(11) kommenttia

Toriparkista pitäisi tehdä päätös, maan alle 100 autopaikkaa − vaihtoehtona pysäköintitalo kirjaston lähelle

Toriparkin alustava suunnitelma. (kuva: Sitowise/muokattu)

Kirkkonummen torialueen suunnittelussa on edessä ratkaisunpaikka siitä, miten alueen pysäköinti hoidetaan. Uusien kortteleiden suunnittelu ei etene muuten.

Viime vuoden puolella valmistui toriparkista suunnitelma. Sen mukaan torin alle voitaisiin teknisesti rakentaa toriparkki, kuten monissa kaupungeissa on tehty.

> Toriparkista valmistui suunnitelma − torin alle noin 100 autopaikkaa, varovainen hinta-arvio yli 6 milj. € (Viisykkönen 15.12.)

Toriparkki liittyy isoon kokonaisuuteen, jossa kaavaillaan "vanhan" keskustan uudelleen rakentamista.

Kiinteistöt omistaa pääosin yksityiset tahot kuten Varuboden-Osla, joka haluaisi rakentaa omistamalleen tontille asuntoja ja liiketiloja. Jatkossakin torin varrella olisi pienehkö VBO:n elintarvikekauppa.

Kunta valmistelee parhaillaan uutta Tallinmäen asemakaavaa yhdessä maaomistajien kanssa. Kaava-alue käsittää laajan alueen ylhäältä Överbyntieltä alas Kirkkotallintielle.

Ennen kuin kaavoituksessa päästään eteen päin, olisi ratkaistava, miten pysäköinti hoidetaan tulevaisuudessa.

Uusien asuntojen pysäköinti on tarkoitus hoitaa asuinkortteleiden sisällä. Sen sijaan liiketilojen, kirjaston, kirkon ja mahdollisesti alueelle tulevan Kirkkonummen kahden lukion pysäköinti olisi ratkaistava.

Vaihtoehtoja on kaksi: toriparkki torikannen alla tai pysäköintitalo nykyisin pysäköintialueen paikalla VBO/Salen talon takana.

Nykyisen laajahkon parkkipaikan omistaa kunta, ja alueelle on kaavailtu kerrostaloja.

Viranhaltijat eli kuntatekniikan toimiala esittää, että pysäköinti hoidettaisiin torin alla ja kaavasuunnittelua jatkettaisiin siltä pohjalta.

Toriparkkia puolletaan esityksen mukaan lähinnä kahdesta syystä. Maanpäällinen pysäköintilaitos veisi huomattavasti tilaa, jolloin kunnan omistaman maa-alueelle mahtuisi merkittävästi vähemmän asuntorakentamista kuin ilman pysäköintilaitosta.

Toinen seikka ovat miljöökysymykset. Pysäköintitalo olisi alueella hallitseva maisemallisesti ja vaikuttaisi tulevien kortteleiden asumisviihtyisyyteen ja asuntojen houkuttelevuuteen. Kunnan tavoittelema pikkukaupunkimainen miljöö ei toteutuisi, perusteluissa todetaan.

Kirkkonummen kuntatekniikan lautakunta käsittelee Kirkkotorin alueen pysäköinnin vaihtoehtoja 24.1.

> Arkkitehti visioi kunnan omistamaa keskustatonttia − Olisiko kenties paikka tällaiselle vau-rakennukselle? (Viisykkönen 13.12.)

(11) kommenttia

Kommentit (11)

Sivut

Nyt ollaan kyllä 30 vuotta ajassa jäljessä kun tällaisia suunnitellaan. Kuten näkyy kommenteista, ei lisää autopaikkoja!

Mutta jos joku nyt väkisin haluaa rakentaa parkkihalli siitä vaan, mutta ei veronmaksajien/kunnan rahoilla!!
Ville
Mihin tarkoitukseen tarvitaan maanalaista pysäköintilaa nykyisten tilalle, mikäli kyse on Finnsbackan ja lähialueen asukaspysäköinnistä niin hanke saattaa olla perusteltu? Asikaspysäköintiin kyseinen projekti lienee hieman yliarvioitu...
Uffe
Keskustassa on jo kaksi parkkihallia, jotka eivät ole täynnä, urheilukentällä on suuri parkkipaikka ja nykyinen parkkikenttiä Salen takana vetää autoja. En ymmärrä alkuunkaan miksi keskustaan pitäisi lisätä parkkihalleja saati sitten rakentaa kallista maanalaista pysäköintiä. Eiköhän niille rahoille ole hyödyllisempääkin käyttöä, kuten jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kulkureittien turvallisuuden parantaminen tai keskustan maisemointi ja siistiminen viihtyisämmäksi.
Keskusta kauniiksi!
Miksi tämä järjetön hulluus, minkä ihmeen takia pitäisi pysäköidä maan alle kun voi pysäköidä maan päällä???
Toki Kirkkonummen keskustan alueelta on todella vaikeata löytää vapaata parkkipaikkaa.
On myönettävä että ostan ja nautin mielummin Ässän kahvista ja grillimakkarasta mielummin tukevan pohjan päällä kuin onton pohjan päällä.
Anonyymi
Kunnallahan on jumalattomasti ylimääräistä rahaa siitä vaan kun ei niitä tärkeäpiä rakennuksiakaan saada aikaseksi.
Ei terveydellä ole väljä

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx