(24) kommenttia

Timo Haapaniemi palaa kunnanhallitukseen

Timo Haapaniemestä tulee taas kunnanhallituksen jäsen.

Kirkkonummen kunnanhallituksen ex-puheenjohtaja Timo Haapaniemi (kok.) palaa kunnanhallitukseen yli kolmen vuoden tauon jälkeen. Valtuustotyöhön Haapaniemi tuli takaisin joulukuussa.

Haapaniemelle avautuu paikka, kun kokoomuksen Ralf Grönberg eroaa hallituksesta omasta pyynnöstään. Grönberg vetoaa henkilökohtaisiin syihin.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Erkki Majanen kertoo, että ryhmä teki päätöksensä yksimielisesti.

− Meillä on erittäin kokenut ja hyvä ehdokas kunnanhallitukseen, Majanen toteaa.

Haapaniemen valinnasta päättää kunnanhallitus ensi maanantaina samalla kun Grönbergille annetaan ero. Asia meneen vielä valtuustoon.

Käytännössä valtuustoryhmät päättävät itse ehdokkaistaan, eivätkä muut ryhmät niihin puutu.

Kunnanhallituksen puheenjohtajana jatkaa Raija Vahasalo (kok.), ensimmäisenä varapuheenjohtajana Ari Harinen (sd.) ja toisena varapuheenjohtajana Pekka M. Sinisalo (ps.).

Haapaniemi ehtii olla kunnanhallituksessa reilun vuoden, koska seuraavat kuntavaalit pidetään vasta ensi vuoden keväällä.

Haapaniemi sai viime kuntavaaleissa eniten ääniä Kirkkonummella. Hän oli sivussa kunnallispolitiikasta vaalikauden alusta aina viime joulukuun saakka.

Haapaniemiä epäiltiin talousrikoksesta, mutta syyttäjä vapautti hänet kaikista epäilyistä viime vuoden lopulla.

> Timo Haapaniemi palasi valtuustoon 2,5 vuoden tauon jälkeen (14.12.)       

(24) kommenttia
Kommentit (24)

Kommentit (24)

Vaikka en tunnekaan Kokoomusta tai kokoomuslaisia lainkaan syvällisemmin, olen saanut julkisuudesta sen kuvan, että ihan huippufantastisen hyvin ei mene. Ainahan sitä voisi paremminkin yhdellä sun toisella mennä. Toki sisäministeri Petteri Orpoa on kehuttu yhdeksi hallituksen parhaista ministereistä ja gallup-lukematkin ovat vakiintuneet 18% korville.

Ilmeisesti nimenomaisesti kokoomuslainen maahanmuuttopolitiikka on yksi puolueen tämänhetkisistä kannatuksen peruspilareista? Ainakaan "Orpon linja", jos sellaista nyt edes on (pitäisi kuitenkin puhua hallituksen linjasta), ei voi olla erityisen epäonnistunut, koska se näkyisi varmasti puolueen kannatuslukemissa.

Mutta niistä mediahavainnoista. Kokoomuslainen vaikuttaja Eija-Riitta Korhola on ansioitunut (varsinkin viimeaikoina) räväköiden puoluettaan ja puoluejäseniään ravistelevien blogikirjoitusten naputteluun. Esimerkiksi kirjoitus Usarissa n. viikon takaa otsikolla "Hyviä ohjeita mutta" herätti vilkasta keskustelua puolin ja toisin. Saihan kirjoituksessa osansa paikoin hyvin kyseenalaisessa julkisuudessa pääministerikautensa jälkeen ollut komissaari Jyrki Katainen.

Puolueen puheenjohtajana ja valtionvarainministerinä toimiva Alexander Stubb puolestaan on joidenkin lehtitietojen mukaan mahdollisesti vaihtumassa seuraavassa puoluekokouksessa. Vaikuttaa siltä, että Stubb ei enää nauti yhtä laajasti puolueväkensä kannatusta? Yhtenä vahvana ennakkosuosikkina on ollut esillä nimenomaisesti Orpo. Isolle yleisölle tuntemattomaksi jäänyt puoluesihteeri Minna Arve puolestaan löysi (paremman?) uuden duunin pikavauhdilla. Jokainen tietysti tekee omat uravalintansa.

Jos paikallisesti katsoo, niin Kirkkonummella Raija Vahasalo tippui eduskunnasta pitkän ja ilmeisesti joitain saavutuksiakin sisältäneen uransa jälkeen. Toki kaikkea aikansa ja tottahan se on, että juuri nyt kirkkonummelaiset kokevat eduskuntavaalien äänestyskäyttäytymisen perusteella RKP:n olevan kuumaa kamaa politiikassa.

Mutta kuten sanottu, en tunne puoluetta erityisen hyvin ja nämä nyt olivat vain muutamia poimintoja tekemistäni havainnoista. Politiikassa tärkeintä on kyky pitkäjänteiseen työhön jota Kokoomuksen kaltaiselta vakiintuneelta isolta puolueelta voidaan varmasti jatkossakin odottaa.
Anonyymi
Ei kokoomus saa nousuun yhtään mitään .. eiköhän ala oikeesti olemaan aika uusille tuulille
todella pettynyt
Haapaniemellä on ollut 30-35 vuotta aikaa kunnallispolitiikan huipulla näyttää osaamisensa. Nähty on. Miksihän ei ole edennyt tällä kokemuksella esimerkiksi pääkaupunkiseudulla johtotehtäviin? Kun puoluekin on ollut oikea eli pääkaupunkiseudun ykköspuolue.
Erkki
Kuppastiina, keitä ovat Timo Haapaniemen porukat? Kokoomuslaisia? Eri vai samoja jotka ovat tukeneet Vahasaloa nämä vuodet? Onko tietoa mikä on Kirkkonummen Kokoomuksen sisäinen tila tämän comebackin jälkeen?
saanee tai ei saane
Aivan oikein: Timon juna meni jo. Hän oli poissa politiikasta kolme vuotta, eikä kukaan huomannut. On harmi, että paljon nuorempi ja tuoreita ajatuksia edustava Ralf Grönberg joutuu lähtemään, että vanhalle maailmalle saadaan tilaa.
Meidän kylän miehiä
Timo on vahva kunnallispoliitiiko, joka saanee porukoineen Kirkkonummen uuteen nousuun muutaman varsin lamaannuttavan vuoden jälkeen...toivottavasti:)
Kuppastiina
Kirkkonummi tarvitsee uusia tuulia.
Nykyinen politiikka ja toiminta kunnassa on kulunutta ja puolueellista .
Virkamiehiä vaihtoon , samoin poiliitikkoja.
Nyt toimivien kohdalla juna meni jo
Juna meni jo
Ei se Timokaan ihmeitä saa aikaan joten turha odottaa mitään suurta.
anon
Moninkertainen valtuuston ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi on tällä hetkellä rivivaltuutettu. Tämä epäkohta on nyt korjattava. Muistettakoon, että kokoomuksen yksimielinen ehdokas kunnanhallitukseen ja kunnanhallituksen puheenjohtajaksi oli kunnallisvaalin ehdoton äänikuningas Timo Haapaniemi. Poliittisen realismin takia paikalle istutettiin sitten Raija Vahasalo. Haapaniemen paluu politiikkaan on näin äänestäjien tahdon mukaista ja ratkaisuna vähintään oikeudenmukainen.
Paluu politiikkaan
Mistä ihmeessä nämä ihmiset löytyvät innon ja motivaation istua samoissa hommissa vuosikymmenestä toiseen! Luulisi olevan jo tunne "tämä on nähty" tai " olen osaamiseni antanut" tai "nyt on uusien voimien ja tuulien vuoro". Mutta ei. Pikkukylämentaliteettia.
Voivoi
Uffeja mahtuu kolmetoista tusinaan, ainakin Kyrkslätt-nimisellä paikkakunnalla, älkää siis Uffet pahoittako mieltänne...
Anonyymi
Voitaisiinko nyt ajatella,, että Vahasalo -case on eri asia kuin Timon palaaminen kunnanhallituksen jäseneksi. Raija oli väliaikaratkaisu, mutta nyt CAPETAIN palaa ruotuun, parhaaksi Kirkkonummelle.
Anonyymi
Onnea Timolle vaativaan tehtävään, samalla haluan tuoda esille että viisykkösen keskusteluihin aktiivisesti osallistuva Uffe:n kommentit ei ole minun kirjoittamiani.
Ulf Kjerin, kunnanvaltuuston puheenjohtaja.
Kyllä koulupuolelta on viety niin paljon, että kunnanhallituksen pj Vahasalo ei ole ainakaan onnistunut pitämään koulujen puolta. Korkeasta profiilistaan ja "koulutusystävällisyydestään" huolimatta. Mutta eipä Haapaniemi ole ollut koskaan sen kouluystävällisempi.
Kuntalainen
Piiri pieni pyörii...
satu
Huvittavaa, että kykypuolueeksikin tituleeratulla porukalla on Kirkkonummella vain kaksi samaa kykyä. Vuosikymmenestä toiseen.
Ex-kok
Oipa hieno uutinen! Tervetuloa takaisin Timppa; nyt kohti uusia vaaleja ja kunnanhallituksen puheenjohtajuutta. Saadaan vahva ja osaava kapteeni viemään Kirkkonummi-laivaa karikkojen läpi.
Helpottunut mieli
Mites voisiko 51 toimitus tehdä hutkivaa journalismia ja selvittää meille tavan tallaajille, mikä on Vahasalolle säästetyn rehtorin viran tilanne ja rouvan tulevaisuudennäkymät työllistymisen suhteen? Vai jatkuuko leppoisat sopeutumiseläkepäivät kuntapolitiikan saralla?
tutkien ja hutkien
Tässä tilanteessa ei voi muuta kuin toivottaa herralle onnea urallaan ja toivottavasti ei tule enää "uutta matoa" koukkuun tapauksia...ainakaan julkisuuteen:)
Uffe
Hyvä, Vahasalolla on pitkät perinteet jatkuvasta vaalikampanjoinnista ja OAJ:n edunvalvonnasta. Kun on iloinen ja touhuaa paljon, sitä ei kaikki huomaa. Haapaniemi taas ajattelee koko kunnan asioita, ei vain OAJ:n mielistelyä, pikkuasioilla näpertelyä ja Vahasalon naaman esittelyä.
Anonyymi
Totta Masalan Mies. Täällä on aika kuin pysähtynyt poliiikassa. Pelkään pahoin, että Haapaniemi ja Vahasalo ovat vielä 20 vuodenkin päästä kunnanhallituksessa. Täysin mahdollista!
Mies Gesterbystä
Ei hyvää päivää...tämähän on kuin Neuvostoliitosta. Mikään ei muuttua saa.
Järkyttynyt
Aika kuluu, maailma muuttuu, ihmiset vaihtuvat. Mutta ei Kirkkonummella. Vahasalo ja Haapaniemi vuosikymmenestä toiseen istumassa kunnanhallituksessa. En ymmärrä.
Mies Masalasta
Hyvä, mutta olisitte valinneet puheenjohtajaksi ja poistanee "täystuho" Vahasalon...
Veikkolalainen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä