(0) kommenttia

Tässä pöydässä on suunniteltu ohjelmaa ja tekemistä sadoille kursseille − ilmoittautuminen alkaa

Rehtori Satu Ylönen (oik.) ja opiston vakituinen henkilökunta ovat suunnitelleet kansalaisopistolle kursseja ja opetusta noin 13 000 tunnin verran.

Kirkkonummen kansalaisopisto valmistautuu alkavaan kauteen juhlavissa tunnelmissa. Opisto täyttää 50 vuotta.

− Päätimme juhlia kansalaisopistoa Kirkkonummella yhdessä kurssilaisten kanssa eri teemoilla ja maksuttomilla kursseilla, jotta mahdollisimman moni pääsisi juhlimaan 50-vuotistaivalta, kertoo rehtori Satu Ylönen.

Syys-marraskuussa on juhlavuoden teemalla kursseja, joita ei koskaan ennen ole ollut opiston ohjelmassa.

Juhlavuosikurssit on räätälöity ensimmäistä kertaa siten, että samalla kurssilla on yhdistetty kaksi eri aineitta kuten esimerkiksi kieliä, liikuntaa, taidetta, kädentaitoja sekä terveyttä ja hyvinvointia.

Kansalaisopistolla on alkavana lukuvuonna tarjolla noin 13 000 tuntia opetusta lähes 600:lla kurssilla.

− Tavoitteemme on nyt juhlavuonna rikkoa 9 000 opiskelijan raja. Viime lukuvuonna se jäi vielä hieman auki, Ylönen toteaa.

Kurssitarjontaa on Ylösen mukaan lisätty maltillisesti. Päiväkurssien määrää on pyritty kasvattamaan sen mukaan, mitä tilat ovat antaneet myöten. Opiston kurssit ovat yleensä kouluissa ja ne ovat tietty päivällä koululaisten käytössä.

Toimintaa on jaettu eri puolille kuntaa, kursseja on pitkiä ja lyhyitä, osa päivän pari, toiset koko lukuvuoden, vaativuustasoltaan ihan alkeista aina yliopisto-opintoihin, pitkään ohjelmissa ollutta ja täysin uutta.

Kokonaan uusi aluevaltaus on opiston oma teatteri, joka aloittaa toimintansa. Tavoitteena on työstää ensi-iltaan kevääksi Molieren Saituri.

Tarkoitus on Ylösen mukaan saada kynnys mahdollisimman matalaksi tulla mukaan opiston toimintaan.

Myös pidempiaikaiseen opiskeluun ja harrastamiseen yritetään kannustaa.

Esimerkiksi kielten opiskelussa on tällä kertaa painotettu perinteisiä ja tuttuja kieliä, jotta saadaan jatkokursseja ja mahdollisuutta edetä pitkällekin opinnoissaan.

Opiston tiedossa on esimerkiksi opiskelija, joka aloittaa nyt espanjan opinnot Helsingin yliopistossa. Espanjan kieleen hän tutustui Kirkkonummen kansalaisopistossa, jossa aloitti espanjan opinnot aikanaan aivan nollasta.

Kirkkonummen kansalaisopisto aloitti toimintansa vuonna 1969 sekin nollasta, josta se on kasvanut merkittäväksi opin -ja harrastusahjoksi.

Opiston pisti käyntiin ensimmäinen rehtori Bo Lundell, jota on juuri haastateltu opiston 50-vuotisvideodokumenttiin. Video julkistetaan syksyn mittaan.

Opiston 50-vuotisjuhla on 16.11. Ljunghedan nuorisoseurantalolla Heikkilässä. Mukaan mahtuu 110 juhlijaa, joiden tulee ilmoittautua ennakkoon.

Ilmoittautuminen opiston kursseille alkaa 6. ja 7.8. aamulla kello 8.

Suosituimmat kurssit täyttyvät nopeasti, joten netissä selain kannattaa laittaa kuumaksi jo hyvissä ajoin ennen kello 8:aa.

> Opiston opinto-opas löytyy täältä (pdf). Opas on jaettu paperisena joka kotiin.

> Netti-ilmoittautuminen onnistuu ensi viikosta lähtien täältä

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx