(13) kommenttia

Tätä tapahtuu harvoin – torin odotetaan täyttyvän, kun Kirkkonummen viljelijät saapuvat markkinoille

Kirkkonummen torilla myydään lauantaina lähituotettua ruokaa maalaismarkkinoilla. (arkistokuva)

Perinteiset Maalaismarkkinat tuovat jälleen torintäydeltä markkinaväkeä lauantaina, kun perinteiset Maalaismarkkinat valtaavat Kirkkonummen alatorin.

Kirkkonummelaiset maanviljelijät ovat yli 20 vuotta järjestäneet syksyisin markkinatapahtuman, jossa myydään pääsääntöiset lähituotettua ruokaa Kirkkonummelta ja suoraan tuottajilta.

Myynnissä on vihanneksia, perunaa, savulammasta, jauhoja, ryynejä, leipää, leivonnaisia, hilloja, mehuja, hunajaa, lampaantaljoja, koreja, neuleita suomenlampaan villasta ja muita käsitöitä, taimia ja niin edelleen.

Tapahtuman yksi puuhamiehistä Anders Engberg kertoo, että alatori tulee aika lailla täyteen myyntipöytiä ja tuottajia on tulossa runsaasti mukaan markkinoille.

Myös ylätorilla on lauantaina myyjiä, jotka tulevat perinteisesti maalaismarkkinoiden ”imussa” paikalle normaalia toripäivää pitämään.

Maalaismarkkinat järjestävät yhdessä Kyrkslätt lantmannagille ja Maatilapuoti Eestinkylästä.

Alatorilla on viljelijöillä myös tietopiste, jossa voi tutustua eri viljalajeihin ja lannoitteisiin.

Paikalla ovat myös martat, jotka keittävät kahvia ja hernekeittoa sekä paistavat vohveleita.

Lapsille on polkutraktoriajoa ja poniratsastusta Ratsutila Wiknerin poneilla. Mukana torilla ovat Jeggarsin tilan lampaat.

Markkinoilta voi lähteä myös omalla traktorilla pois. Polkutraktorit myydään tapahtuman jälkeen, jos ostajia löytyy.

Maalaismarkkinat Kirkkonummen alatorilla kirkon vieressä 14.9. kello 9-13.

(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Ei kaikilla ole autoa tai kuntoa pyöräillä perunapäiville. Kiitos järjestäjille poutaisesta päivästä kirkon kupeessa ja erityiskiitos kaikille osanottajille.
Titityy
Valitettavasti itsellä ei ole varaa maksaa näistä lähituotteista noin paljoa. Kiitos kuitenkin!
Köyhempi asukki
Moititaan tuotteita kalliiksi. Mitä ilmeisemmin maataloustuet menevät vääriin käsiin ja ajaavat pientuottajat ahtaalle ja tuhoavat. Elitarvike eli ruuantuotantoon tarkoitetut maataloustuet eivät alenna ruuan hintaa, vaan pikemminkin korottavat. Niin pirullista, kun nykyään yleensäkin kaikki tukipolitiikka on. Suuret, kuin musta-aukko, imee kaiken itseensä, ei sieltä heru mitään hyvää.
nimimerkki. hukkaan heitetyt miljardit, vuodesta toiseen
Kiitos kaikille vierailijoille! Säät suosivat jälleen, väkeä oli paljon liikkeellä ja kauppa kävi. Kiitos että niin moni arvostaa lähiruokaa! Olemme järjestäneet tätä tapahtumaa yli 20 vuotta, emmekä tiedä miksi Inkoo on valinnut juuri saman päivän.
Keskustan ulkonäköön me viljelijät emme pysty vaikuttamaan.
Nähdään ensi vuonna taas!
Talkoolainen
Miksi vuodesta toiseen tapahtuma on Inkoon perunapäivien kanssa samaan aikaan. Eikö toivota asiakkaita kuntarajojen yli?
Lisäksi tapahtumaa voisi venyttää vähintään 14 saakka, mielummin vaikka 15 asti.
Itse suuntaan huomenna kauniiseen Inkooseen. Kirkkonummella sitten lammasmarkkinoiden aikaan.
Anonyymi
Inkoon perunapäivä samaan aikaan. Kuntien kannattaisi tehdä vähän yhteistyötä näiden toripäivien ajoista. Itse menen mieluummin Inkooseen. Kauniimpi ja siistimpi ympäristö. Merikin lähellä.
Anonyymi
Tämä on hyvä tapahtuma.Juuri tällaista lähiruoka-asiaa tarvitaan lisää.
Hienoa!
Tiedoksi nimimerkille "Vähän kallimpi mutta vähän parempi.", usein näissä tori-ym markkinatapahtumissa tarjonta on huomattavasti kalliimpaa kuin marketeissa ja tuotteet laadullisesti mitä tahansa heikon, keskinkertaisen ja hyvän välillä.
Liiteristä hyvään hintaan
Tapahtuma on varmaan hauska niille jotka tuolla torilla tykkää olla. Mutta... Noilla hinnoilla mitä tuotteita myydään tässäkin tapahtumassa, kiitos ei missään tapauksessa. Sillä vastaavia kotitekoisia tuotteita saa lähes puolta halvemmalla Helsingistä. Paikalliset ylihinnoittelee tuotteensa todella pahasti.
Joten, ei kiitos
Ostavia asiakkaitakin ovat yleensä paikalla...
Asiakas
Muutoin varmaan hyvä ja yleisöystävällinen tapahtuma, mutta tuo niinsanotun lähiruuan kohtuuton hinta ei hivele tavallisen tossunkuluttajan makuaisteja juurikaan..... tosin ilmaiset grillimakkarat saisivat väen suorastaan riehaantumaan:)
Uffe
Komppaan ensimmäistä
Lauantaina ostohousut jalkaan.
Ei se auta että tori on täynnä myyjiä, pitää olla myös ostavia asiakkaita jotka ymmärtää että torihinnat ovat jotakin muuta kun Lidlin hinnat.
Vähän kallimpi mutta vähän parempi.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx