(7) kommenttia

Teollisuusalue muuttuu seniori-campukseksi Masalassa?

Salmitie 4:n teollisuusalue sijaitsee Masalassa junaradan "alapuolella" (katso kartta jutun alla). Kuvan vasemmassa laidassa näkyy kerrostalotyömaa, joka on Sundbergissa Kehä III varrella.

Pohjoismaiden suurin hoivayritys Attendo on kiinnostunut rakentamaan Masalaan vanhusten palveluasuntoja. Yhtiön mielestä Masalaan voisi luoda ikäihmisten campus-alueen.

Masalassa vajaat viisi hehtaaria teollisuusaluetta omistava yhtiö on lähestynyt Kirkkonummen kuntaa ja haluaisi muuttaa alueen kaavan asuntorakentamiseen. Yhtiön esittelee suunnitelmiaan Salmitie 4 –alueesta maanantaina (27.4.) kunnanhallituksen konsernijaoksessa.

Attendon kiinteistökehitysjohtaja Tuomas Terho korostaa, että Attendo on mukana hankkeessa vain hoivapalveluita tarjoavana yrityksenä, ei alueen maanomistajana.

Masalaan voisi Terhon mielestä luoda laajemminkin vanhusten palveluasumista. – Alueesta voisi tulla ikäihmisten campus, Terho ideoi.

Masalaan valmistui aivan hiljakkoin uusi vanhusten palvelutalo, joka on Yrjö ja Hanna Kodit –säätiön hanke. Yksikössä on 70 asuntoa, ja kohde maksoi noin 11 miljoonaa euroa.

Yrjö ja Hanna –palvelutalo sijaitsee junaradan pohjoispuolella vastapäätä Salmitie 4:n aluetta.  

Vanhan teollisuusalueen junaradan eteläpuolella omistaa Fastighets Ab Implement –yhtiö, jonka hallituksen puheenjohtaja on Hans Aake Moustgaard.

Kirkkonummella on ollut erittäin vähän yksityisiä ikäihmisten palveluasuntoja. Ennen Masalan kohteen valmistumista niitä oli vain 30.

Kirkkonummen kunta on tehnyt sopimuksen 40 hoiva-alan yrityksen kanssa palveluseteleiden käytöstä vanhusten palveluasuntoihin eri puolilla Uuttamaata.

Viime vuoden lopulla oli 60 kirkkonummelaisvanhusta, jotka asuivat kunnan palvelusetelin turvin Kirkkonummen ulkopuolella.

Attendo on kansainvälisessä omistuksessa oleva konserni, jolla on yli 6 000 työntekijää. Heistä suurin osa on Ruotsissa ja Suomessa.

Yhtiöllä on Suomessa vajaat sata vanhusten palvelutaloa ”Mummolat” nimellä. Lisäksi Attendo tarjoaa vammaisten asuinpalveluita yli sadassa yksikössä Suomessa ja laajasti myös perusterveyspalveluita.

> 51-Arkisto (14.10.2014) Yksityiset vanhainkotipaikat moninkertaistuvat Kirkkonummella


(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Vanhukset keskelle teollisuusaluetta ja liikenteen melua... kerrassaan upea ajatus!
Vastustaja
hyvä huomio sinulta"napsu"-toivottavasti kunta huomioi masalan terveyskeskustoiminnan lisääntymisen!
acs-65
Kokoomuksen perusajatushan on että toiminnat ajetaan entistä suurempien toimijoiden käsiin. Loputa toimijana on vain monikansalliset yritykset. Nyt vuorossa on vanhuspalvelut, jossa maksavia asiakkaita täällä kehä kolmosen tuntumassa riittää. Nämä nykyset Veikkolassakin toimivat yksityiset hoivakodit häviävät kilpailutukset, koska kriteerejä aina voidaan muuttaa jotta pienillä yksityisillä ei käytännössä riitä resursseja ja tilatkin ovat sopimattomat toimintaan . Kehitys vain on menossa siihen suuntaan.
kuntalainen_
Päivähoito- ja vanhuspalvelut menossa kaikki yksityisten käsiin. Siinä ei paljon kuntaa ja sen tarpeita kuulla. Herätkää päättäjät!
Hoivaaja
Tämän myötä tulee Masalan terveysasemallekkin aikamoista kuormitusta. Toivottavasti kunta huomioi sunnitelmissaan myös tämän.
Napsu
Veikkolassa on useita hoivakoteja (esim. Hoitokoti Tammikartano ja Villa Metsälampi) ja Uudenmaan Seniorikodit OY:n Villa Kaskimäki (Kaskelantie 20b, Veikkola) valmistuu syksyllä 2015.

Kirkkonummen perusturvalauta valitsi kokouksessaan 9.10.2014 §106 suomenkielisten vanhusten ympärivuorokautisten palveluasumisen ennalta sovittujen 30 paikan tuottajaksi juurikin Villa Kaskimäen ajalle 1.2.2015 - 31.12.2021 niin että 2 viimeisintä vuotta ovat optionaalisia.


Jerri Kämpe-Hellenius
Kirkkonummen perusturvalautakunta, varajäsen
Jerri Kämpe-Hellenius
Taas on Veikkolan jätetty syrjään!Tänne pitäis saada yksi kunnon hoivalaitos missä voi hoita vanhuksia A-Ö samallainen kun on Tikkurilassa Puistokulma!!! Ilo ja hyöty vanhuksille!
mammutti

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä