kuusi tuntia Lommilan ja Tuomarilan liittymien välillä, ja liikennettä ohjattiin kiertoteille.

Raivaustöiden kerrottiin olevan ohi kello 19.45, ja liikenne pääsi jälkeen kulkemaan molempiin suuntiin.

Pelastuslaitoksen näkemyksen mukaan massiiviseen onnettomuuteen olivat syynä aivan liian suuret tilannenopeudet keliin ja näkyvyyteen nähden.

Keli pysyy pitkään liukkaana, koska tieliikennekeskuksen mukaan suolaaminen ei nyt auta.

Itä-Uudenmaan poliisi vetosi jo aiemmin aamupäivällä, että autoilijat välttäisivät varsinkin pääväyliä. Muun muassa Kehä III:lla tienpinta oli täysin jäässä.

(Päivitetty kello 20.00)

 

 

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Suurin osa suomalaisista autoilijoista ajaa fiksusti, oli alla sitten nelivetoa tai ei, baijerilaista tai japanilaista. Liikenne nyt valitettavasti vain on sellaista, että ei tarvita kuin pienen pieni piittaamaton ja törttöilevä vähemmistö, ja muut kärsivät. Millä tästä vähemmistöstä sitten pääsisi eroon? No, ainakaan autokoulun nykysuuntaus vähentyvän opetuksen ei sitä vähennä. Liikkuvan poliisin lakkauttaminenkaan ei asiaa edesauta.
etuvetäjä
Ei ihme, että näin kävi nykyisten ajotyylien mukaan. Kaikki ajavat aina ylinopeutta eivätkä piittaa tippaakaan mikä keli on kyseessä. Mikäli itse ajat sallittua nopeutta, niin saat ajaa yksiksesi kaikessa rauhassa ja muut ajavat varmasti ohi. Etteikö he ymmärrä mikä on nopeusrajoitusten tarkoitus olkoonkin keli kuin keli. Taitaa olla syynä myös vakuutukset jotka lunnastavat melkein täysin melko uudet autot kolarin sattuessa, kun korjaukset tulisi muuten liian kalliiksi. Lisänä vain vakuutusten maksujen kohoaminen.

Lisäksi nelivetoisilla ajavat pikkuteillämme kuvittelevat, että heille kuuluu koko tie leveydeltään ja ajavat keskiviivan yli vastaan tulevien puolella. Onko, niin etteivät näe oman autonsa oikeata reunaa ja pelkäävät ojan reunoja.??
Lisätkää Pelttipoliiseja!! Ainakin vauhdit hiljenisi!!
Rispa
No ei kai liikenteessä tarvitse ajella kuin mielipuoli, jos on huono keli ja tiet auraamatta!! Vähän maalaisjärkeä peliin ja muiden huomioon ottamista.. Sillä pääsee pitkälle..
Autoilijoiden vika kylläkin..
Itse ajelin eilen klo 15,30-- Kivenlahdesta Kirkkonummelle nelivedolla 50km/h moottoritiellä eikä ollut minkäänlaista ongelmaa. Jopa bussi ajeli samaa vauhtia minun edellä. En nähnyt yhtään onnettomuutta sillä pätkällä.
4motion 50km/h.
( Ammattilaiselle) Eipä montaa nelivetoa kuvissa näy, jotka kolaroineet
Anonyymi
Nelivetoisilla autoilevat luulevat ajavansa kuin kiskoilla ja että pysähtyvät heti kun jarruttaa. Tilanne taju aivan hukassa. Raskasliikenne on myös iso vaaratekijä. Ajavat todella kovaa jäisillä teillä. Henkilö autot ajoivat tänään noin 70-80kmh, niin isot rekat painoivat ohitse ja lopputulema tuo.
Ammattilainen
Aina syytetään autoilijoita, mutta ihan yhtälailla tämä on surkean teiden talvikunnossapidon vika. Läksin aamulla yhdeksän maissa Kirkkonummelta stadiin ja lumipyry oli alkamassa jo silloin. Puolen päivän maissa Helsingissä pyrytti jo täysillä ja pyry jatkui koko iltapäivän. Klo 17 aikoihin ajelin Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien kautta kautta Kehä I:lle Espoon suuntaan, vain kehä ykkönen oli aurattu jotenkuten. Esim. vilkas Vihdintie oli Mannerheimintien ja Haagan liikenneympyrän väliltä täysin auraamatta ja bussit sutivat pysäkeillä. Säästösyistä aurat lähtenevät liikkeelle vasta illalla sateen loputtua tai jopa seuraavana aamuna, mutta ei ole ihme jos pelti rytisee kun teille ei tehdä mitään ennen kuin huomenna tai ylihuomenna...
Kinokset kertyy
Nopeusrajoitus on suurin sallittu nopeus, ei vähimmäisnopeus kelillä kuin kelillä. Tämä pätee auton merkistä ja kuljettajan elämäntyylistä huolimatta.
Asko P.
Ei varmaankaan kantsis lähtee IKEA:n tai muunkaan kauppakeskuksen ostosreissuille näin huonolla kelillä...
pentti hilkuri
Liikaa nopeutta ja liian lyhyet välit autojen välillä seuraa tämä:(
Tilannetaju puuttuu..

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä