(2) kommenttia

Tontit merimaisemassa, golfkentän ja venesataman lähellä − Siuntio testaa huutokaupalla mikä voisi olla hinta

Slussenin uusi pientaloalue sijaitsee Pikkalanjoen suun ja meren äärellä.

Siuntion kunta on laittanut tarjolle huutokauppasivustolla kaksi omistamaansa tonttia Pikkalassa. Uudelle alueelle on kaavoitettu yhteensä yli 30 pientalotonttia.

Pikkala-Strörsvikin aluetta on suunniteltu ja rakennettu vuosikymmenet. Uusimman Slussenin alueen kaavoituskin kesti valitusten takia 10 vuotta.

Nyt Slussenin ensimmäiset tontit ovat tulleet myyntiin. Siuntion kunta päätti kokeilla tontinmyyntiä avoimella huutokaupalla.

Slussen on pääosin yksityisessä omistuksessa ja alueen kaavoitus käynnistettiin vuonna 2008 maaomistajien aloitteesta.

Kunnalla on uudella kaava-alueella kuusi tonttia, joista kaksi on nyt myynnissä huutokaupat.comissa.

Toista tonttia mainostetaan merinäköalalla ja toisen kuvataan sijaitsevan merimaisemassa.

Lähtöhinnat ovat noin 1 800 neliön tonteille 160 000 ja 145 000 euroa. Myyjä eli kunta pidättää oikeuden hyväksyä tarjoukset.

Slussenin alueen kaavoitus on ollut monivaiheinen. Ensimmäisen kaava kaatui oikeudessa vuonna 2012. Kaavasta valitti muun muassa paikallinen ympäristöyhdistys.

Slussenin kaava-alue rajautuu Pikkalanlahteen ja Pikkalanjokeen. Tontit eivät kuitenkaan ylety veden ääreen. (katso sijainti, kartta alla)

Slussenin kaava-alueella on myös venesatama ja aivan vieressä hyvin suosittu uimapaikka vanhassa soramontussa.

Pohjoismaiden suurin golfkeskus Pickala Golf on noin kilometrin päässä.

Pickalan alueen suunnitteluhistoria on ollut hyvin moninainen aina siitä lähtien, kun Neuvostoliitto lähti alueelta vuonna 1956 ja Asuntosäätiö osti Störsvikin kartanon maat.

Asuntosäätiöllä on parhaillaankin myynnissä Pickalassa golfkeskuksen läheisyydessä ok-tontteja.

> Lue lisää: Pickalassa on golfattu 30 vuotta – toisissa oloissa paikalla voisi olla 50.000 asukkaan kaupunki tai ydinvoimala (Viisykkönen 30.8.2017)


(2) kommenttia

Kommentit (2)

No Kirkkonummen Haapiorinteessä hinnat 75 - 95 keur, tonttikoon ollessa 610 - 945 m^2 jossa rakennusoikeutta 200 + 30 kerros-m^2.

Siuntion merelliset tontit, kooltaan 1724 & 1840 m^2 ja rakennusoikeutta 260 kerros-m^2.

Eli yli tuplasti isompi tontti isommalla rakennusoikeudella - ja lähtöhinta siis tupla (tai alle) Haapiorinteeseen. Onko nyt niin kallista? Toki huutokaupassahan hinta nousee jos kiinnostusta löytyy. (vielä ei ole tarjouksia tullut, mutta huutoaikaa rapiat 2vko jäljellä)
Jerri Kämpe-Hellenius
Kovin kallit tontit kun ovat metsätontteja eikä lähellä ole kun päiväkoti. Lähin ruokakauppa on Kirkkonummen City market.
Siuntio on Siuntio.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx