(1) kommentti

Tasoristeys aiotaan sulkea osittain − radan yli saisivat ajaa vain maanviljelijät, poliisi ja palokunta

Luoman tasoristeyksen ohi ajaa vilkkaimmillaan lähes 10 junaa tunnissa.

Luoman vaaralliseksi luokitellun tasoristeyksen sulkemisesta on valmistunut virallinen suunnitelma. Puomit on aikomus lukita.

Väylävirasto on halunnut päästä eroon koko tasoristeyksestä sen jälkeen, kun junat lakkasivat pysähtymästä Luoman seisakkeella runsas kolme vuotta sitten.

Prosessi on ollut pitkä, koska radan yli kulkee yksityistie ja kunnallakin on sanottavansa asiasta. Tunnelia tai siltaa ei ole paikalle suunnitteilla. (Lue: Viisykkönen 18.4.2017)

Väylävirasto on laatinut virallisen suunnitelman, jonka mukaan ajoneuvoliikenne suljettaisiin radan yli. Suunnitelma on asetettu nähtäville palautetta varten.

Tasoristeyksen käyttö sallittaisiin kuitenkin maataloustoiminnan harjoittamiseksi, jalankululle ja pyöräilylle sekä pelastusajoneuvoille.

Ajoneuvoilla, joilla on lupa kulkea risteyksen kautta, olisi joku systeemi, jolla puomit aukeavat.

Tavoitteena on pidemmällä tähtäyksellä poistaa kaikki tasoristeykset koko maassa. Tätä vauhditti toissa vuonna Raaseporissa sattunut neljä kuolonuhria vaatinut tasoristeysonnettomuus.

Kirkkonummella on kaksi tasoristeystä. Myös Jeppaksessa olevaa risteystä suunnitellaan suljettavakasi.

Jorvaksessa on asemalla jalankulkuyhteys radan yli. Siitä päästäneen eroon piakkoin. Koko asemaseudun muutos -ja rakennustöihin alkavat näillä näkymin ensi vuonna.

> Lue: Tasoristeykset halutaan pois Kirkkonummelta − toinen ehkä kokonaan kiinni, toinen korvataan jalankulku -ja pyörätiellä (Viisykkönen 14.2.2018)

 

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

On todella vaarallinen. Varsinkin kun katsoo molempiin suuntiin menessä.
Kierto

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx