(5) kommenttia

Tartunnat lisääntyneet selvästi, rokotustahti hidastuu – noin 4000 kokonaan ilman rokotetta Kirkkonummella

Koronatartuntojen lukumäärä on selvästi kasvussa Kirkkonummella niin kuin koko maassa. Tartuntatilanne on nyt sama kuin kolme kuukautta sitten.

Kirkkonummella on THL:n rekisterin mukaan raportoitu kahden viimeisen viikon aikana 68 koronatartuntaa. Edellisten kahden viikon aikana tartuntoja tuli ilmi 39.

Ilmaantuvuus (tartunnat/100 000 asukasta) on Kirkkonummella viimeisten 14 vuorokauden ajalta noin 170. Samalla tasolla tartunnat olivat viimeksi elokuun loppupuolella.

Espoossa ilmaantuvuus on 303 sekä Vantaalla ja Helsingissä 371 ja 376.

Kirkkonummella 12-vuotta täyttäneistä on saanut kaksi koronarokotetta noin 82,8 prosenttia väestöstä. Luku on valtakunnallista keskiarvoa.

Kokonaan rokottamattomia kirkkonummelaisia on 12-vuotta täyttäneissä ja sitä vanhemmissa ikäluokissa noin 4 000 henkilöä.

Alhaisimmat rokotekattavuudet ovat 20-39-vuotiaiden ikäryhmissä.

Rokotustahti on myös Kirkkonummella hiljentynyt. Kunnan tilaston mukaan viikossa (11.-18.11.) annettiin vain 64 ensimmäistä rokotusannosta ja toisen annoksen sai 128 henkilöä.

Lokakuussa annettiin Kirkkonummella parhaimmillaan lähes 1 700 koronarokotetta viikossa.

Viime aikoina on ryhdytty jakamaan myös kolmansia koronarokotteita, joita on Kirkkonummella annettu jo runsaalle 1 000 henkilölle.

Lähde: THL ja Kirkkonummen kunta   

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Myös muut kuin rokottamattomat tartuttavat tautia! Käytä maskia, desinfioi kädet, pidä turvaväliä ja vältä ihmisjoukkoja... Siinä ohjeet :)
Kaikki keinot tarvitaan!
Huolestuttavaa on, että rokotetut luulevat olevansa hyvässä suojassa, eivätkä tartuta muita. Sitten ollaan siellä ahtaassa sisätilassa ilman maskeja ja virus vain leviää kaikkiin siellä. Pahimpia tartuttajia ovat varomattomat rokotetut.
Kyllä
Anonyymille sen verran infoa, että rokottamaton ei tartuta yhtään sen enemmän kuin rokotettu. Jos olet ottanut virusta sisältävän rokotteen, niin se ehkä suojaa sinua vakavalta tautimuodolta.
Että silleen
Tässä tulos liian lepsusta touhusta! Avattu kaikki liian nopeasti kuten ulkomaillakin huomattiin:(
Kapakat ja kaikki ei pakollinen rajattava heti eli supistus aukioloaikoihin. Koronapassi kapakkaan jo aamusta alkaen!!
Kohta sulkutila?
Toivottavasti nuo 4000 ymmärtävät pysyä kotona eivätkä tule tartuttamaan muita.
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä