(11) kommenttia

Tiesitkö, laki voi kieltää myös grillin sytyttämisen − maastopalon vaara on tällä hetkellä suuri

Arkistokuva: Veikkolan VPK sammuttamassa maastopaloa viime kesänä.

Uudenmaan pelastuslaitokset muistuttavat, että koko maakunnan alueella on voimassa metsäpalovaroitus eikä avotulta saa tehdä. Kuivuuteen ei ole tulossa helpotusta.

Viranomaiset huomauttavat, että lain näkökulmasta myös grillaaminen voi olla kiellettyä ja se voidaan katsoa avotulen tekemiseksi.

Nuotioita tai kevytrakenteisia, suoraan maapohjalle asetettavia ja helposti tuulessa kaatuvia grillejä tai vastaavia ei saa nyt käyttää.

Ne ovat pelastuslain mukaan kiellettyä avotulen tekemistä, ja niissä tulipalon vaara on ilmeinen.

Ehdoton ohje kuuluu, että jos on tarve esimerkiksi grillata, tulen voi tällä hetkellä sytyttää ainoastaan maapohjasta eristettyihin grilleihin, tiilistä tai kiviaineksesta valmistettuihin tulisijoihin ja muihin vastaaviin rakennelmiin, joista tuli ei voi päästä leviämään maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi.

Viime vuotisen erittäin kuivan ruohikon lisäksi myös metsien pintakasvillisuus on tällä hetkellä hyvin kuivaa.

Pieni sadekaan ei auta tämän hetkiseen kuivuustilanteeseen.

Pelastuslaitokset suosittelevat 112 Suomi-sovelluksen lataamista kännykkään.

Sovelluksen kautta hätänumeroon soitettaessa onnettomuuspaikan tarkka sijainti välittyy hätäkeskukselle automaattisesti ja apu löytää nopeammin perille.

(11) kommenttia

Kommentit (11)

Sivut

Grillaus ja roskaaminen ovat yleensä ja toivottavasti eri asioita mutta ei aina (esim yleiset grillipaikat). Ainakin päästiin sanomaan myös roskaamisesta mikä ei ole sekään mikään pieni ongelma.
Maastopalo
Toivottavasti kertakäyttögrillejä ei edes myydä nyt kun niitä ei saisi edes käyttää.
Maastopalo
Kyse olikin grillaamisesta eikä roskaamisesta joka on aivan eri juttu. Grillaajat ovat pääosin luonnonsuojelijoita egologisella ruuan valmistuksella, mutta kaduilla liikkuvat roskaajat saisivat enemmänkuin tarpeeksi saada ämpärillisen likavettä kasvoilleen....
Uffe
Roskaa ollaan kerätty teiden reunoilta säkkitolkulla ja se on samalla hyvää liikuntaa. Mutta parempi olisi jos niitä roskia ei heiteltäisi sinne. Tai minnekään. Roskaajasta tulee mieleen itsekäs välinpitämätön urvelo. Kirkkonummella on hyvät jätteiden kierrätyspaikat muovista lähtien. Säästyy oman roskiksen tyhjennyskuluja kun vie muovit, metallit, lasit, pahvit ja paperin kierrätyspisteisiin jotka ovat ihan keskustassa ja Prisman pihassa. Hoituu samalla kauppareissun kanssa.
Mikä on roskis?
Samaa mieltä kuin Voi hyvää päivää! Jos joku luulee osaavansa hallita grillauksen tulet niin kyllä niitä kipinöitä lentelee kuivaan ruohikkoon ihan huomaamatta. Lisäksi on näitä jotka eivät välitä. Sadetta tarvittaisiin jo pikkuhiljaa, viime kesäkin oli rutikuiva ja maastopaloja riitti.
Maastopalo

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx