(21) kommenttia

Taas tulossa purkutuomio yhdelle koululle sisäilmaongelmien takia − pian lähes 1.500 lasta parakkikouluissa

Nissnikun alakoulu (vasemmalla) suositellaan purettavaksi. Parakkikoulu on tarkoitus sijoittaa alakoulun viereiselle kentällä oikealla.

Kirkkonummen koulujen tilaongelmat näyttävät kärjistyvän edelleen. Tuorein raportti suosittaa Nissnikun koululle Masalassa laajoja korjaustöitä ja osin tilojen purkamista.

Lähes 600 oppilaan Nissnikun koulun tiloja on talven mittaan tutkittu perusteellisesti. Raportti on varsin karua tekstiä.

Konsulttiarviossa suositellaan Nissnikun alakoulun korvaamista kokonaan uusilla tiloilla. Koulurakennuksessa on noin 140 oppilasta.

Kunnan toimitilapäällikkö Jarno Köykkä vahvistaa, että alakoulun purkaminen näyttäisi olevan paras ratkaisu, koska korjaaminen tulisi erittäin kalliiksi ja riskinä olisi, ettei korjaamalla saada sisäilmaongelmia ratkaistuksi.

Myös yläkoulun tiloissa on raportissa luetteloitu ja yksilöity pitkä lista puutteita.

− Ne ovat kuitenkin taloteknisiä korjaustarpeita kuten ilmastointiin liittyviä. Näillä näkymin rakennus voitaisiin saada remontoimalla kuntoon, Köykkä arvio.

Koko Nissnikun koulussa on myös erittäin suuri tarve lisätilalle. Oppilasmäärän ennustetaan kasvavan 700:een lähivuosina.

Nissnikun koulun pihalle ollaan jo hankkimassa väistötila eli parakkikoulua 240 oppilaalle.

Samassa hankinnassa on myös Kirkkoharjun koulun pihalle samankokoinen väistötila.

Näistä kahdesta parakkikoulusta on tarkoitus tehdä päätökset toukokuussa. Tilat voisivat olla käytössä ensi vuodenvaihteessa.

Sen sijaan Gesterbyn koulukeskuksen lisäväistötilojen hankinta on pidemmällä. Tarjoukset on pyydetty kahdesta 240 oppilaan parakkikoulusta.

Gesterbyn koulukeskuksen pihalla on jo viime vuonna valmistunut kaksiosainen parakkikoulu, jossa on lähes 500 oppilasta.

Väistötilojen tarve on kasvanut Kirkkonummella runsaan vuoden aikana räjähdysmäisesti.

Näillä näkymin koulujen väistötiloissa on ensi vuonna yhteensä lähes 1 500 oppilasta kolmessa eri kohteessa.

Lisäksi Finnsbackan päiväkoti on jo usean vuoden toiminut parakeissa pääkirjaston naapurissa.

Kirkkoharjun koululle ja Finnsbackan päiväkodille on päätetty rakentaa uudet tilat Jokirinteeseen.

Uuden oppimiskeskuksen rakennusurakat ovat tiistai-iltana (17.4.) päätettävänä palvelutuotannon jaostossa.

Rakennustöihin tavoitellaan päästävän tämän vuoden lopulla. Oppimiskeskukseen tulee tilat yli 1 300 oppilaalle ja päiväkotilapselle. 

Gesterbyn koulukeskuksen kolmen koulun uusista tiloista on aloitettu suunnitelu. Gesterbyssä suurin osa tai ehkä jopa kaikki koulurakennuksista aiotaan purkaa ja korvata uusilla.

(21) kommenttia

Kommentit (21)

Sivut

Upinniemen kouluun voi olla hankala viedä lapsia, kun paikalla on enää monttu. Voihan se olla opettavaista leikkiä purkujätteessä. Ja sekin taisi olla homeessa, jonka takia sieltä vuosia kuskattiin lapsia muualle kouluihin.
alapo
Nissnikun sisäilma on sairastuttanut meitä aika suuren määrän vuosien varrella. Kun aikanaan puutuin asiaan, niin mitään ei tapahtunut.
Katosta tuli vedet sateella ja se hoidettiin vain laittamalla ämpärit lattioille. Opettajanhuoneen parketit irtoilivat ja kerta toisensa jälkeen vain henkilökunta liimaili niitä kiinni. Sateella jotkut ikkunat laskivat vettä sisätiloihin.
Kosteusvaurioita ei asianmukaisesti kuivatettu, vaan oletettiin niiden korjautuvan itsestään.
Äärimmäisen välinpitämätöntä kiinteistönhoitoa vuosikymmenien ajan.
Asiaoita pitkään seurannut
Upinniemen koulu ei tähän ongelmaan paljoa lohduta koska se sijaitsee noin 20km väärässä paikassa. Eli ihan turha väittää sitä vaihtoehdoksi. Melko paljon maksaisivat päivittäiset bussikuljetukset keskustasta / Masalasta Upinniemeen.

Nissnikun korjausraporttia kun lukee niin huomaa, että sieltä löytyy suunnitteluvirheitä ja virheitä itse rakennustyöstä. Ja 80-luvulla täällä ei edes ollut vielä vierastyöläisiä raksalla.
sdkfz
Upinniemessä oli kuulemma varsin käyttökelpoinen ja suurehko koulurakennus tyhjillään vaikka minkälaiseen käyttöön, mutta kunta katsoi parhaimmaksii purkaa sen. Millaista toimintaa tämä nykyään on, ei ainakaan kovin järkevää? Ei tuo purkaminenkaan liene halpaa touhua...
Anonyymi
Hetki lähestyy jolloin valtio joutuu ottaa kunnan huostaansa, niin toiminnallisesti kuin taloudellisestikin.
hälläväliävuosikymmen

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx