(29) kommenttia

Terveyskeskuksen suunnittelussa palataan 5 vuotta taaksepäin − nyt mietitään, jos sittenkin remontoidaan vanha pääterveysasema

Vanhan terveyskeskuksen remontointi on otettu jälleen esille.

Kirkkonummen terveyskeskushankkeessa on nostettu esille vuosia vanhat suunnitelmat peruskorjata vanha terveyskeskus ja hylätä kokonaan uuden rakentaminen.

Hyvinvointikeskukseksi nimettyä hanketta on useita vuosia käännelty puoleen ja toiseen.

Viime vaiheessa ongelmaksi ovat nousseet hankkeen korkeat kustannukset ja sote-ratkaisu, joka siirtäisi kunnilta kokonaan terveyspalvelut pois mukaan lukien myös sote-kiinteistöt.

Kirkkonummen hyvinvointikeskushanke oli keskiviikkoiltana kunnan palvelutuotannon jaoston käsittelyssä.

Jokiniittyyn suunnitellut uuden keskuksen piirustukset ovat olleet jaoston pöydällä jo keväästä lähtien.

Jaosto päätti jättää piirustukset edelleen pöydälle odottamaan valtuuston päätöksiä koko hankkeessa.

Samalla jaosto esittää, että Jokiniityn hyvinvointikeskuksen kustannusarvio hylätään.

Keskuksen hinta-arvio on noussut huomattavasti suunnittelun edetessä. Tällä hetkellä puhutaan yli 41 miljoonan euron hankkeesta.

Jaosto esittää myös, että vaihtoehdoksi nostetaan uudestaan vanhan terveyskeskuksen remontointi ja laajennus.

Vaihtoehdot halutaan tuoda valtuustoon samalla, kun uuden hyvinvointikeskuksen kustannusarviota ja koko hanketta arvioidaan.

Palvelutuotannon jaosto oli päätöksessään lähes yksimielinen. Vain RKP:n Jerri Kämpe-Hellenius olisi halunnut hyväksyiähyvinvointikeskuksen piirustukset ja kustannusarvion.

Hyvinvointikeskushankkeessa palataan tavallaan 5-7 vuoden takaisiin suunnitelmiin.

Tuolloin vanhan terveyskeskuksen peruskorjauksesta ja laajennuksesta olivat kaikki suunnitelmat ja piirustukset valmiina ja päätöksetkin tehty.

Valtuusto päätti kuitenkin aika tiukan äänestyksen jälkeen hylätä hankkeen ja ryhtyä suunnittelemaan kokonaan uutta terveyskeskusta Jokiniittyyn. (Lue: Viisykkönen 14.4.2014)

Terveyskeskushanke on suunniteltu valmiiksi nyt kahteen kertaan. Suunnitteluun on käytetty miljoonia euroja.

Jos vanhat päätökset olisi pidetty voimassa, peruskorjattu terveyskeskus ja sen laajennus olisivat jo valmiina.

Vanhoihin suunnitelmiin terveyskeskuksen nykyisellä paikalla sisältyi myös sairaala, joka päätettiin myöhemmin lopettaa ja siirtää toiminta Jorviin.

Pitkittyneessä hyvinvointikeskushankkeessa Kirkkonummi on joutunut hyvin hankalaan välikäteen sote-uudistuksen takia.

Kunta ei voi olla varma, vuokraisiko tuleva maakuntahallinto kaikki uudet tilat.

Toisaalta kunnalla on jatkossa valtavat investoinnit kouluissa. Jokirinteen oppimiskeskusta aletaan rakentaa piakkoin ja Gesterbyn koulukeskus on tarkoitus rakentaa kokonaan uusiksi. 

Lue, miten terveyskeskushanke on pääpiirteissään edennyt:

> Kirkkonummen valtuustolla illalla loppukiri: Uusi terveyskeskus listalla – yli neljä vuotta päätöksiä edestakaisin (6.2.2017)

 

(29) kommenttia

Kommentit (29)

Sivut

Tätä asiaa on vatvottu jo yli parikymmentä vuotta! Mitään ratkaisuja ei ole saatu aikaan. Jo 90-luvulla tiedettiin nykyisen rakennuksen ongelmat. Itse oli n silloisen terveyslautakunnan puheenjohtaja ja muistan nämä keskustelut hyvin. En ymmärrä miksei tässä kunnassa voi toimia ripeästi asioiden eteen. Kaksikymmentä vuotta on melkoisen pitkä aika... Joissain kouluissa käydään samaa keskustelua... Kokoomuksen jotkut henkilöt ovat taineet torpata näitä hyviä asioita usein talousarvioneuvotteluissa. Nimimerkki, entinen terveys- ja sivistyslautakunnan puheenjohtaja
Tero Strand
Ymmärtävätköhän päättäjät edes itse kuinka huonosti oman kunnan asioita hoitavat? Näin sivusta katsottuna näyttää nimittäin siltä, että heillä ei ole mitään kompetenssia hoitaa näitä asioita. Varsinkaan vastuuta omasta huonosta tekemisestä ei oteta. Toivon todellakin, että seuraavissa vaaleissa nämä henkilöt ymmärtävät olla asettumatta ehdolle. Vielä enemmän toivon kuntalaisilta, että eivät näitä samoja naamoja enää äänestä.
Näin ei voi jatkua
Hyvät päättäjät, luetteko koskaan kuntalaisten kommentteja asioista? Ilmeisesti ette ja kunnanvaltuustoon pääsy tuntuu takaavan oikeuden olla kantamatta vastuuta mistään asiasta. Verovaroja voi heitellä mielin määrin taivaan tuuliin mielipiteiden vaihtuessa.
Päätöksiä ei uskalleta tehdä yhtään mistään!
Toki päätökset tulisi tehdä vankoin asiaperusteluin, mutta kun nekin vaihtuvat alinomaa.
Ei siis ihme, että ihmiset ovat täysin kyllästyneitä nykymenoon. Ei ole enää puoluetta, jota haluaisin äänestää. On vain omaa hyväänsä tavoittelevia ihmisiä, joilla on aina kiire, eikä edes aikaa perehtyä asioihin.
Mitähän nämäkin suunnitelmat tulivat maksamaan? Saisiko edes siitä rehellisen tiedon?
Tämä ei todellakaan ole populismia vaan todellisuutta!
Turhautunut
Nykyisen terkkarin tontille mahtuu kyllä uudisrakennus, joka suunniteltiin valmiiksi jo 5-7 vuotta sitten. Sisälsi neljä kerrosta, joten eiköhän tilat riittäisi.
Sitä rakentamaan nyt jo äkkiä, säästetään edes ne suunnittelumiljoonat jotenkin. Vanhan terkkarin voisi sitten purkaa ja loppuosan tontista tarvittaessa myydä. Terkkarin paikka on kyllä keskustassa hyvien juna- ja bussiyhteyksien päässä eikä Jokiniityssä.
Jotain järkeä nyt vihdoinkin tähän hommaan! Kiitos!
Toivonsa jo moneen kertaan menettänyt
Vuoskymmen on asiaa vatvottu. Jos ihan alunperin olis tehty päätös, mikä tahansa, olisi nyt jo täysin kunnossa oleva terveyskeskus millä tahansa tontilla.
alapo

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx