(8) kommenttia

Tässä ovat "Danny" ja "Kari Tapio" 46 vuotta sitten − elokuvaan löytyi 70-luvun miljöö Kirkkonummelta

70-luvun Danny ja Kari Tapio. Rooleissa Iikka Forss ja Matti Ristinen.

Laulaja Kari Tapiosta kertovaa elokuvaa kuvataan parhaillaan Kirkkonummella. Kuvauksissa loihditaan 1970 -ja 1980 -luvun miljöitä entisessä kurssikeskuksessa.

Hotelli Aavarannan pihalla astelee  tutunnäköinen mies jostakin 70-luvulta. Näyttelijä Iikka Forss pitää taukoa kuvauksista "käärmetakki" päällään.

Danny eli Ilkka Lipsanenhan se siinä seisoo ja odottelee kuvausten alkua.

Aavarantaan on lavastettu  Dannyn toimisto, jossa kuvataan lyhyt otos Kari Tapio -elokuvaan, mutta sitäkin tärkeämpi tarinan kannalta. Danyllä on itseasissa vain pieni sivurooli elokuvassa.

Kohta toimistossa istuvat Forss ja näyttelijä Matti Ristinen, joka näyttelee pääsosan eli Kari Tapiota "Olen suomalainen" elokuvassa.

Kari Tapio ja Danny käyvät neuvottelua, jossa lopulta lyödään kättä päälle. Kari Tapio saa paikan D-tuotannon suurkiertueella roudarina ja esityksessä mukana olleen boakäärmeen hoitajana. Vuosi on 1972.

Kari Tapiolle hetki oli tärkeä. Hän sai myös esiintyä silloisen megatähden Dannyn ympäri maata kiertävässä show´ssa.

Ensi syksynä ensi-iltaansa tulevan elokuvan kuvaukset ovat jo voiton puolella. 

Kuvausryhmä oli muun muassa Siuntiossa Karlskogin vanhalla tanssilavalla kolmisen viikkoa sitten.

Aavarannassa kuvataan useitakin erilaisia kohtauksia kuten hotellihuone-elämää, joka muusikoille kuin myös Kari Tapiolle oli enemmän kuin tuttua.

Elokuvan ohjaaja Aleksi Mäkelä kertoo, että Aavarannassa on pystytty lavastamaan hyvin 70-luvun miljöitä, joita on vaikea nykypäivänä enää löytää.

Elokuvan tekeminen Kari Tapiosta eli Kari Jalkasesta lähti liikkeelle, kun Jalkasen poika veikkolalainen Joona Jalkanen marssi Solar Filmiin ja ehdotti, että isän urasta ja elämästä tehtäisiin elokuva.

Yli 20 vuotta Kirkkonummella asunut Kari Tapio kuoli 2010 ja vaimo Pia Viheriävaara 2015.

− Kyllä tämä nostattaa tunteita, kun äidin kuolemasta on vain kolmisen vuotta. Mutta nyt kun elokuvaa kuvataan, surutyö on muttunut ilotyöksi, kuvauksia seuraamassa ollut Joona Jalkanen tilittää.

Jalkanen on erittäin tyytyväinen, että isän ura ja elämäntyö saavat arvoisensa paikan elokuvana.

− Isän elämä oli suuri suomalainen selviytymistarina, joka oli erittäin vaiherikas vaikeuksineen ja menestyksineen.

Kari Tapio nousi myöhemmällä urallaan suurten suomalaislaulajien kaartiin. Ura oli muun muassa runsaan alkoholikäytön takia välillä vaakalaudalla.

Erityiseksi merkkipaaluksi Joona Jalkanen muistaa hetken, jolloin Kari Tapio täytti 50 vuotta ja sai mahdollisuuden tehdä oman konserttikiertueen.

Elokuva ei ole millään lailla dokumentti Kari Tapiosta, mutta elokuvan tarina myötäilee tositapahtumia.

− Uskon, että kaikki mitä elokuvaan tulee, se on tavalla tai toisella tapahtunut. Ei välttämättä siinä järjestyksessä ja juuri siten kuin ne ovat oikeasti tapahtuneet, Mäkelä kertoo.

Elokuvaan tulee luonnollisesti paljon musiikkia ja Kari Tapion tunnetuimmat laulut soivat. 

Näyttelijä Matti Ristinen ei laula, vaan elokuvassa soi aito ja alkuperäinen Kari Tapio.

Aavarannan ravintolassa on kuvattu myös yksi ravintolakeikka, jossa oli mukana myös joukko avustajia. Supisuomalainen tanssilavakohtaus kuvattiin Siuntiossa.

Kirkkonummi ei varsinaisesti näy elokuvassa ja siihen on syynsä.

− Missäpä sitä enää olisi 1970-luvun Kirkkonummea, Mäkelä sanoo.

> Kirkkonummi haluaa näkyvyyttä Kari Tapio -elokuvassa − kunta pääsee maksamalla yhteistyökumppaniksi (Viisykkönen 23.8.)

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

no tämähän on bisnestä ei mitään hyväntekeväisyyttä joku käärii rahat niin se menee oli aihe mikä tahansa
raha tätä maailmaa pyörittää
komppaan anonyymia sanoit ihan saman mitä ajattelin
tuulia
valitettavasti ei enää kiinnosta miksi pitäisi kertoa jonkun henkilön elämänkerta etenkään kun kukaan ei ole kertomassa miten totuudenmukainen se on täyttä fuskua sitten keksitään omasta päästä juttua tylsää ja maksaakin vielä
aika on ajanut jo ohi
Kari Tapio on elokuvansa ansainnut!Niin suomalainen mies ja ikivihreät,koskettavat laulut.
Mä elämästä laulan
Eihän nuo ole ollenkaan saman näköisiä kuin oikeat henkilöt ovat!!!
Turhaa touhua ja ketä kiinnostaa
nää on niin tätä ei enää jaksa kiinnostaa niitä tulee joka tuutista ja kuinka paljon on totta sitäpaitsi ne ei näytä yhtään henkilöiltä joita esittää
kyllästynyt
Häh? Oishan tuohon Dannyn rooliin saatu varmaan oikea Dannykin, tietty pienellä vaivannäöllä :) Nyt tuo tekele ei tunnu oikeen vakuuttavalta....
Anonyymi
Missäpä sitä enään olisi 1970-luvun Kirkkonummea ! No täällä Överbyyssä on ainakin Överbyntie on aivan kuten oli 1970 kun käytettiin hevosia.
Onhan meillä Ragvals täällä myös.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx