(5) kommenttia

Tieto-Finlandia -ehdokkaat kertovat ajasta, jolloin tavoiteltiin Suur-Suomea

Kirkkonummen kirjasto saa jälleen vieraakseen kaksi tunnettua kirjailijaa. Vuorossa on kaksi historioitsijaa, jotka ovat ehdolla Tieto-Finlandian saajiksi.

Tietokirjailijat Aapo Roselius ja Oula Silvennoinen vierailevat pääkirjastossa maanantaina 25.11.

Kaksikon teos Villi itä: Suomen heimosodat ja Itä-Euroopan murros 1918–1921 (Tammi) on yksi kuudesta Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaista tänä vuonna.

Kirja valottaa aseellisia seikkailuja juuri itsenäistyneen Suomen rajojen laajentamiseksi itään aikana, jolloin vastaperustettu Neuvostoliitto oli täydellisen kaaoksen vallassa.

Silvennoinen on Helsingin yliopiston Euroopan historian dosentti ja tutkijatohtori.

Hänen aihealueinaan ovat holokaustin, kansanmurhan, eurooppalaisen fasismin ja radikaalin kansallismielisyyden historia.

Roselius on Oulun yliopiston poliittisen historian dosentti, vapaa tutkija ja tietokirjailija, joka on tutkinut laajasti Suomen sisällissodan ja 1920- ja 1930-luvun historiaa.

Roseliuksen ja Silvennoisen yhteiseen tuotantoon kuuluu kiivasta keskustelua herättänyt teos Suomalaiset fasistit (yhdessä Marko Tikan kanssa).

Kirjailijavierailu pääkirjastossa alkaa 25.11. kello 18.

Esitys on suomeksi, mutta sen jälkeen keskustelua voidaan käydä myös ruotsiksi. Tilaisuuden lopuksi on mahdollista ostaa kirja.

Tieto-Finlandian voittajan valitsee tänä vuonna Sixten Korkman. Voittaja kerrotaan 27.11.

> Masalassa jännitystä koko viikoksi – kirjastossa voi tavata kaksi dekkaristia, joista toinen on hyvin tuttu tv:stä (Viisykkönen 4.11.)

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Satuin olemaan paikalla ,kun vanhat papat muisteli tuota aikaa Kyyjärvellä ja sitä kuunnellessa oma mummo joka oli ollut noin 10v napautti papoille ,että kyllä hän muistaa hyvin sen kun kirkonmenojen jälkeen miehet menivät tökkimään kirkon takapihalle pystyttettyjä olkiukkoja joilla päällä venäläinen uniformu ja uhosivat että mennään Moskovaan asti .Eli oliko se puolustus vai hyökkäys sota Suomen puolelta loppujen lopuksi ?
Anonyymi
HIstorian ja siihen liittyvien sotien tutkimista ei voi tehdä liikaa, koskaan ei voi tietää liikaa menneisyyden kipupisteistä, ja siitä miten olemme tällaisiksi tulleet. Kiinnostava tilaisuus tulossa.
Ohiol
Miksi tätä samaa aina uudelleen ja uudelleen. Sota ja kaikki mitä siihen liittyi on jo ohi. Ollut jo vuosia ja vuosia! Nyt eletään vuotta 2019 ja sekin on kohta lopuillaan.
Eläkää nykyaikaa
Asian aikaan liityvä otsikko voi olla vieläpä ajankohtainen tulevaisuudessa.

Eri muodossa tosin, nykyolosuhteet kaikin puolin huomioiden.
Kuvioilla tapana muuttua
Eiköhän tämä historia ole jo luettu moneen kertaan eli ei enään kiitos....
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx