(14) kommenttia

Tekolumilatuja löytyy useista lähikunnista − Kirkkonummelta puuttuu, lumitykin hankintaa esitetään

Tehokkaat lumitykit ovat laskettelurinteissä toiminnan ehdoton edellytys.

Tekolumilatujen tekeminen on yleistynyt eteläisessä Suomessa vähälumisten talvien seurauksena. Jos tekolunta ei ole, hiihtokaudet ovat jääneet hyvin lyhyiksi.

Kirkkonummen valtuustossa jätettiin maanantaina aloite tekolumiladun tai -latujen saamisesta kuntaan. Aloitteen allekirjoitti reilusti yli puolet valtuutetuista.

Valtuutettu Tony Björkin (r.) kirjoittamassa aloitteessa ehdotetaan, että kunta selvittää mahdollisuuksia tehdä tekolumilatuja jo ensi talvikaudelle tai viimeistään 2019-2020.

Aloitteessa huomautetaan, että Kirkkonummi on viimeisiä Helsingin seudun isoja kuntia, joissa tekolatuja ei ole. Jopa Inkoossa on tekolumilatu.

Tekolumella voi hiihtää Vihdissä, Vantaalla, Karkkilassa, Hyvinkäällä, Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Mäntsälässä, Tuusulassa, Sipoossa, Raaseporissa ja Keravalla.

Käytetty lumitykki maksaa Björkin tietojen mukaan nykyään 10 000 -20 000 euroa, ja kunta voisi samalla selvittää mahdollisuuksia latujen tekemiseen yhteistyössä yhdistysten kanssa.

Kirkkonummi on viime vuosina merkittävästi parantanut latuverkkoa, mutta hiihtokausi jää usein lyhyeksi.

− Ne lapset ja nuoret, jotka haluavat aktiivisesti harrastaa hiihtoa, ovat joutuneet hakemaan itselleen uusia seurapaikkoja kuntarajan ulkopuolelta, kuten Ingå If tai Espoon Hiihtoseura, joilla on käytössään tekolumea, aloitteessa todetaan.

Kirkkonummella on pitkät hiihtoperinteet. Aiemmin paikkakunnallaa oli kaksi aktiivista hiihtoseuraa, KyIF ja KHS, mutta niiden toiminta on hiljentynyt.

Toimintaa kuitenkin on. Kirkkonummen Hiihtoseura järjestää hiihdonopetusta Veikkolassa 9.3. ja maaliskuussa kahdet kilpailutkin. Katso lisätiedot tästä.

(14) kommenttia

Kommentit (14)

Sivut

Mielestäni tämä on kannatettava idea. Liikuntaan laitetut rahat eivät mene koskaan hukkaan. Eipä tule juuri muuta kunnan palvelua käytettyä kuin hiihtolatua, joten olisihan se ihan kiva saada joskus vähän takaisin siitä kuukausittain maksettavasta kohtuullisen isosta summasta. Koulut ym. rahoitetaan kyllä ihan toisilla konsteilla kuin kassasta, joten en usko niiden jäävän tämmöisten pikkujuttujen jalkoihin.
Kohtuullisesti veroja maksava
Siis. Halloo ihmiset! Tämähän on ihan loistavaa aloite. Eihän tämä vaikuttaa millään tavalla isompiin investoitiin. Tiedän että hiihdetään jo marraskuussa naapurikunnissa.
Kuntotilja
Seuraavat valtuustoaloitteet: solariumlamppujen ja lämmityslaitteiden hankinta uimarannoille ja jääkoneiden hankinta uimarannoille, jotta talvella saadaan avannot tehtyä.
Urheiluhullu
Kirkkonummi on MAALLA!!! Täällä onmetsiä ja peltoja eli lääniä hiihtää ihan joka suuntaan!! Jerikonmäkeen tehdään joka talvi ladut (jotta sinne ei kukaan muu pääse kuin hiihtäjät!!) pelloille tehdään latuja. MIHIN TÄÄLLÄ TEKOLATUA VIELÄ TARVITAAN????

Eikö noille hiihtäjille riitä täällä mikään???????
Normi ihmiset = ne jotka ei hiihdä tai ei pysty hiihtämään vammansa takia eivät pääse koko talven aikana Jerikonmäkeen ollenkaan ja nyt vielä halutaan lisää paikkoja hiihtäjille!
Siis EI VOI OLLA TOTTA!!!

Nuokin rahat voi käyttää järkevästi ja suunnata ne sinne missä niitä eniten tarvitaan!!! Eli lasten koulujen kunnostamiseen ja uudelleen rakentamiseen!!!!! Siihen on syytä varata paljon rahaa sillä niidenkin rakentaminen tullaan kunnassa sössimään niinkuin kaiken muunkin rakentaminen.

Eihän Jerikonmäkeäkään laiteta keväällä kuntoon meille kävilojöille! Se on lähes toukokuuhun asti järkyttävän paksun jään peittämä ja sinne ei voi mennä kävelemään koska se on hengenvaarallista. Kunta voisi koneillaan käydä muutaman kerran kevään aikana rikkomassa sen jään pinnan mutta ei. Heidän vastaus siihen on ollut: Kunnalla ei ole varaa sellaiseen!!! EI OLE VARAA!!! Mutta samaan aikaan on varaa alkaa tekemään tekolatuja!!!
Miksei kukaan laita kuntaa kuriin??????
Lumetukselle täytyy olla myös suotuisat olosuhteet,ilmaston lämpeneminen nyt ja tulevaisuudessa tuo haasteita.Jos tykitykseen mentäisiin ei yksi tykki tee autuaaksi,vaan niitä tulee olla useampi,lisäksi vaaditaan humuspitoista vettä ja paljon sähköä,nekään ei ilmaisia.
PS.Paavo vois laittaa 51:een "yleisön osaston"jossa kuntalaiset voisivat purkaa tuntojaan ja sieltä demarit ym. saisivat valtuusto-aloitteita tehtäväksi.
pannaan kadut kuntoon

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx