(0) kommenttia

Takapuoleen läpsimistä, ahdistelua ja kunnian loukkaamista Upinniemessä – alikersantille sakot

Varusmiespalveluksen aikaisia tapauksia Upinniemessä on jälkikäteen selvitelty oikeudessa.

Viimesyksyiset tapahtumat Upinniemen varuskunnassa kahden ryhmänjohtajana toimineen varusmiehen välillä toivat käräjäoikeudessa miesalikersantille sakkotuomion kolmesta syytekohdasta.

Tuomion saanut alikersantti oli oikeuden mielestä syyllistynyt palvelusrikokseen, seksuaaliseen ahdisteluun ja kunnianloukkaukseen.

Alikersantti oli muun muassa kosketellut naisalikersanttia reiteen ja läpsinyt takapuolelle.

Lisäksi hän oli heittänyt koulutustilanteessa naisalikersanttia kohti hanhen ulostetta ja näin halventanut asianosaista ryhmänjohtajana hänen alaistensa edessä. Ruokalassa oli samanlaatuinen tapaus, kun kurkulla oli heitetty alikersanttia.

Muutama viikko myöhemmin käyttäytyminen oli muuttunut seksuaaliseksi.

Yksikössä oli ryhmänjohtajien keskuudessa vietetty vastaajan eli miesalikersantin aloitteesta takapuolen läpsimispäivää, ja tämän päivän aikana oli kaikkien ryhmänjohtajien keskuudessa esiintynyt paljon läpsimistä.

Alikersantti oli kuitenkin vielä seuraavan viikon aikana jatkanut asianomistajan takapuolen läpsimistä tämän kielloista huolimatta.

Järjestyksenvalvojankurssin yhteydessä alikersantit olivat istuneet vierekkäin. Kurssin fyysisessä harjoituksessa asianomistaja oli joutunut vastaajan kanssa pariksi vastoin tahtoaan.

Harjoituksen aikana alikersantti oli käsirautoja laittaessaan kuiskannut kaksimielisesti asianomistajalle, että tämä taitaa pitää siitä.

Oikeudessa alikersantti kiisti kaikki kolme syytekohtaa. Hän myönsi heittäneensä kurkun ja hanhenulostetta naisalikersanttia kohti, mutta ei tarkoituksella osuakseen, vaan kyseessä oli liekkimielinen tapaus.

Käräjäoikeus yhtyi syyttäjän ja asianomistajan vaatimuksiin ja langetti alikersantille 25 päiväsakkoa, joka tekee hänen kohdallaan 400 euroa sekä korvauksia valtiolle ja asianomistajalle yhteensä noin 850 euroa.

Tuomio, joka on annettu 8. syyskuuta, ei ole vielä lainvoimainen.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx