(10) kommenttia

Tartunnat Kirkkonummella tuplaantuneet kahdessa viikossa – tilanne samanlainen kuin Espoossa

Koronatartuntojen lukumäärä on jatkanut selvää kasvua Kirkkonummella toista viikkoa. Tiistaina raportoitiin yhdeksästä uudesta todetusta tartunnasta.

Kahdessa viikossa on THL:n rekisterin mukaan todettu Kirkkonummella yhteensä 50 koronatartuntaa. Se on kaksinkertainen lukumäärä edelliseen kahteen viikkoon verrattuna.

Viime viikolla Kirkkonummella todettiin 25 uutta tartuntaa ja sitä edellisellä viikolla 16. Tämän viikon kahden päivän tartuntaluku on jo 12.

Kirkkonummen koronatilanne seurailee naapurikaupunki Espoota, jossa tartuntojen lukumäärä on myös tuplaantunut kahden viimeisen viikon aikana.

Espoon ilmaantuvuusluku (tartunnat/100 000 asukasta) 14 vuorokauden aikana on Kirkkonummea korkeampia ja tällä hetkellä noin 140. Uusia tartuntoja on todettu kahdessa viikossa Espoossa yli 400.

Kirkkonummella vastaava suhdeluku on nyt noin 124. Se on viimeksi ollut yhtä korkealla viime maaliskuussa.

Kehyskunnista tartuntatilanne on pahin Nurmijärvellä, jossa on kahden viikon aikana todettu yhteensä 68 uutta tartuntaa.

Espoon kaupungin mukaan eniten tartuntoja on nuorten aikuisten joukossa, ja ne leviävät varsinkin erilaisissa sosiaalisissa kanssakäymisissä.

Kirkkonummella kuten myös Espoossa on todettu yhtenä yksittäisenä tartunnanlähteenä toissa viikon Hangon Regatta -viikonloppu, josta on levinnyt eri puolille ainakin useita kymmeniä tartuntoja.

 

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Varhaiskasvatuksen toimipisteet ovat toimineet normaalisti toissa kevään lyhyttä ”sulkua” lukuunottamatta. Altistumiseen takia määrätyt karanteenia ovat sitten eri juttu.
Äippä
Korona keskustelussa tyypillisesti unohdetaan terveydestään huolehtivien suojelu. Nyt mennään pitkälti niiden ehdoilla, jotka eivät välitä muiden terveydestä ja vapaasti levittävät virusta, jonka he saavat ulkomailta tai kotimaasta oman hällä väliä toimintansa seurauksena.
Abra
Kunta tiedottanaut tilanteesta varsin heikosti, mutta toivottavasti kunnan hallinnassa olevat yleiset tilat pidetään edelleen suljettuina suurelle väelle...
Staffan
Taitaa tartuntoja olla eniten nuorisossa ja nuorissa aikuisissa. Kun katsoo Kirkkonummen keskustan menoa niin ei tarvitse ihmetellä, että miksi näin. Toivottavasti kevään rajoitukset etäkouluineen tulevat nopeasti takaisin.
Jorma K.
Nyt nähtiin, että heti, kun kuri heltisi niin näin kävi! Uskomattoman omituista väkeä nämä nyky nuoret. Eikö heidän päähänsä enää mitkään ohjeet mene perille jossa sitten pysyttäisiin. Jalkapallofanien joukossa oli kyllä jo varttuneempaa jotka näyttivät pahasti mallia joita nuorisomme seuraa perässä, eivätkä viis veisaa ohjeistuksia..
Syy tällä kertaa ettei pelkkä sanonta mene perille, että pitää välttää menemästä esim. Pietariin ja nyt kaikenlaisiin biletyksiin.
Ainut keino todella on vain totaalinen täyskielto ja kovat sakot päälle mikäli ei tehoa.
Rispa
Seuraavaksi sitten Poker Run viikonloppu. Tervetuloa ja ottakaa kaveritkin mukaan nukkumaan autontakakonttiin. Samalla voitte kokeilla toistamiseen sitä rynnäkköä jo täynnä olevaan ravintolaan, vallata väkipakolla terassit ja kokoontua loppuillaksi rantapuistoon painimaan.
Taka-ala Tauno
KAIKKI OLI PAREMMIN ...SITEN MUUTAMAT PILASIVAT KAIKEN.LAPSET HARRASTUKSIEN PARIIN JA KOULUU, TANNSI MESTAT JA JUOTTOLAT KIINI .KUN EI USKOTA HYVÄLLÄ NIIN KÄY NÄIN.
NYPPII OTTAAN.
Ei enää mitään rajoituksia varhaiskasvatukseen ja kouluikäisiin, he ovat jo rajoituksista kärsineet. Bilettäjää karanteeniin ja baarit kiinni, että lapset saavat olla koulussa ja varhaiskasvatuksessa omiensa joukossa
äiti
Nyt kiinni vaan ryyppypaikat sieltä ne leviää! Muuten on syksyllä kaaos edessä, kun alkaa normaali flunssa-aikakin. Edes toinen rokote ei anna takuuta terveenä pysymiseen. Maskit vaan naamaan ja kädet desinfioimaan!
Koronakuri!!
Todella ikävä suunta. Kuukauden kuluttua alkavat taas koulut ja opiskelutkin. Soisi tartuntatilanteen laskevan nopeasti, jotta lasten ja nuorten opiskelu pääsisi alkamasn normaalisti. Kylläkyllä - tauti ei nuorille niin vakava kuin vanhemmille kuulen vastaanväitettävän. Lasten ja nuortenkin joukossa sekä heidän kotiväessään on riskiryhmäläisiä, jotka voivat sairastua vakavasti.
Siirto

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä