(29) kommenttia

Terveyskeskuksen suunnittelussa palataan 5 vuotta taaksepäin − nyt mietitään, jos sittenkin remontoidaan vanha pääterveysasema

Vanhan terveyskeskuksen remontointi on otettu jälleen esille.

Kirkkonummen terveyskeskushankkeessa on nostettu esille vuosia vanhat suunnitelmat peruskorjata vanha terveyskeskus ja hylätä kokonaan uuden rakentaminen.

Hyvinvointikeskukseksi nimettyä hanketta on useita vuosia käännelty puoleen ja toiseen.

Viime vaiheessa ongelmaksi ovat nousseet hankkeen korkeat kustannukset ja sote-ratkaisu, joka siirtäisi kunnilta kokonaan terveyspalvelut pois mukaan lukien myös sote-kiinteistöt.

Kirkkonummen hyvinvointikeskushanke oli keskiviikkoiltana kunnan palvelutuotannon jaoston käsittelyssä.

Jokiniittyyn suunnitellut uuden keskuksen piirustukset ovat olleet jaoston pöydällä jo keväästä lähtien.

Jaosto päätti jättää piirustukset edelleen pöydälle odottamaan valtuuston päätöksiä koko hankkeessa.

Samalla jaosto esittää, että Jokiniityn hyvinvointikeskuksen kustannusarvio hylätään.

Keskuksen hinta-arvio on noussut huomattavasti suunnittelun edetessä. Tällä hetkellä puhutaan yli 41 miljoonan euron hankkeesta.

Jaosto esittää myös, että vaihtoehdoksi nostetaan uudestaan vanhan terveyskeskuksen remontointi ja laajennus.

Vaihtoehdot halutaan tuoda valtuustoon samalla, kun uuden hyvinvointikeskuksen kustannusarviota ja koko hanketta arvioidaan.

Palvelutuotannon jaosto oli päätöksessään lähes yksimielinen. Vain RKP:n Jerri Kämpe-Hellenius olisi halunnut hyväksyiähyvinvointikeskuksen piirustukset ja kustannusarvion.

Hyvinvointikeskushankkeessa palataan tavallaan 5-7 vuoden takaisiin suunnitelmiin.

Tuolloin vanhan terveyskeskuksen peruskorjauksesta ja laajennuksesta olivat kaikki suunnitelmat ja piirustukset valmiina ja päätöksetkin tehty.

Valtuusto päätti kuitenkin aika tiukan äänestyksen jälkeen hylätä hankkeen ja ryhtyä suunnittelemaan kokonaan uutta terveyskeskusta Jokiniittyyn. (Lue: Viisykkönen 14.4.2014)

Terveyskeskushanke on suunniteltu valmiiksi nyt kahteen kertaan. Suunnitteluun on käytetty miljoonia euroja.

Jos vanhat päätökset olisi pidetty voimassa, peruskorjattu terveyskeskus ja sen laajennus olisivat jo valmiina.

Vanhoihin suunnitelmiin terveyskeskuksen nykyisellä paikalla sisältyi myös sairaala, joka päätettiin myöhemmin lopettaa ja siirtää toiminta Jorviin.

Pitkittyneessä hyvinvointikeskushankkeessa Kirkkonummi on joutunut hyvin hankalaan välikäteen sote-uudistuksen takia.

Kunta ei voi olla varma, vuokraisiko tuleva maakuntahallinto kaikki uudet tilat.

Toisaalta kunnalla on jatkossa valtavat investoinnit kouluissa. Jokirinteen oppimiskeskusta aletaan rakentaa piakkoin ja Gesterbyn koulukeskus on tarkoitus rakentaa kokonaan uusiksi. 

Lue, miten terveyskeskushanke on pääpiirteissään edennyt:

> Kirkkonummen valtuustolla illalla loppukiri: Uusi terveyskeskus listalla – yli neljä vuotta päätöksiä edestakaisin (6.2.2017)

 

(29) kommenttia
Kommentit (29)

Kommentit (29)

Tätä asiaa on vatvottu jo yli parikymmentä vuotta! Mitään ratkaisuja ei ole saatu aikaan. Jo 90-luvulla tiedettiin nykyisen rakennuksen ongelmat. Itse oli n silloisen terveyslautakunnan puheenjohtaja ja muistan nämä keskustelut hyvin. En ymmärrä miksei tässä kunnassa voi toimia ripeästi asioiden eteen. Kaksikymmentä vuotta on melkoisen pitkä aika... Joissain kouluissa käydään samaa keskustelua... Kokoomuksen jotkut henkilöt ovat taineet torpata näitä hyviä asioita usein talousarvioneuvotteluissa. Nimimerkki, entinen terveys- ja sivistyslautakunnan puheenjohtaja
Tero Strand
Ymmärtävätköhän päättäjät edes itse kuinka huonosti oman kunnan asioita hoitavat? Näin sivusta katsottuna näyttää nimittäin siltä, että heillä ei ole mitään kompetenssia hoitaa näitä asioita. Varsinkaan vastuuta omasta huonosta tekemisestä ei oteta. Toivon todellakin, että seuraavissa vaaleissa nämä henkilöt ymmärtävät olla asettumatta ehdolle. Vielä enemmän toivon kuntalaisilta, että eivät näitä samoja naamoja enää äänestä.
Näin ei voi jatkua
Hyvät päättäjät, luetteko koskaan kuntalaisten kommentteja asioista? Ilmeisesti ette ja kunnanvaltuustoon pääsy tuntuu takaavan oikeuden olla kantamatta vastuuta mistään asiasta. Verovaroja voi heitellä mielin määrin taivaan tuuliin mielipiteiden vaihtuessa.
Päätöksiä ei uskalleta tehdä yhtään mistään!
Toki päätökset tulisi tehdä vankoin asiaperusteluin, mutta kun nekin vaihtuvat alinomaa.
Ei siis ihme, että ihmiset ovat täysin kyllästyneitä nykymenoon. Ei ole enää puoluetta, jota haluaisin äänestää. On vain omaa hyväänsä tavoittelevia ihmisiä, joilla on aina kiire, eikä edes aikaa perehtyä asioihin.
Mitähän nämäkin suunnitelmat tulivat maksamaan? Saisiko edes siitä rehellisen tiedon?
Tämä ei todellakaan ole populismia vaan todellisuutta!
Turhautunut
Nykyisen terkkarin tontille mahtuu kyllä uudisrakennus, joka suunniteltiin valmiiksi jo 5-7 vuotta sitten. Sisälsi neljä kerrosta, joten eiköhän tilat riittäisi.
Sitä rakentamaan nyt jo äkkiä, säästetään edes ne suunnittelumiljoonat jotenkin. Vanhan terkkarin voisi sitten purkaa ja loppuosan tontista tarvittaessa myydä. Terkkarin paikka on kyllä keskustassa hyvien juna- ja bussiyhteyksien päässä eikä Jokiniityssä.
Jotain järkeä nyt vihdoinkin tähän hommaan! Kiitos!
Toivonsa jo moneen kertaan menettänyt
Vuoskymmen on asiaa vatvottu. Jos ihan alunperin olis tehty päätös, mikä tahansa, olisi nyt jo täysin kunnossa oleva terveyskeskus millä tahansa tontilla.
alapo
Politiikka jatkuu samana kirkkonummi pysyy samana takapajulana jos ei päättäjiä pian vaihdeta vastaranankiiskit
Ihmettelijä
Politiikka jatkuu samana kirkkonummi pysyy samana takapajulana jos ei päättäjiä pian vaihdeta vastaranankiiskit
Ihmettelijä
LOISTAVAA TOIMINTAA TAAS KERRAN KIRKKONUMMELLA :)

Homeisessa terveyskeskuksessa hoidetaan sairaat, Homeisessa kouluissa ja päiväkodeissa hoidetaan lapset ja nuoret. Uusi kunnantalo on läpimätä. Kaikki mitä kylälle rakennetaan siitä ei pidetä mitään huolta. Kylällä on suurin osa Rakennuksista keskustan alueella hajoamispisteessä. Parkkitaloilla peitetään koko kylä. Kaikki teiden huoltoon tai koulukuljetuksiin tehdyt sopimukset ei toimi. Yleinen liikenne yhteys on onneton. Kylä on jatkuvasti likainen kaikkialta. Ja sitten vielä kehutaan kuinka on tarkoitus saada lisää asukkaita kuntaan, vaikkei ole mitään palveluita.
Salli mun nauraa
Juna meni jo... tuo vanha terkkarin kiinteistö olisi pitänyt korjata ja 1990-luvulla.

Home ja sädesieni ovat sellaisia asioita, että turhaa on korjata tuota kiinteistöä.
Liian moni työntekijä on joutunut terveytensä kanssa kärsimään. Moni kärsii loppu ikänsä. Konsulttifirmakin teki hyvän tutkimuksen ,jossa tuli esille kiinteistön homeet yms ikävät asiat. Putkisto lahoaa yms......! Ei sitä maalaamalla ja ilmastointiteipillä ja kovalla toivomisella mitään ratkaisevaa saa aikaan.
Dynamiittia vaan alle ja tontti myyntiin.
UUden hyvinvoitikeskuksen suunnitelma / piirrisutkset on tehty ja paljon on työtunteja asian eteen tehty. On jopa virkoja perustettu kyseisen hyvinvointikeskuksen suunnitteluun.
JOTEn päättäjät antakaa nyt ihmeessaä prosessin mennä eteenpäin , kun siihen olette jo ryhtyneet.
Tehdään nyt Kirkkonummelle se SUOMEN PARAS Hyvinvointikeskus.
Sitähän on touhuttu jo monia vuosia.
On aivan Kirkkonummipäivillä hyviä puheitakin pidetty..... Kuinka Kirkkonummelle tulee se Suomen Paras Hyvinvointikeskus.
Järkeä nyt Kirkkonummelle
Tätä se demokratia on.Päätöksiä ei saada millään aikaiseksi valtakunnan eikä kunnan tasolla,aikaa ja rahaa palaa jo suunnitteluvaiheessa mielettömästi kukaan kun ei ole vastuussa mistään.Vanhasta terkkarista ei saa hyvää enää millään,korjaus tulee maksamaan saman minkä uusi.Tilat eivät vastaa nykyaikaa ja korjaaminen jatkuu ja jatkuu,tulee vielä kalliimmaksi.Valtuuston tulee nyt tehdä päätös Jokiniityn rakentamisen puolesta pikaisesti ja ottaa vastuu Kirkkonummen tulevaisuuden terveydenhuollosta.
tarkkailija
Taitaa käydä niin, että tk siirtyy ostopalveluihin ennen maakuntamallia. Jorvissa on terveyskeskus ja sieltähän meille ostetaan jo sairaalatasoisen hoidon vuodepaikatkin, joten suunta on selvä.
Tänne jää sitten jonnekin Cittarin nurkkaan ( vrt. posti ) välskärin vastaanotto.
sepä nähdään
Tällainen pelleily onnistuu vain Kirkkonummella.
Pellenummi
Pääosin sote (tai maakuntahallitus) ei tule omistamaan eikä remontoida yhtäkään rakennusta, vaan lähinnä toimimaan vuokralaisena olemassa olevissaa tiloissa. Ihan hyvinkin voi käydä niin ettei vuokrata ollenkaan Kirkkonummelta, jos ei löydy sopivia tiloja. Niitä voi ihan yhtä hyvin vuokrata esim. espoosta...
@ei kannattaa kiirehtiä
Itkettää terveyskeskuksen työntekijöiden puolesta, kun he joutuvat jatkamaan työskentelyä tuossa sisäilmaongelmaisessa rötiskössä. Odotetaanko, että yhä usemmat alkavat oireilla ja sairastua siellä? Talo voi satunnaisen kävijän mielestä näyttää ihan priimalta, kun sisäseinät on juuri maalattu, mutta ei se talo terve ole. On hienoa, että koulujen sisäilmaongelmat on viimein otettu vakavasti, mutta terveyskeskuksen työntekijät viettävät työpaikallaan pidemmän päivän kuin koululaiset koulussa, mutta se ei taida merkitä päättäjille mitään?
Sanaton
Olen anonyymin kanssa samaa mieltä ! Mennään sitten kirjastoon, kun on ensiavun tarve...äly hoi :(
Älä hoi älä jätä..
Mitäpä jos ei remontoida ollenkaan, vaan antaa sotesysteemin hoitaa remontit. Jos ei hoida, laittaa sitten uudelleen lapun luukulle.
ei kannata kiirehtiä
Kyllä on kirkkonumella asiat mallillaan kun moinen kirjastolinnake on tärkeämpi kun terveystalo / hyvinvointikeskus ei taida lääkäriapu tulla kirjoista edes päättäjille.
Anonyymi
Kok. Kim Åström ja Pekka Rehn sekä Vihr. Noora Piili näyttää olevan tämän sekoilun takana. Ainakin Kimin ja Nooran omien fb. kirjoituksien perusteella. En voi muuta kuin ihmetellä tätä venkoilua, mutta toisaalta jos he itse käyttää ainoastaan yksityisiä terkkareita, niin viis siitä mitä rahva käyttää?
Siis mitä?
Tämä näyttää selvästi Kokoomuksen ns vanhusvaltuutettujen venkoilulta- vanha tk on homeessa mutta silti jostain ihme syystä Kokoomuksen ikäihmiset haluavat sen säilyttää. Häpeällistä että perusturvalautakunnan ja valtuuston päätösten yli kävellään todella härskisti... palvelutuotannon jaosto käyttää valtaa joka sille ei kuulu
Yki
Ongelma vanhan tvk aseman suunitelman kanssa on se että se ei vastaa tämän päivän (ja tuulevaissuden) tarpeet. Tarkoittaa että pitää aloittaa alusta, elikkä vuosia ja miljoonia vierii taas jos ei tätä päätös muuteta. Muutenkin ihan käsittämätöntä että yksi jaosto on saannut/ottanut näin paljon valtaa. 40-50 milj on muutenkin se keskimääräinen neliöhinta mikä tällainen rakennus maksaa. Tuskin sitä saadaan halvemalla muilla suunnitelmilla. Propsit kuitenkin Jerrille.
@yksi veronmaksaja vaan
kokoomus on tämän venkoilun takana. puolue on sekaisin kuin käkikello.
tiedossa
Alkuperäinen budjetti oli vajaa 30 miljoonaa ja nyt tehtyjen suunnitelmien mukaan maksaisi siis yli 40 miljoonaa. Kyllä siinä on aika paha yksittäisen jaoston lähteä pyytämään toistakymment miljoonaa (30-40 %) lisää märärahaa. Ihan viisasta se varmaan on, että valtuusto tarkastelee koko projektin lähtökohdat, tavoitteet ja toteutustapa uudemman kerran. Toisaalta suunnitelmia on nyt sekä vanhan korjaamiseen että uuden rakentamiseen Jokiniittyyn joten kai siinä aika nopeasti päästään tekemään kunhan valtuusto päättää mitä oikeasti halutaan.

Ehkä kunnantalo voi olla terveyskeskuksen väistötilana korjauksen ja lisärakentamisen ajan :)
yksi veronmaksaja vaan
Voi ristus....ei voi muuta sanoa ns. "jaoston" päätäntäkyvystä....
Anonyymi
Kirjastoa ja terveyskeskusta on turha laittaa vastakkain. Ne ovathan yhtä tärkeitä yhteiskunnalle. Kirjasto saatiin kohtuullisen nopeasti päätökseen, vaikka siinäkin oli yritys vatulloida asiaa. Terveyskeskus keskustelu on jo surku hupaisaa. Jo 90- luvulla oli tarve korjata/rakentaa uusi. Eihän tässä olemennyt vasta kuin runsaat 20-vuotta
Tero Strand
Uskomatonta vatkausta! Olisi jätetty kirjasto tekemättä ja niillä rahoilla uusittu terveyskeskus..eiköhän terveys ole tärkeämpää kuin lainaustoiminta???
Joopa joo
Mitenhän mahtaisi käydä , jos edes joskus, kunnan päättäjät uskaltaisivat pysyä päätöstensä takana . Yleinen mielipide tuntuu olevan , ettei päättäjissä ole kuin onnettomia tissiposkia joita virkamiehet (joista suurin osa taitaa olla täysin epäpäteviä tehtäviinsä) kuljettaa kuin pässiä narussa , vaikka virkamiesten pitäisi toteuttaa tissiposkien päätöksiä . taitaa olla tämä "juupaseipäsjuupas" köytös syynä siihenkin , että työntekijät pakenee muihin tehtäviin muualle , ajatuksella , että kunhan edes jotain työtä saa niin pääsee pois kirkkonummelta

kiitos ja anteeks
vihainen
Hei sekin vanha hieno terveysasema menetetään Sote jutussa.. ei tehdä mitään .. niin ei tehdä virheitä. S
Pappa sängystä 10.
Sote mainittu. Jospa vaan annatte olla koko hankkeen, olette Sote pelkureita koko sakki. Eikö se vanha tk ole aivan läpimätä päin helvettiä tehty.
Allu Muhis
"Jos vanhat päätökset olisi pidetty voimassa, peruskorjattu terveyskeskus ja sen laajennus olisivat jo valmiina", niimpä!!!! Toimiva rakennus.
Sari

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx