(4) kommenttia

Teemapäivässä uusi näkövinkkeli vuoden 1918 tapahtumiin Kirkkonummella – droonikuvia taistelujen maisemista

Kirkkonummen paikallishistoriaan sotaisena vuonna 1918 voi tutustua monipuolisesti kunnan järjestämässä teemapäivässä, jossa kierretään bussilla myös tapahtumapaikoilla.

Vaikea historia –luentosarja saa jatkoa, kun Kirkkonummen kunnan kulttuuritoimi järjestää lauantaina 12.10. paikallishistoriallisen teemapäivän "1918 Kirkkonummen maisemissa".

Päivä koostuu kunnantalolla pidettävistä luennoista ja opastetusta kiertoajelusta vuoden 1918 tapahtumien paikoissa.

Vuoden 1918 sisällissodasta löytyy paljon paikallista väriä. Yksi sodan tunnetuimmista tapahtumista oli Kirkkonummen Volsissa, jossa Sigurdsin kartanoon mottiin jäänyt valkoisten joukko pääsi livahtamaan punaisten saartorenkaan läpi.

Teemapäivän luennoitsijan Henri Rantasen isoisä oli yksi niistä, joka liittyi Sigurdsin valkoisten kaartiin ja päätyi punaisten vangiksi Helsinkiin.

Rantanen on erityisen kiinnostunut siviilien osallistumisesta aseellisiin konflikteihin.

Toinen alustaja Sune Sahlstedt kertoo olevansa intohimoinen historian harrastaja, arkistotoukka ja innokas lukumies.

Hän kävi varta vasten kevättalvella 2019 kuvaamassa droonilla Kirkkonummen taisteluiden maisemia tätä teemapäivää varten.

Luentojen jälkeen on kiertoajelu reittillä Ragvalds – Ingels – Vols – Masala - Kirkkonummen kirkko.

Ragvaldsissa on museon esittely ja kahvitauko Renkituvassa. Kahvit ja teet kuuluvat hintaa, muuten omat eväät.

Teemapäivä on maksullinen. Tarkemmat tiedot löytyvät ilmoittautumislomakkeelta.

> Vuotta 1918 muistellaan – Kirkkonummella oli yksi sodan merkillisimmistä tapahtumista, joka päättyi Mäkiluotoon (Viisykkönen 4.10.2018)

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Erittäin mielenkiintoisia asioita, eikä tuossa ketään käsketä paikalle tulemaan. Tuo aika on luonut osan kansamme identiteetistä, mitä nämä salkkareita, love islandia tai muuta vastaavaa roskaa telkkarista tuijottavat ei edes tiedosta. Sota on valitettavasti muokannut maailmaa enemmän kuin rauha, ja historian unohtaminen mahdollistaa virheiden toistamisen.
Teak
Ei olla totta, kuka pöljä haluaa kaivella noita asioita enää? Ja etenkin kuka vielä pöljempi on niistä kiinnostunut....
Voi ristus
Nyt ollaan jo 2019 luvulla ja sota meni jo niin kyllä moni iäkäs ihminen on kiinnostonut tällaisesta ja vielä kun he pääsevät kyydillä paikasta a paikkaan b kun kaikilla ei ole sähkö Tesla käytössä.
Miksi Matti Nykäsestä kirjotellaan joka lehteen, ei minua eikä moni muukaan iäkäs haluaa sellaista lukea mutta sitä vaan uutisoidaan jatkuvasti.
Meitä ihmisiä on joka junaan ja moni jää vielä pysäkille.
Ei ole pakko tulla mukaan.
Miten Kirkkonummi jaksaa vielä jauhaa tätä iän ikuista sotateemaansa vuodesta toiseen. Ketä se enään kiinnostaa. Tämä aihe on koluttu jo niin pohjamutia myöden kuin vain voidaan. Ja siltikin, siltikin tämä sama jauhetaan vuodesta toiseen. Ja nuo kiertoajelupaikat, mitä muuta niissä enään on kuin homeisia mökkejä ja rakennuksia. Ei ihme että kunta on tässä kunnissa mitä se on kun maailmaa pyöritetään vielä sotaajan tyyliin.
Nyt ollaan jo 2019 luvulla ja sota meni jo

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx