(41) kommenttia

Tuhansia katsojia kerännyt Kirkkonummen ilotulitus jää tänä vuonna väliin – rahoitusta ei löytynyt tarpeeksi

Uudenvuoden suurta ilotulitusta ei nähdä tänä vuonna Kirkkonummen keskustassa. Vapaaehtoisvoimin toteutetun tapahtuman rahoitus jäi tällä kertaa uupumaan.

Tapahtuman pääjärjestäjä on ollut yli 10 vuoden ajan Kimmo Halonen, joka on kerännyt talkooväkeä ja sponsoreita tapahtuman järjestämiseen.

Halonen harmittelee, että perinteeseen tulee tänä vuonna tauko. Näin on käynyt kerran aiemmin vuosikymmenen alkupuolella.

− Täytyy sanoa, että koskaan ei ole minulla puhelin soinut niin paljon kuin silloin.

Tapahtuman budjetti on ollut 7 000 – 8000 euroa, jolla on ostettu ilotulitteet ja muu välttämätön tekniikka.

Kunta on avustanut pienellä summalla aiemmin ilotulitusta ja tänäkin vuonna oli luvassa avustus.

Halonen ja kumppanit eivät ole luopuneet tapahtuman järjestämisestä kokonaan. Tänäkin vuonna ilotulitusta yritettiin, ja ensi vuonna on tarkoitus päästä taas näyttämään korkeatasoinen ilotulitus Kirkkonummen taivaalle.

Jatkoa on valmisteltu perustamalla kannatusyhdistys, joka vastaisi tapahtumasta. Yhdistys on perustettu ja paperit laitettu pari kuukautta sitten yhdistysrekisteriin, josta niitä ei ole vielä saatu takaisin.

Yhdistykseen voi liittyä Halosen mukaan kannatusjäseneksi. Yhdistyspohjalta tapahtuman järjestäminen on selkeää ja sponsoreidenkin saanti uskotaan olevan siten helpompaa kuin ennen.

− Perustetulla yhdistyksellä tähdätään nimenomaan taiteellisten ilotulitusten järjestämiseen tulevina vuosina, Halonen toteaa.

Uudenvuoden ilotulitusta on kehitetty viime vuosina Kirkkonummen uudenvuoden aattoillassa monipuoliseksi kokonaisuudeksi, jossa raketteja ammutaan tarkasti ajastettuna musiikin tahtiin.

Ilotulitus on ollut kello 19 ja viime vuonna tuntia aikaisemmin, jotta lapsiperheet pääsevät paremmin katsomaan tapahtumaa.

Kirkkonummella järjestetään ilotulitus ainakin Sundsbergissa, jossa raketit laukaistaan taivaalle aattoiltana eli tiistaina 31.12. kello 20 alkaen.

Siuntion kunta järjestää yhdessä 17 siuntiolaisen yrityksen kanssa uudenvuoden ilotulituksen klo 19.00 urheilukentällä.

Espoon kaupunki järjestää puolestaan valotapahtuman aattona Espoon keskuksen Kirkkopuistossa kello 16-20.

Espoo päätti viime vuonna, että ilotulituksesta luovutaan ja järjestetään valoshow laservaloilla.

> Katso Kirkkonummen viime vuoden ilotulitus videolta

(41) kommenttia
Kommentit (41)

Kommentit (41)

Sivut

KIITOS Siuntion yrittäjille ja kunnalle onnistuneesta ilotulituksesta
Katsojia oli paljon.
Katselija
Ihan tarpeeksi oli ammuntaa Kirkkonummen keskustassa, sotkut jää kunnan hoidettaviksi valitettavasti. Saisi olla rakettikielto Koko keskustan alueella!
Vain ammattilaisten hommia!
Kunnan toimi-alaan ei kuulu tulitusten järjestäminen,sensijaan puistot ja telineet on osa infraa.,siitä huolehtiminen on.
Turhempaakin menoa on
Ihanan hiljainen uusi vuosi kylällä kun ei ollut juurikaan rakettien ampujia eikä tätä isoa ilotulitusta. Kiitos. Näin rauhallista ei ole ollut koskaan.
Ainoa TODELLA IKÄVÄ JA HYVIN HUOLESTUTTAVA ASIA on nyt se että kylän teinit pitävät Kirsikkapuiston senioriparkin urheiluvälineitä/telineitä rakettien ampumapaikkana!!!!!!!
Ettekö hyvät vanhemmat saa niiden lastenne päähän järkeä millään tavalla taottua??? Onko ihan pakko hajottaa ja sotkea kaikki mitä kylälle rakennetaan???? Myös Ravintolan vierestä puistoon tuleva puusilta on saanut palovaurioita. Siellä on nyt hienot palojäljet keskellä siltaa.
Lisäksi jo toista viikkoa on joku/jotkut nuoret polttaneet pyöreitä pumpulilappuja matkalla Citymarket Heikkilään vievä mäki. Niitä pumpulilappuja on jopa jätetty heinikkoon kytemään ja kiedottu kuivien pensaiden oksien päälle aivan kuin yritettäisiin saada maastopalo aikaiseksi. Ja tämä toistuu päivittäin.
Että näin kylällä taas
Näin Kyrsälässä

Tämä on kuin uusi Pohjois-Korea
Bling bling turhaan.
Onhan todella hieno kun on tyhjä koirapuisto ja kymmeniä tuhansia maksavat monet pyörätelinet kaikki käyttämättä mutta säästetään
Näin Kyrsälässä
Kunnan pitää ehdottomasti järjestää tällaiset tapahtumat Kirkkonummen keskustassa. Ei se niin montaa tonnia maksa, mutta tuo iloa kuntalaisille. Nyt säälitti myös kirkkonummen keskustan yrittäjät (pari hassua ravintolaa ja kioski), kylä oli yhtä kuollut kuin 363 päivää vuodessa. 2 päivää vuodessa keskustassa on ihmisille tapahtumia, toinen on Kirkkonummi-päivät, toinen on ilotulitus. Nyt näistä toinen oli poissa. Tapahtuma ei pidä olla yrittäjien tai jonkun yhdistyksen varassa vaan kunta voi ihan itse järjestää kuntalaisille ilotulituksen. Unohtakaa valoshow. Yhteinen ilotulitus säästää luontoa ja roskaa, kun ihmiset ei ammu raketteja ite. Kunta tais tukea jotain konserttia itsenäisyyspäivänä, mites ois 2020 ne rahat ilotulitukseen, se tavoittaa tuhansia kuntalaisia?!
KUNNAN DUUNIA
Tänä vuonna Kirkkonummen koirat elävät kun prinssi / prinsessa kun yhtään rakettia ammutaan . Me kävimme Siuntiossa jossa oli todella näyttävä spektaakelia. Kiitos Siuntio.
Siuntio oli satsanut reilusti raketteihin ja kyllä oli todella kaunista katseltava tummalla taivaalla. Niin ja se raha, ne tuli yrittäjiltä ei kunnasta.
Nyt koirat voivat hyvin Kirkkonummella.
Hieno juttu. Ensi vuodeksi voisi suunnitella lasershowta kera kunnon äänentoiston. On muuten upeaa, suosittelen
Tero
Hienoa, että kunnan rahoja ei lennätetä taivaalle. Jatkossa voisi kehitellä ympäristöystävällisempää valoshowta ja esim. Sponsorirahoituksella:)
Kiitollinen kuntalainen
Täytyykin sitten mennä ostoksille ja paukutella itse.
Maksumies
Pojo FBK menee hyvin kun voivat järjestää hyvän ilotulituksen siihen ei politiikkoja tarvita mukaan
Hannes
Harmittaa jonkin verran, sen verran hieno ilotulitus oli viime vuonna. Laserit eivät kiinnosta, liian steriiliä. Ilotulitus on kunnon primitiivinen pläjäys.
Alfons
Ei liene tuota uutta vuotta sen suuremmin juhlistaa, sillä näillänäkymin parempia aikoja ei kuitenkaan taida olla luvassa...sellaisia merkkejä on ilimassa?
Voi jeesus
Kannattaa liittyä kuntaliitokseen niin on sitten varaa järjestää uudenvuoden ilotulitus.
Hannes
No voi, että tämäkin ilo vietiin. Onneksi muissa kunnissa löytyy vielä Uuden vuoden meininkiä.
vuosikymmen vaihtuu
Raasepori Pohjassa klo 18.00 ilotulitus kaikki joukolla sinne Kirkkonummelaiset
Hannes
5€ per katsoja,niin fyrkat on siinä.Eiku ilmaseks pitäis kaikki saada.
Ihme porukka
Aina kitistään yhteiskuntaa apuun.Eiku hattu kiertämään,sillä tosta selvitään.Kaikki haluis vaan katella.Halonen tekee osuutensa,entä katsojat?
Ilmaisia lounaita,ei ole
Ilmaston puolesta

Ja se valoshow ei sitten maksa mitään vai.
8kg € ei ole paljon sillä ei saa valoshow.
HERÄTKÄÄ! !!!!.........Kunnan päättäjät.
Niin paljon muuhunkin turhiin asioihin laitatte meidän verorahoja.
Nyt lompakko auki ja antakaa isompi tuki, ta maksakaa koko summa että saadaan kunnon ilotulitus aikaan.
Antakaa kunnon elämys kuntalaisille.
Kirkkonummelainen vuodesta 1962
Koirat häiritsevät räksytyksellään ja ulosteillaan läpi vuoden. Kuuden minuutin järjestetyn ilotulituksen ei luulisi kenenkään maailmaa kaatavan mutta siltä näyttää, että koirat ensin. Nyt sitten niitä yksittäisiä, oikeasti häiritseviä paukkuja entistä enemmän. Valoshow ok mutta ilotulitus näyttävämpi. Ja jokaisen kerättävä omat roskansa.
Pettynyt
Ilotulitus tauolle, ja surutulitus saa jatkua joidenkin valitusvirsinä läpi vuoden. Joten oikein hyvää tulevaa suru vuotta kaikille valittajille.
Johan Vietävä
Hyvä asia ilotulitteet voisi vaihtaa valoshow näytökseen . Tulevaisuutta ajatellen ja turhaa tuhlausta , vaikkakin olleet hämmästyttäviä .
Ilmaston puolesta
Voi pikku prinssiä pitäisi muuttaa Lappiin tarpeeksi ylös ettei ole nurmikosta haittaa
Kaiken maailman murheet
Koirat voi opettaa pennusta lähtien sietämään pauketta. YouTubesta rakettivideoita ensin hiljemmalla ja kerta toisensa jälkeen ääntä hieman kovemmalle, parin viikon välein kun tuota tekee ja samalla puuhastelee pennun kanssa jotain kivaa ja antaa palkintonamuja niin ei sitten kerran vuodessa tarvitse marista ja valittaa paukkeesta. Itse olen tuota konstia käyttänyt vuosien ajan ja eri rotujen kanssa 100% onnistumisella. Enemmän kesäaikaan häiritsee metelöivät moottorihärpäkkeet viikoittain.
SARI
valtakunnanvalittajat onnittelevat toisiaan :)
ikävää
Suuresti ihmettelen miksi ei lähetetään Kirkkonummifirmoille kysely voisiko he osallistua tähän spektaakeliin. Uskoisin että viikossa saatais tuollainen summa kasaan jos ei enemmänkin. Pieni mainos tekee hyvää.
Kuljetusfirma.
Lisää mukavasti ilotulitekauppaa .
Hanski
Hyvä, vältetään keskustan liikennekaaos tänä vuonna.
Joppe joutomies

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx