(12) kommenttia

Tuhansien eurojen vesilasku jää kiinteistön omistajan maksettavaksi − vesilaitos antaa vähän helpotusta

Kirkkonummen kunnallisella vesilaitoksella puntaroitavana oleva lähes 13 000 euron vesilasku jää suurimmalta osilta kiinteistön omistajan maksettavaksi.

Mittava vesilasku syntyi yksityisen omistajan asumattomassa kiinteistössä, jossa ilmeisesti erehdyksen seurauksena vettä valui maahan miljoonia litroja ennen kuin vika huomattiin.

Vesimittarin lukeman mukaan lähetetty vesilasku oli noin 12 700 euroa, jota oli jo kohtuullistettu.

Kiinteistön iäkäs omistaja anoi laskuun lisää alennusta vedoten siihen, että kyse oli inhimillisestä virheestä. (Lue: Viisykkönen 8.6.)

Kirkkonummen Veden johtokunta käsitteli anomusta keskiviikkoiltana. Johtokunta pienensi laskua alle 8 800 euroon ja evästi vesilaitoksen johtoa antamaan vielä lisää maksuaikaa ensi vuoden puolelle.

Johtokunnan puheenjohtaja Jens Gellin (vihr.) kertoo, että kokouksessa käytiin pitkä ja periaatteellinen keskustelu laskusta ja sen kohtuullisestamisesta.

− Periaate on kuitenkin aivan ehdoton. Omistaja vastaa vesivahingoista kiinteistön sisällä, Gellin sanoo.

Vesilaitoksen tietojen mukaan kiinteistön omistajan oma vakuutus ei korvaa ylimääräisestä vedenkulutuksesta syntynyttä laskua.

Kokouksessa Risto Konttinen (kok.) esitti, että vesilasku mitätöidään kokonaan. Esitys ei saanut kannatusta. Konttinen jätti päätökseen eriävän mielipiteen.

Lisätty jälkikäteen: Konttisen esitys

(12) kommenttia

Kommentit (12)

Sivut

Minunkin vesilaskua voisi kohtuullistaa, koska en ole ollut huolimaton vaan erittäin huolellinen.
vähintäänkin kohtuullista
Vaikka tämä on yksittäiselle henkilölle ikävä asia kohtuullistamisesta huolimatta, vastuu on tekijän. Jos kunta antaa kerran periksi, niin siitä ei tule loppua. Seuraavaksi ovat omaneduntavoittelijat kokeilemassa kunnan selkärankaa selityksineen ja viittaamassa ennakkotapaukseen. Tämän kerran nyt annettiin kohtuutta, mutta tästä eteenpäin vastuun kantaa se jolle se kuuluu, eli vahingonaiheuttaja.

Mitä noihin vakuutuksiin LVI asioiden kannalta tulee, ovat ihan turhia vanhoissa rakennuksissa vaikka ei itse aiheuttaisikaan vahinkoa. Ikävähennykset esim. putkirikoissa ovat niin rajut, että itse käytännössä saat maksaa koko korjauksen. Itse irtisanoin kaikki vakuutukset omista vanhoista kiinteistöistä ja laitan vakuutuksiin ennen menneet rahat kuukausittain säästöön mahdollista vahinkoa silmälläpitäen.
Maailma on tyly
Täyttä idiotismia kohtuullistaminen. Jos ei osaa hanaa kääntää oikeaan suuntaan tulisi pyytää ammattilaista apuun.. jos mogaa virheistä joutuu maksamaan. Ehkä joku muu ottaa nyt oppia papparaisen virheestä.
,.,.,.
Kunnan kannattaisi miettiä minkä hintainen mainoskampanja tämä on. Valtakunnalliseen mediaan tämä tulee päätymään, sitä ei epäilystäkään.
Maksaako 8800 e positiivisesta mainoksesta, vai saadako 8800 tilille ja karkoittaa mahdolliset kuntaan muuttoa suunnittelevat.
ss
Joukkorahoituksella maksetaan nykyisin vaikka mitä, joku nyt vaan laittaa pystyyn keräyksen ja voisi jeesata pappaa vähän.
kuntalaisten joukkorahoitus?

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx