(5) kommenttia

Taajamien välissä on laaja metsäalue, joka herättää intohimoja – nyt sillä on myös virallinen nimi

Kirkkonummen keskustan ja Masalan väliin on jäänyt laaja metsäalue, joka nousee tavan takaa kiivaaseenkin keskusteluun. Yksi pieni päätös on juuri tehty metsään liittyen.

Helsingillä ja Espoolla on Keskuspuisto ja Kirkkonummella on nyt virallisesti nimetty Keskusmetsä.

Kirkkonummen kunnanarkkitehti, jolle katujen ja muiden alueiden nimipäätökset kuuluvat, on vahvistanut, että laaja metsäalue taajamien välissä on nimeltään Keskusmetsä-Centralskogen. Päätös ei ole vielä lainvoimainen.

Kunnan nimistötoimikunta oli esittänyt nimeä jo viisi vuotta sitten.

> Pitäisikö Kirkkonummella olla oma keskuspuisto? (Viisykkönen 2.2.2015)

Keskusmetsäksi kutsutaan Vanhan Rantatien, Masalantien, Sepänkyläntien ja Gesterbyntien rajaamaa aluetta.

Tien tai alueen nimeäminen on yleensä rutiinipäätös, joka ei herätä huomiota. Keskusmetsän kohdalla tilanne voi olla toinen.

Metsän laita-alueilla on käyty kaavoituksesta ja maakaupoista kovia kiistoja. Lähes kansanliikeitä on syntynyt.

Viimeksi nousi kova keskustelu, kun kunta päätti ostaa yksityisessä omistuksessa olevan metsäalueen Jolkbyn vierestä ajatuksena kaavoittaa alueelle uutta asutusta.

> Kirkkonummi tekee kiistellyn maakaupan − metsää luvattiin myös säästää, hintaa pidettiin liian korkeana (Viisykkönen 12.11.2018)

Seuraava maakauppa Helsingin kaupungin kanssa vuoden kuluttua eteni sutjakammin.

> Valtuusto virittäytyi joulumielelle – lähes 70 hehtaarin maakauppa syntyi täysin yksimielisesti (Viisykkönen 16.12.2019)

Keskusmetsän säilyttäminen ja/tai kaavoittaminen rakentamiseen nostetaan joka kerta vastakkain, kun alueen kaavoituksesta puhutaan.

Läpi viime vuosien on elänyt ajatus Keskusmetsän läpi merkitystä patikointireitistä, joka ei ole edennyt. Alue on pääosin yksityistä maata.

> Ulkoilureitti Keskusta-Masala: Keskusmetsä-idea ei ole edennyt, maakaupat jääneet tekemättä, mutta reitistöä tutkitaan (Viisykkönen 24.11.2017)


(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Mikä uutinen tämä on? Keskusmetsä on hyvä asia, mutta pitkä matka on vielä siihen virkistyskäyttöön.
Ensimmäisessä kommentissa mainittiin Jerkonmäen tulvat - nykymenolla Keskusmetsä saa metsittyä kaikessa rauhassa.
Naavaparta
Koko alue luonnonsuojelualueeksi. Se olisi parasta
Asiantuntija
Höpö, höpö metsänkävijä. Nimenomaan siksi merkatut polkupohjat pitää olla, että niitä pitkin kuljetaan. Suurempi riski luonnolle on se, että siellä porukka pyörii kun ryssä Anttilassa. Etenkin kun asukasmäärä alkaa olla melko suuri ja kasvaa koko ajan.
Päin Karjalan mäntyä
Coronavirus on näyttänyt ettei kaikki pitäisi kävellä samaa reittiä. Ei sinne tarvita mitään valmiita polkuja. Monta pikkupolkuja siellä löytyy, ei nyt kaikki tarvii aina olla valmiiksi tehty.
Metsänkävijä
Yksityistä maaomistusta on monissa muissakin kunnissa mutta asioista on yleensä päästy neuvottelemalla eteenpäin. Kirkkonummella ei vaan jostain syystä onnistu tämäkään. 2015 laitettu artikkelissa mainittu patikointireitti asia tulille kunnassa. Nyt on viisi vuotta kulunut ja homma edelleen tekemistä vaille valmis. Samaan aikaan Jerikonmäen valaistu kuntorata tulvii vähän väliä ja kunnassa pyöritellään peukaloita.
Veltto kohtaa ahneen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx