(17) kommenttia

Tartunnat yhä kasvussa, kehyskunnista pahin tilanne Nurmijärvellä, jossa 291 tartuntaa kahdessa viikossa

Koronatartuntojen lukumäärä jatkaa kasvuaan. Kirkkonummella on raportoitu kahdessa viikossa 91 tartuntaa.

Tartuntojen määrä on viimeisten 14 vuorokauden aikana tuplaantunut Kirkkonummella verrattuna edellisiin kahteen viikkoon.

Ilmaantuvuus (tartunnat/100 000 asukasta) on Kirkkonummella nyt 227. Korkeimmillaan ilmaantuvuus oli viime elokuun puolessa välissä 277.

Kirkkonummen tartuntatilanne on samanlainen kuin muissakin Helsingin seudun kehyskunnissa.

Poikkeus on vain Nurmijärvi, jossa on todettu viime aikoina paljon tartuntoja kouluissa ja päiväkodeissa.

Nurmijärvellä on raportoitu viimeisten kahden viikon aikana 291 tartuntaa. Ilmaantuvuus on jo 669.

Pääkaupunkisedulla on edelleen muuta Uuttamaata korkeammat tartuntamäärät. Espoossa ilmaantuvuus on 331, Helsingissä 361 ja Vantaalla 448.

(17) kommenttia
Kommentit (17)

Kommentit (17)

Huvittaa tämä joidenkin ihmisten maskiteatteri tai käsidesiteatteri. Oletteko kuulleet puhuttavan hyvesignaloinnista? Tuo on sitä parhaimmillaan. Tietysti jos se maski tuo turvallisuuden tunnetta eikä haittaa hengittämistä niin voihan sitä pitää vaikka saunassa tai nukkuessaankin. Itse en ole juurikaan pitänyt ja vaikka käytän julkisia ruuhka-aikaan ja marketeissakin käyn pari kertaa viikossa ruuhka-aikaan, olen terveenä pysynyt. Yrittäkää tajuta, että korona on keskuudessamme vielä vuosia ja sen kanssa on vaan pystyttävä elämään (normaalia elämää)! Siinä ei ihmisten käsidesin käytön kyttääminen auta. P.s. Joidenkin tutkimusten mukaan liiallinen käsidesillä lutraaminen saattaa vahingoittaa ihon normaalia (hyödyllistä) bakteerikantaa.
Korona tuli jäädäkseen
Kyllä Ursula on todella oikeassa laki vaan voimaan ilman Suomen pullikointia vai ajetaanko taas resiinalla perässä
Anonyymi
Maskien hyvät puolet, mielestäni.
Maskin takaa,
- ei näe että parta on ajamatta, jos naamaa silittelee säännöllisesti
- kaksoisleuka rätin taakse.
- ei , ehkä, -tarvitseeko meikata kuin silmien alueet ??
- aknet, finnit, sekä rypyt peittyvät melko hyvin
- oppii hymyn tulkitsemaan silmistä, pikku hiljalleen, vaikka olisi kuuro
- tuntee kuuluvansa joukkoon
- pystyy kuulemaan, näkemään ja puhumaan

Huonot puolet? Kertokoon toiset. Tuo roskaaminen tulee ensimmäisenä mieleen.
"# Naama peittoon ja sokkotreffeille. Vai shokkitreffeille ?? #"
;-)
Ihaa
Näillä tonnin tyyppisillä ihmisillä riittää aina selityksiä/tekosyitä. On eri asia, jos ei oikeasti terveydellisistä syistä voi ottaa rokotteita muut eivät ansaitse hyväksyntää. Pitäisi pistää ideologisesti rokotevastaiset maksamaan oman hoitonsa, eiköhän mieli muuttuisi!
Seliseli
"Tonni"
Virus voi läpäistä maskin, mutta se antaa moninkertaisen suojan verrattuna maskittomuuteen. Maski oikein käytettynä, turvavälit ja käsihygienia huomioituna, antaa erinomaisen suojan virusta vastaan.
Olen rokotettu joka käyttää maskia. En pelkää rokottamattomia, rokote kyllä suojaa minut, mutta pelkään sitä, että saan viruksen kaikista varotoimista huolimatta, ja tartutan sen henkilöön jolle tauti voi olla fataali.
Termi kokeellinen lääketeknologia ei mielestäni sovi Covid rokotteisiin, kaikessa on riskinsä ja rokotteiden osalta se on kokonaisuuteen nähden riittävän pieni. Puntarissa painaa myös muiden kuin sinun terveys, jolloin suuremman edessä vähemmistön pitää taipua.
Sterna
Virus läpäisee maskinkin, että tiedoksi vaan. Ja rokotettukin tartuttaa siinä missä ei rokotettu. Jos olet rokotettu, miksi pelkäät rokottamattomia? Eikö rokote suojaakaan? Silloin tulisi pelätä sekä rokotettuja että rokottamattomia, eikä syrjitä ihmistä joka valitsee olla ottamatta kokeellista lääketeknologiaa.

Eivätkä kaikki positiivista testiä antaneet sairastu, moni altistuu huomaamattaan tai sairastuvat lievästi, jolloin saa luontaisen vastustuskyvyn.
Tonni
Itävallassa ollaan oikeilla linjoilla 3600 sakkoa jos ei toistuvista pyydöistä huolimatta saavu rokotukseen loppuu pellet
Malli maa
Luulisi sen laumasuojan kohta tulevan. Yli 80 % rokotettu ja loput sairastaa koronan täyttä häkää.
Vähän vielä kun jarrutellaan maskeilla ym, ettei rokottamattomat varaa kaikkia tehohoitopaikkoja.
Tom
Kaupassa on kyllä mukavampi käydä kun porukoilla maskit päässä. Kauppoihin edes yksi tunti päivässä jolloin maskipakko. Kiitettävästi työntekijöillä isoimmissa kaupoissa maskit, kiitos siitä
Anneli täti
Maskipakko niinkuin Italiassa pitää olla kadullakin täällähän vaan paapotaan laki se ja se tauti vaan leviää ja on hätätilä
Pykäläviidakko
Linja auto keskustasta upinniemeen aamuisin niin aikuiset ilman maskia suurin osa. Äidit lasten kanssa. Näyttäisi nyt lapsilleen edes esimerkkiä.
Anonyymi
Mikä on niin vaikeata esim. ESPANIASSA ei ole asiaa kauppaan jos ei ole maskia ja tilanne on paljon parempi kuin meillä
Kovempi laki
Luen jonkin verran ulkomaisia päivälehtiä, niin siellä ilmenee asia, että lähes 100% rokotetuissa maissa on todella paha koronatilane. Miksi?
Outoa on
Mitä ja miten on kouluissa oppilaita ohjeistettu? Vaikuttaa siltä, että suurella osalla on taisteluväsymystä ohjeiden noudattamisessa ja koulunkin suunnalta on viimeisinä kuukausina ollut täysi radiohiljaisuus. Valitettavasti tilanne ei parane laittamalla pään pensaaseen.
Jorma K.
Kyllä tuo maskin käyttö on nyt ehdottoman tärkeää. Esimerkiksi rakennustyömaan miehet tulevat ruokakauppaan ruokatunnillaan ilman maskia. Esimiehet! Ohjeistakaa näitä ulkomaalaisia miehiä laittamaan maskit! Joka kerran kaupassa käydessä näkee myös ihmisiä, jotka eivät ota käsidesiä. Harmittaa tällainen välinpitämättömyys. Kirkkonummelaiset! Alkakaa huomautella näille välinpitämättömille ihmisille. Kauppiaat ja myyjät! Kehottakaa ihmisiä pitämään maskeja. Jospa se tehoaisi.
Aina maskia pitävä
Nyt on korkea aika hakea rokotukset, käyttää aina maskia oikein, kun on ihmisten ilmoilla ja huolehtia käsihygieniasta!! Ei myöskään kannata rynnätä ulkomaille/bilettää täydessä kapakkassa.. Muuten vaarantuu eniten hoitoa tarvitsevien paikat.. Ja yllätys, yllätys se voit olla sinä itse, joka tarvitset tehohoitoa... Tautia kun ei voi ennustaa:(
Maltti on valttia...
Kantvikin-Kolsarin suunnan lapset/teinit seisomapaikkoja myöden täydessä ruuhkabussissa 173 tänä aamuna Jokirinteeseen: maski oli ehkä viidellä koko bussissa. Eli ei ole kuin hetken sattuma kun leviää ja kunnolla!!
Silminnäkijä

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä