(15) kommenttia

Tässä tuodaan uutta 240 oppilaan koulua − ensin merimatka Virosta Inkooseen, sitten pujottelua keskustassa

Kirkkoharjun uusi moduuli -eli parakkikoulu tuodaan 40:nä palana rekoilla. Väistötilat valmistuvat tammikuussa.

Kirkkonummen keskustassa alkoi tiistaina näyttävä neljän päivän urakka, kun Kirkkoharjun koulun uusi väistötila tuodaaan ja pystytetään koulun pihalle.

Masalassa Nissnikun koulun pihalla sama työ tehdään ensi viikolla tiistaista perjantaihin.

Väistötilat toimittaa Parmaco Oy, jolla on kaksi omaa tehdasta Suomessa ja alihankkija Virossa. Parakkikoulut toimetaan virolaisen Akso-Hausin tehtaalta Keilasta.

Elementit tuodaan laivalla Inkooseen, josta ne kuljetetaan erikoiskuljetuksilla KIrkkonummelle.

Väistötilat ovat kaksikerroksisia, ja niissä mahtuu kussakin käymään koulua 240 oppilasta.

Myös Gesterbyn koululle tuotaan kaksi 240 oppilaan parakkikoulua. Väistötilojen toimittaja on M-Partners Oy. Pihalla tehdään par´aikaa pohjatöitä.

Kirkkonummen kunta on varautunut maksamaan väistötiloista ensi vuonna noin 4 miljoonaa euroa vuokraa.

> Koulu tuodaan palasina Kirkkonummen keskustaan − erikoiskuljetuksia jatkuu neljä päivää (Viisykkönen 5.11.)

(15) kommenttia
Kommentit (15)

Kommentit (15)

Tänään ajelin parakkien perässä Inkoosta Kirkkonummelle ja ei niitä tarvii sitoa kun on poliisi saattue. Siinä tultiin koko matka 70km/h vilkkuvaloissa. Kas laki ei ole sama kaikille.
Katsotaan sormien läpi taas kerran.
Kirkkonummen rakennusvalvonta ja -kunnossapito vois julistautua sädesienten ja homeitiöiden suojeluyhdistykseksi! Kaverit sopii keskenään, mitkä on yhdistyksen säännöt.
nälkäinen itiö
Virossa on viipaleet kait melkein ilmaisia kun kannattaa sieltä tänne ajaa on varmaan kyyti halpaa kun virolaisia kuormia ei edes tarvi juuri sitoakkaan niinkuin suomessa ajettavat kuormat.
Liikenneturvallisuus
Ja uusi koulukeskus upotetaan taas maan sisään että saadaan uusi homekoulu
Järjenkäyttäjä
Ensin säästetään ja sitten asiat tehdään kahteen kolmeen kertaan uudestaan.Varsinaista säästöä.
Jepulis
Kohta Kirkkonummi on kuin vuonna 1940 kun venäläiset olivat täällä. Parakeita täynnä ja kukaan ei välitä mistään.
Mietin tässä samalla että milloin Överbyntielle saadaan kävely/fillaritie ? Nykyään kun raskas liikenne ajaa Överbyn tietä pitkin kun ei voi ajaa rautatiensillan yli. Pitääkö ensin joku lapsi jäädä rekan / bussin alle ennenkuin päätös tehdään ?
Onko lapsirakas kunta?
Mihinkään vastuuseen joudu,pikkasen kohautetaan olkapäitä ja se on siinä.Hyvänä esimerkkinä metro,stadion,raidejokeri ym,ym.
Nih.
Päiväkodit syyniin seuraavaksi. Tai kyllähän niiden kunto tiedetään mutta jostain syystä asiakkaille ei kerrota, ehkä koska pienet eivät osaa kertoa huonosta ilmasta. Kiva kun altistetaan jo pari vuotiaasta alkaen kaikenlaisille mömmöille.
T
Miten kunnan työterveyshuolto suhtautuu työntekijöiden terveysongelmiin ?
Kunnossa vai ei
Näin se maailma muuttuu jopa ihan likelläkin, vielä 80-90 luvun vaihteessa Viroon vietiin suomalaisten toimesta virttyneitä kamppeita sekä kahvia ja nyt sieltä saadaan takaisin laadukkaita talopaketteja ynnä muuta ja hyvä niin....
Anonyymi
Onneksi sentään myönnetty, että koulut homeessa. Kunnalla on vielä monta homeista rakennusta jäljellä, joiden tiedottamisesta salaillaan. Onko kunnan rakentamispuolelle päässyt pesiytymään ihan oma mafia, joka pelaa omilla säännöillään? Vaietaan ja piilotellaan, viivytellään, heitellään palloa puolelta toiselle, tehdään jotain näennäistoimenpiteitä. Rakennuksia ei huolleta kunnolla tai on remontoitu pieleen. Vähätellään ongelmia ja vaiennetaan huonosta sisäilmasta kärsivät.
Neuvostonummelainen
Suomessa tämä edullinen viipale-elementtirakentaminen pitää edelleen pintansa. Espoossa näistä viipale-elementeistä tehtiin -70 luvulla arava hintaisia omistus- ja vuokra-asuntoja. Viipale-elementit tuotiin Ruotsista. Tiedän että osa näistä vuokra viipalekohteista on jo purettu ja omistusasuntokohteet vielä sinnittelevät vailla mitään jälleenmyyntiarvoa. Kerrostalojakin on rakennettu Keski-Euroopan tuomisina -70 luvulla mainetta niittäneeseen Olariin, Arjatsalon toimesta. Yhteistä näille rakentamisille on että on menty hintapolitiikka edellä ja jälkeenpäin huomattu kuinka kalliiksi nämä kohteet ovat tulleet, kun ajattelee näiden kohteiden elinkaarikustannuksia.
kuntalainen_
Rakennustarkastajat 80-90v luvulta Kirkkonummelta vastuuseen rakennus homeista.
Eikka
Kirkkonummella 80-90 luvun surkean heikkoa ja ammattiin taitamatonta rakennusvalvontaa, nyt kaaos päällä vähän joka puolella sen aikaisissa rakennuksissa, vastuuhenkilöt näistä home rakennuksista vastuusen ehdottomasti.
Jami
Mistäs muualta,ku Virosta.Kas ku ei Kiinasta.
Paavi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx