(14) kommenttia

Tartunnoissa jälleen nousua tällä viikolla – ikäihmisten rokotukset ovat jo pitkällä

Kirkkonummella on todettu tällä viikolla yhteensä 20 koronavirustartuntaa. Tartuntamäärä tuplaantui toissa viikkoon verrattuna.

Tartuntoja on raportoitu joka päivä vähintään yksi. Perjantaina tuli ilmi viisi tartuntatapausta ja torstaina neljä.

Viime viikolla tartuntoja raportoitiin Kirkkonummella 10, sitä edeltävinä viikkoina 17 ja 6. Koko korona-aikana tartuntoja on Kirkkonummella raportoitu 576.

Kirkkonummen ilmaantuvuusluku (tartunnat/100 000 asukasta) on viimeisen 14 vuorokauden aikana 75.

Huhtikuun aikana Kirkkonummen ilmaantuvuusluku on vaihdettu noin 60:n ja 90:n välillä, ja tartuntatilanne on ollut Helsingin seudun kehyskunnista rauhallisin.

Tällä hetkellä Järvenpäässä, Sipoossa ja Vihdissä on Kirkkonummea alempi ilmaantuvuusluku. Korkein ilmaantuvuus kehyskunnissa on Keravalla 164.

Pääkaupunkiseudulla koronatilanne on parantunut kuukauden ajan ja tartuntamäärät ovat olleet laskussa.

Kolmen kaupungin Ilmaantuvuusuusluvut ovat 109 (Helsinki) ja 180 (Vantaa) välillä. Espoossa ilmaantuvuus on 130.

Inkoossa ilmaantuvuusluku on viikon aikana laskenut 75:een ja Siuntiossa 49:een.

Kirkkonummella on rokotettu (24.4.) noin 9 400 kuntalaista (ensimmäinen annos), mikä on väestöstä 23,4 prosenttia.

Yli 70-vuotiaista kirkkonummelaisista rokotteen on saanut 87,5 prosenttia väestöstä.

Lähde: THL

 

 

(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Nimim. "Eikö edes hävetä" sepustuksesi on häpeällisen harhaoppinen vastuuttomuuden ja anarkismin malliesimerkki tietämättömyydellä höystettynä! Pari perusasiaa: Maskien tarkoitus on ollut suojata muita, ei niinkään käyttäjäänsä. Hengityssuojat, esim. Ffp2, suojaavat käyttäjäänsä jopa 99 prosenttisesti. Tämä on kiistaton tosiasia, eikä se vastuuttomalla änkyröinnillä miksikään muutu. Käyttäkää siis kaikki maskeja ja hengityssuojia, niin ehkä pääsemme tästä vähitellen normaalia kohti vahingontekijöistä huolimatta.
Vastuu koskee kaikkia
Juuri näin hoitsu.. Olen 100% samaa mieltä ja oltu huomattavasti terveempinä nyt kuin aiemmin! Eli maskit tehoaa.. Sanoi muut mitä tahansa(eli ne jotka niitä ei osaa käyttää).
Maskinaama
Ei tuo nyt ole nousua jos tapausmäärät vaihtelee 10 ja 20 välillä. Tartuntamäärät on joka tapauksessa pieniä ja riskiryhmät on jo rokotettu.

Hyvällä mielellä kesää kohti ja rajoitukset yksi kerrallaan pois. Maskitkin on kohta enään historiaa.
Tom
Omassa työssäni hoitajana päiväkodissa olen huomannut maskien tehon. Yleensä vuoden aikana sairastan 2-3 flunssaa, jonka saan lasten pärskiessä naamalleni. Olen käyttänyt aktiivisesti maskia viime syksystä, eikä yhtään flunssaa - eikä muutakaan lastentautia (vatsatauti esim), vaikka aivastuksia, yskäisyjä ja muuta pisarointia on kiitettävästi päivittäin tullut vastaan. Suosittelen maskia ihan jo perusflunssien torjuntaan.
hoitsu
Maskien suoja pärskeiltä on kiistaton.. Turha yrittää kieltää sitä!! Se, että sitä käytetään oikein on todella tärkeää, ei näpelöidä käsin tai työnnetä käytettyä taskuun.
Sama pätee käsien desinfiointiin.. Nyt on ollut todella vähän muuta tautia, kun käsiä puhdistetaan Koko ajan. Tämä koskee myös nuoria, turha vetää herneet nenään:)
Maskit kunniaan!
Käyttäkää nyt niitä maskeja kun liikutte yleisissä tiloissa, käsien pesu aina kuin on mahdollista ja vähintään 2 metrin turvaväli muihin liikkujiin....
Uffe
Mistä saa tietoa, jos eka rokotus saanut az voiko vaihtaa toiseen ,eivät varmakaan vaihda rokotus pisteellä ?
Anonyymi
Ihmeellistä tuo jatkuva maskijankkaus. Viimeksi 26.4. MTV-uutiset että kertoi että suomalaisen Irti koronasta-työryhmän maskeja suosittelevat kannaotot ovat osoittautuneet pelkiksi ryhmän jäsenten mielipiteiksi vailla tieteellistä pohjaa. Samantyyppisiä tietoja on putkahdellut pitkin kevättä, kuten EU:n tartuntatautiviraston helmkuinen mallinnus, jossa pelkkien maskien hyöty todettiin vähäiseksi. Mutta täällä edelleen jästipäät jankkaa maskeista ja mikä pahinta, syyllistävät koululaisia ja nuoria. Lapset ja nuoret ovat muutenkin tämän hässäkän suurimmat sijaiskärsijät, joten jättäkää nyt herran tähden nuoret jo rauhaan!
Eikö edes hävetä
Kouluissa on täyttä eikä turvävälejä voi pitää. Maskeja käyttää 2/3. Jos tulee altistumisia, kysytään onko ollut maskeja. Siksikin niitä kannattaa käyttää, tulisi karanteeniin joutujia vähemmän. Ja maskithan saa koululla ilmaiseksi.
Ressu
@Anonyymi Tartunnat nyt ihan ei ole "räjähtänyt käsiin", jos viikossa tulee 20 tartuntaa 40 000 ihmisen kunnassa. 20 kpl koko väkimäärästä on 0,05%.

Rajoitusten tarkoitus on ollut turvata tehohoitokapasiteetti ja tartuntojen laskiessa esim. HUSin alueella tehohoidon kapasiteetti ei ole näillä Kirkkonummen tartuntamäärillä uhattuna kuten ei muuallakaan Suomessa.
Nade
Niin. Koululaiset juoksevat kylillä ja kaupoissa ilman maskeja. Ei tarvitse ihmetellä miksi tartunnat räjähtävät käsiin.
Anonyymi
On kumma että se maski on niin vaikea käyttää isot ihmiset ovat kuin uhmamieliset mukulat
Lapsellisia
Määrät nousevat tasaisesti, kun rajoituksia on purettu/puretaan.. Niin se vaan on:(
Ehkä kesä tuo vähän helpotusta??
Tauti jatkuuuuuu
Peruskoulu avattiin yhdellä kerralla Kirkkonummella ilman mitään porrastusta tai vuorottelujärjestelyä. Kuulemma tilanne niin hyvin hallussa, että tämä oli mahdollista tehdä turvallisesti. En tiedä, että mikä on ollut nyt nousun syy - tietääkö joku, että mikä on koulujen tilanne tällä hetkellä?
Abra

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä