(8) kommenttia

Tiukka äänestys, tulos olisi voinut olla kumpi tahansa − seurakuntatalo peruskorjataan

Seurakuntakeskus on valmistunut nykyasuunsa vuonna 1983.

Kirkkonummen seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto jakautui koko lailla kahtia, kun viimein oli tiistai-iltana ratkaisun paikka: korjataanko vai puretaanko seurakuntakeskus.

Kirkkovaltuusto päätti äänin 22-18, että seurakuntakeskus peruskorjataan. Kirkkoneuvostossa on 41 jäsentä, joista yksi ei ollut äänestyksessä.

Vastaesityksenä oli koko keskuksen purkaminen ja uuden rakentaminen.

Asia oli viime viikolla kirkkoneuvostossa, joka päätti esittää peruskorjausta. Silloinkin asia ratkesi äänestäen tuloksella 5-4 (2 tyhjää).

> Srk-keskuksen peruskorjausta esitetään − kustannukset 7,5 milj. euroa, ainakin viisi eri vaihtoehtoa tutkittu (Viisykkönen 20.3.)

Asiaa on käsitelty useita vuosia. Peruskorjauksen ja pienen noin 70 neliön laajennuksen on laskettu maksavan noin 7,5 miljoonaa euroa. 

 

 

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Uffe, jos noin vähällä rahalla saa toimiva ja 100 vuotta kestävä talo niin on todella halpaa mutta! luulen että jo 4,500 000€ riittäisi samaan lopputulokseen?
Kusetus tulee mieleen en tiedä miksi ?
Ihan hyvä päätös, asiallisella peruskorjauksella saadaan varmasti toimiva ja kaikkia tyydyttävä kokonaisuus.
Uffe
Olen 35 vuotta urakoinut alalla ja tuon kohteen osalta hälytyskellot soi. Kyllä tuon aikakauden talot on sellaisia, että mitä syvemmälle kaivaa, sen enemmän löytyy ongelmia. Lopulta kun päästää ns. rakentamaan uutta ja sovittamaan sitä olemassa oleviin rakenteisiin ja järjestelmiin, niin tajutaan, että olisi pitänyt vaan purkaa kokonaan.
Ja tuo museovirasto voi olla ihan mitä mieltä vaan, mutta valitettavasti siellä ajatukset on jossain 1800 luvulla ja nykyrakennusten(ja vähän muidenkin) korjaamisosaaminen täysin olematonta. Olen tehnyt museoviraston eri arkkitehtien kanssa useita projekteja, ja tullut siihen tulokseen, että jos ei osaa, pääsee museovirastoon hommiin. On muuten rahakkaita hommia tuntityönä, jos pää kestää sen vatvomisen ja ihmettelyn. Tosin virastohan ei juuri mitään maksa, toimii vaan jarruna rakennuttajan ja rakentajan välissä. Toivotaan nyt sen herran nimeen, ettei museovirasto tule missään vaiheessa puuttumaan tuohon urakkaan, koska todennäköisesti aikataulua ja lompakkoa saa venyttää jo muutenkin.
Jouluksi kotiin, no ei!
Loistava päätös säilyttää iso osa Kirkkonummen keskustaa oleva kaunis rakennus!

Urakkakilpailutuksessa kannattanee valita vakavaraisin, eikä halvinta tekijää ettei käy kuin kirjaston kanssa.
Seurakuntalainen
Kunhan nyt sitten muistatte, että "sitä saa mitä tilaa" kun tuo projekti haukkaa raskaasti pa**aa rattaisiin.
Nagatiivinen realisti
Järkevä päätös! Talo on keskustan kaunein talo, merkittävän arkkitehdin luomus! Talon akustiikka on hyvä eikä mitään korvaamattomia muutoksia rakenteissa ole voitu osoittaa. Myös museovirasto on antanut talon säilyttämistä puoltavan lausunnon jopa vaatimuksen. Purkamispäätös olisi johtanut monin valituksiin, ensisijaisesti museoviraston taholta.
Ossi Heinonen
Käy kuten Gesterbyn koulujen kanssa, korjataan isolla rahalla ja 3v korjauksen valmistuttua vedetään talot maantasalle..
Roger
5 vuoden 8 kuukauden vatulointi loppui. Vastakkain olivat erinomaiseen ja tiukkaan yritysanalyysiin, siihen yhdistettyihin syviin kanssatunteisiin perustuva vaihtoehto ja pohjahdotuksena ollut perusteellisten selvitysten, huippu-arkkitehtuurin, klassisen musiikin auktoriteettien ja kulttuurin niukka voitto. Koko seurakuntaneuvosto päätti asian Johannes Virolaisen sanoin: Päätös on tehty, pulinat pois".
Kiitos kaikille valtuustolaisille! Olisimme voineet elää hienosti vaihtoehdonkin kanssa! Puheenjohtajan toiminta oli erittäin rakentavaa. Siitä vielä erikseen Jaakolle iso kiitos!
Jukka Liimatainen, YKV, YKN, YSN

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx