(0) kommenttia

Tolsan asemanseutua aletaan rakentaa

Lemminkäisen on tarkoitus aloittaa ensimmäisen kerrostalon rakentaminen edessä näkyvällä tontilla, johon tulee myös liiketiloja.

Tolsan uuden aseman viereen tulevan kerrostaloalueen rakentaminen alkaa näillä näkymin jo ennen kevättä. Alueelle on tulossa myös uusi kauppa.

Tolsassa rakennetaan rautatieasema kokonaan uuteen paikkaan, ja kiinteästi aseman yhteyteen nousee omistus-ja vuokra-asuntoja ainakin 400 asukkaalle. Parhaillaan kunta rakentaa alueella katuja ja kunnallistekniikkaa.

Kirkkonummen kunnalla on asema-alueesta maankäyttösopimus Lemminkäisen kanssa. Sopimus tehtiin toissavuonna. Nyt Lemminkäisellä on maanvaihtojen ja kauppojen jälkeen omistuksessaan yksi kortteli.

Kiinteistökehitysjohtaja Jesper Lindgren Lemminkäinen Oy:stä arvelee, että ensimmäisen talon rakennustöihin päästään ensi kuussa. Aloituskortteliin nousee aluksi kovanrahan kerrostalo, johon tulee myös liiketiloja kuten ruokakauppa.

Lindgren uskoo, että liiketila saadaan heti käyttöön, sillä useat tahot ovat olleet siitä kiinnostuneita. Lemminkäinen voi rakentaa alueelle liiketiloja yhteensä 800 neliötä. Nykyään Tolsan tapaisiin lähiöihin rakennetaan yleensä alle 400 neliöisiä kauppoja, koska ne saavat olla vaikka aina auki.

Myös vuokra-asuntoja

Tolsan asemanseudulle on tulossa myös vuokra-asuntoja, joita ei Kirkkonummella ole rakennettu kymmeneen vuoteen. Kunta on määrännyt sopimuksessa, että valtion tukemia kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja on oltava noin viidesosa kaikista rakennettavista asunnoista.

Lindgren sanoo, että myös vuokra-asuntojen tuottajien puolelta on ollut kiinnostusta Tolsaa kohtaan, joten niidenkin rakentamiseen varmaan päästään. Alueelle on tarkoitus rakentaa sekä vapaarahoitteisia että valtion tukemia vuokra-asuntoja.

Sopimuksen mukaan Lemminkäisellä on kolmisen vuotta aikaa lunastaa kaikki asemanseudun tontit. Näin ollen alueen rakentaminen valmiiksi kestää arviolta viisi vuotta.

Lemminkäisellä on sopimuksen mukaan rakennusoikeutta alueella yli 27 000 kerrosneliötä. Tuleva asukasmäärä on useita satoja riippuen asuntojen koosta. Uusia asukkaita alueelle voi tulla jopa 500 – 600.

Tolsaan myös uusi asema

Lemminkäisen hanke liittyy kiinteästi Tolsan uuteen rautatieasemaan tai paremminkin seisakkeeseen. Senkin uskotaan lähtevän varsin nopeasti toteutumaan. Kirkkonummi on varannut omaan budjettiinsa kaksi miljoonaa euroa, ja Liikennevirasto on lupaillut, että asema rakennetaan ensi ja tänä vuonna. Valtio on luvannut maksaa aseman kahdeksan miljoonan euron hinnasta kuusi miljoonaa.

Aseman uudistamisen ehtona ollut on ollut, että Kirkkonummi saa aikaiseksi aseman viereen uusia asuntoja, joista osa on oltava vuokra-asuntoja.

Uusi asema rakennetaan muutama sata metriä nykyisestä seisakkeesta Helsinkiin päin.

(29.10.2013) Tolsa saamassa uuden seisakkeen   


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx